Yardım Kasama uygun hava soğutma arıyorum

ReQo

80+
Reaksiyon skoru
79
Bütçe
1500
Selam dostlar,
Malum yaz geldi. Havalar ısındı. Kış ayında sistem dizerken soğutucumun yaz aylarında da iyi performans vereceğini sanıyordum fakat istediğim gibi olmadı. İşlemci boşta 50 derecelerde geziyor...
1500₺ bandında çift kule hava soğutucu arıyorum

Şu anki soğutucu: Thermalright Assassin King 120 SE TL-C12C
İşlemci: R5 7600
Anakart: Asus Prime B650M-R
Kasa: Enermax StarryFort SF70F

Kasanın fotosunu görüyorsunuz. Egzoz fana değmeyecek şekilde çift kule soğutucu var mı? Çünkü doğal olarak daha fazla alan kaplıyorlar o yüzden biraz tereddütte kaldım

Ekler

• 20250527_161634.webp
    20250527_161634.webp
    973.3 KB · Hit: 59
bu soğutucu işlemciye yetiyor olmalı.
oyunlarda kaç derece veriyor?

daha önce iyzico ve parolapara kullanmadıysanız phantom spirit 150 tl ye gelir. alınıp kenarda bile tutulur ama soğutucunuz normalde yetmesi laızm

Selam dostlar,
Malum yaz geldi. Havalar ısındı. Kış ayında sistem dizerken soğutucumun yaz aylarında da iyi performans vereceğini sanıyordum fakat istediğim gibi olmadı. İşlemci boşta 50 derecelerde geziyor...

Kasanın fotosunu görüyorsunuz. Egzoz fana değmeyecek şekilde çift kule soğutucu var mı? Çünkü doğal olarak daha fazla alan kaplıyorlar o yüzden biraz tereddütte kaldım
Aga işlemci soğutucunun fanını egzoz fana doğru taksana sıcak havayı soğuk havaya üflüyo egzoz fana doğru takarsan egzoz fan sıcak havayı dışarı attığı için ve işlemci soğutucuda sıcak hava attığı için daha iyi olur

daha önce iyzico ve parolapara kullanmadıysanız phantom spirit 150 tl ye gelir. alınıp kenarda bile tutulur ama soğutucunuz normalde yetmesi laızm
ikisinide kullanmadım hiç
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kral çok acayip bir sıcaklık durumu oluyor bazen ısındığı an fan hızlanıyor ve soğuyor (olması gereken sıcaklığa iniyor) bazen de fan hiç susmuyor ama çok ısınıyor. oyunlarda direkt bir sıcaklığına bakmadım. ama sıcaklık durumu dalgalı diyebilirim. bazen olması gerekende bazen 80 derece oluyor (en yüksek 80 gördüm.)

Aga işlemci soğutucunun fanını egzoz fana doğru taksana sıcak havayı soğuk havaya üflüyo egzoz fana doğru takarsan egzoz fan sıcak havayı dışarı attığı için ve işlemci soğutucuda sıcak hava attığı için daha iyi olur
herkes nasıl kullanıyorsa bende öyle kullanıyorum kral bahsettiğini yapmam saçma olur çünkü işlemciyi öyle değil böyle soğutması lazım.

Son düzenleme:
Selam dostlar,

eğer oyunlarda yüksek derecelere çıkıyorsa ki çıkmaz muhtemelen phantom spirit alabilirsin iyzico ve parolapara ile çok ucuza geliyor

Phantom Spirit

eğer oyunlarda yüksek derecelere çıkıyorsa ki çıkmaz muhtemelen phantom spirit alabilirsin iyzico ve parolapara ile çok ucuza geliyor
Kral ben o kampanyalardan pek anlamıyorum yardım edebilir misiniz gerçekten çok güzel olur

Kral ben o kampanyalardan pek anlamıyorum yardım edebilir misiniz gerçekten çok güzel olur

• Beğen
Reaksiyonlar: ReQo
Baya avantajlı :D 2-2.5k bandında bir soğutma önerir misin kral (sıvıda olur) çünkü bayağı bir cashback veriliyor.

Baya avantajlı :D 2-2.5k bandında bir soğutma önerir misin kral (sıvıda olur) çünkü bayağı bir cashback veriliyor.
phantom spirit alın hocam bu bütçede alacağınız sıvı soğutmalar pek iyi olmaz

olur aslında deepcool marka sıvı soğutma önerebilirim 240 mm sağlam soğutucular var ama çoğu phantom spiritle aynı değerlerde geziyor ama görünüş olarak daha güzel tabi

phantom spirit alın hocam bu bütçede alacağınız sıvı soğutmalar pek iyi olmaz
Evet. Peki 2k bandında güzel hava soğutma önerir misiniz? Israrımın nedeni bir daha uğraşmak istemiyorum, alıp uzun süre rahat edeyim.

olur aslında deepcool marka sıvı soğutma önerebilirim 240 mm sağlam soğutucular var ama çoğu phantom spiritle aynı değerlerde geziyor ama görünüş olarak daha güzel tabi
Hangi modelleri mesela hocam link salar mısınız

Evet. Peki 2k bandında güzel hava soğutma önerir misiniz? Israrımın nedeni bir daha uğraşmak istemiyorum, alıp uzun süre rahat edeyim.

Hangi modelleri mesela hocam link salar mısınız
hocam phantom spirit alırsanız uğraşmazsınız fakat eğer sıvı isterseniz arkadaşın dediği marka iyi bir marka

• Beğen
Reaksiyonlar: ReQo
Geri