Volkan:/
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 2,863
Arkadaşlar selam, kasa değişimi konusunda fikir almak istiyorum.
Şu an elimde MSI MAG 320R kasa var. Kasanın en büyük sıkıntısı ön toz filtresinin olmaması, ayrıca içindeki Thermalright C12 fanların ses yapması ve bir kısmının sürtmesi. Bu yüzden artık kasayı değiştirmek istiyorum.
Elimde ayrıca Corsair 4000X var ve içinde Corsair 220T’ye ait SP ARGB fanlar bulunuyor.
Fakat 4000X’in üst kısmı 360mm radyatör desteklemediği için sistemi istediğim gibi düzenleyemiyorum.
Önce “280mm Corsair H115i Elite Capellix alayım” dedim, ancak bu durumda 3–4 bin TL ekstra masraf çıkıyor.
Bu yüzden ikinci seçenek olarak:
Corsair 5000X kasaya geçmeyi düşünüyorum.
İkinci elde 4.500 – 5.000 TL civarında bulunabiliyor.
Ayrıca 4000X’i içindeki 220T fanlarıyla birlikte satıp, üst için sıvı soğutma alma masrafına girmek yerine o parayı üzerine ekleyip direkt 5000X’e geçmek daha mantıklı geliyor.
Böylece hem ekstra soğutucu maliyetinden kurtulacağım, hem de 360mm’i kasanın üst kısmına sorunsuz takabileceğim.
5000X’in kendi ARGB fanlarını da satmayı düşünüyorum.
Yerine Arctic P12 PWM PST fanlarla tamamen siyah, sade ve sessiz bir build kurmayı planlıyorum.
Elimde zaten Arctic 10’lu fan hub var, fan kontrolünde hiçbir sorun yaşamam.
(Alacağım 5000X kasanın kendi ARGB fanlarını RGB karışıklığı olmaması için kullanmayı düşünmüyorum.)
Diğer alternatifim ise:
4000X’in ön tarafına 360mm radyatörü takıp bu kasayla devam etmek.
Ama bazıları “ön tarafa 360mm koymak içeri sıcak hava basar, içeride ısı birikir” diyor. Bu yüzden burada kararsız kaldım.
Kısaca özet:
Görüşlerinizi bekliyorum, teşekkürler.
NOT: KÖTÜ BİR YAZI İLE KAFA YORMAMAK İÇİN CHAT GPT YE YAZDIRDIM...
Şu an elimde MSI MAG 320R kasa var. Kasanın en büyük sıkıntısı ön toz filtresinin olmaması, ayrıca içindeki Thermalright C12 fanların ses yapması ve bir kısmının sürtmesi. Bu yüzden artık kasayı değiştirmek istiyorum.
Elimde ayrıca Corsair 4000X var ve içinde Corsair 220T’ye ait SP ARGB fanlar bulunuyor.
Fakat 4000X’in üst kısmı 360mm radyatör desteklemediği için sistemi istediğim gibi düzenleyemiyorum.
Önce “280mm Corsair H115i Elite Capellix alayım” dedim, ancak bu durumda 3–4 bin TL ekstra masraf çıkıyor.
Bu yüzden ikinci seçenek olarak:
Corsair 5000X kasaya geçmeyi düşünüyorum.
İkinci elde 4.500 – 5.000 TL civarında bulunabiliyor.
Ayrıca 4000X’i içindeki 220T fanlarıyla birlikte satıp, üst için sıvı soğutma alma masrafına girmek yerine o parayı üzerine ekleyip direkt 5000X’e geçmek daha mantıklı geliyor.
Böylece hem ekstra soğutucu maliyetinden kurtulacağım, hem de 360mm’i kasanın üst kısmına sorunsuz takabileceğim.
5000X’in kendi ARGB fanlarını da satmayı düşünüyorum.
Yerine Arctic P12 PWM PST fanlarla tamamen siyah, sade ve sessiz bir build kurmayı planlıyorum.
Elimde zaten Arctic 10’lu fan hub var, fan kontrolünde hiçbir sorun yaşamam.
(Alacağım 5000X kasanın kendi ARGB fanlarını RGB karışıklığı olmaması için kullanmayı düşünmüyorum.)
Diğer alternatifim ise:
4000X’in ön tarafına 360mm radyatörü takıp bu kasayla devam etmek.
Ama bazıları “ön tarafa 360mm koymak içeri sıcak hava basar, içeride ısı birikir” diyor. Bu yüzden burada kararsız kaldım.
Kısaca özet:
- 320R → ön filtre yok, fanlar sorunlu
- 4000X → üstte 360mm destek yok
- 5000X → üstte 360mm destek var, çok daha ferah, ama değiştirmeye değer mi emin değilim
- Amacım: siyah + sade + sessiz sistem kurmak
Görüşlerinizi bekliyorum, teşekkürler.
NOT: KÖTÜ BİR YAZI İLE KAFA YORMAMAK İÇİN CHAT GPT YE YAZDIRDIM...