Yardım Kasa seçiminde çok kararsızım

Volkan:/

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,863
Arkadaşlar selam, kasa değişimi konusunda fikir almak istiyorum.

Şu an elimde MSI MAG 320R kasa var. Kasanın en büyük sıkıntısı ön toz filtresinin olmaması, ayrıca içindeki Thermalright C12 fanların ses yapması ve bir kısmının sürtmesi. Bu yüzden artık kasayı değiştirmek istiyorum.

Elimde ayrıca Corsair 4000X var ve içinde Corsair 220T’ye ait SP ARGB fanlar bulunuyor.
Fakat 4000X’in üst kısmı 360mm radyatör desteklemediği için sistemi istediğim gibi düzenleyemiyorum.
Önce “280mm Corsair H115i Elite Capellix alayım” dedim, ancak bu durumda 3–4 bin TL ekstra masraf çıkıyor.

Bu yüzden ikinci seçenek olarak:
Corsair 5000X kasaya geçmeyi düşünüyorum.
İkinci elde 4.500 – 5.000 TL civarında bulunabiliyor.

Ayrıca 4000X’i içindeki 220T fanlarıyla birlikte satıp, üst için sıvı soğutma alma masrafına girmek yerine o parayı üzerine ekleyip direkt 5000X’e geçmek daha mantıklı geliyor.
Böylece hem ekstra soğutucu maliyetinden kurtulacağım, hem de 360mm’i kasanın üst kısmına sorunsuz takabileceğim.

5000X’in kendi ARGB fanlarını da satmayı düşünüyorum.
Yerine Arctic P12 PWM PST fanlarla tamamen siyah, sade ve sessiz bir build kurmayı planlıyorum.
Elimde zaten Arctic 10’lu fan hub var, fan kontrolünde hiçbir sorun yaşamam.
(Alacağım 5000X kasanın kendi ARGB fanlarını RGB karışıklığı olmaması için kullanmayı düşünmüyorum.)

Diğer alternatifim ise:
4000X’in ön tarafına 360mm radyatörü takıp bu kasayla devam etmek.
Ama bazıları “ön tarafa 360mm koymak içeri sıcak hava basar, içeride ısı birikir” diyor. Bu yüzden burada kararsız kaldım.
Kısaca özet:
  • 320R → ön filtre yok, fanlar sorunlu
  • 4000X → üstte 360mm destek yok
  • 5000X → üstte 360mm destek var, çok daha ferah, ama değiştirmeye değer mi emin değilim
  • Amacım: siyah + sade + sessiz sistem kurmak
Sizce 4000X ile devam edip 360mm’i öne takmak mantıklı mı, yoksa direkt 5000X’e geçmek daha mı doğru olur?
Görüşlerinizi bekliyorum, teşekkürler.

NOT: KÖTÜ BİR YAZI İLE KAFA YORMAMAK İÇİN CHAT GPT YE YAZDIRDIM...

Total bütceniz nedir? Gerekirse kasa + harici fanlar için

Açıkçası net bir bütçe sınırım yok ama mümkün olduğunca minimum masrafla işimi görmek istiyorum. 4000X kasayı ben 2.000 TL’ye almıştım. Eğer kasayı içindeki Corsair 220T fanlarıyla beraber satarsam 2.500 – 3.000 TL civarında gideceğini düşünüyorum.
Elimdeki 320R kasaya da kendi orijinal MSI fanlarını takıp, yanında 6 adet garantili Thermalright fanı hediye ederek onu da uygun fiyata çıkarabilirim.
Yeni kurulum için Arctic P12 fan seti alırsam yaklaşık 1.500 TL tutuyor. Yani toplamda 5.000 – 6.000 TL civarında bir masrafla sistemi istediğim hale getirebiliyorum. Eski kasaları satacağım için bu konuda biraz rahatım diyebilirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de alacağım kasanın akvaryum tarzı (camı tamamen önde + yanda olan) modellerden olmamasını istiyorum. İlk başta indirim dönemlerinde satılan MSI pano tarzı kasalar hoş gelmişti ama sonradan pek sarmadı.
Ayrıca Corsair kasalarda toz filtresinin kolayca çıkarılıp takılabilmesi, kablolama alanının geniş ve düzenli olması beni Corsair tarafına daha çok çekiyor diyebilirim.

Evde toz sorunu çok fazla olduğu için kasanın toz filtresi gerçekten önemli bir konu. “Sürekli kasayı dıştan sil / içini süpür / hava üfle” döngüsüne girmek istemiyorum. Bu yüzden pratik filtre yapısı olan bir kasaya yönelmek istiyorum.

bunları da söylememim sebebi bütçe sorduğuna göre kasa önereceksin sanırım o yüzden.

siyah + sade + sessiz sistem kurmak
Birebir aynı amaçla Lianli o11d mini v2 flow aldım. Hava akışı muhteşem. Kendi fanları çok sessiz ve çok iyi görünüyor, ben ek olarak 4 tane arctic f12 pwm pst fan taktım. Sistem boştayken çıt çıkmıyor 400 rpm'de dönüyorlar. Yükte de acayip sessiz kulaklıksız rahat oynuyorum. Ancak rgb yok sistemde ve akvaryum kasa. 360mm desteği var üstte. İstersen resmini atabilirim.

Birebir aynı amaçla Lianli o11d mini v2 flow aldım. Hava akışı muhteşem. Kendi fanları çok sessiz ve çok iyi görünüyor, ben ek olarak 4 tane arctic f12 pwm pst fan taktım. Sistem boştayken çıt çıkmıyor 400 rpm'de dönüyorlar. Yükte de acayip sessiz kulaklıksız rahat oynuyorum. Ancak rgb yok sistemde ve akvaryum kasa. 360mm desteği var üstte. İstersen resmini atabilirim.
Olur kanks

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,046
Üyeler
186,287
Son üye
ustaoogway
Geri