Çözüldü✓ Kasamı yükseltsem mi

hamszzz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
130
Agalar selam, bilgisayarı yaklaşık 8-9 yıl önce topladım tabi ki zamanla yükseltmeler yaptım güncel olarak
R5 5600
Rtx 3060 12gb
B450 bazooka v2
G.skill tridentZ ram 8x3 24 gb 3200 ddr4
Bi tane m2 ssd var 500 gb kurgu adobe gibi işlerime kullanıyorum
Bi tane 1 Tb hardisk var
Bide windows falan kurulu olduğu 500 gb samsung evo var
Kasa xigmatek 650w 80+

Asıl soru ben kasayı değiştireyim diyordum çünkü öndeki üst fan çalışmıyor görselde gözüküyorsa sonra bunu al yeni kasaya tak çok üşendim e ana kartıda değiştiryim dedim sonra ddr5 e geçmicekswm ne gerek var oldum kitlendim kaldım işlemciye kule tipi soğutucu aldım abimde vardı bu marka memnunduk alam ben de dedim sonra bunu bi ara satarım komple değiştiririm geldi aklıma ama eminde olamıyorum sizce kasa alsam mı yoksa hiç dokunmasam mı ya da başka fikri olan varsa bekliyorum agalar

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.7 MB · Hit: 52
Agalar selam, bilgisayarı yaklaşık 8-9 yıl önce topladım tabi ki zamanla yükseltmeler yaptım güncel olarak
R5 5600
Rtx 3060 12gb
B450 bazooka v2
Bi tane 1 Tb hardisk var
Kasa xigmatek 650w 80+

Asıl soru ben kasayı değiştireyim diyordum çünkü öndeki üst fan çalışmıyor görselde gözüküyorsa sonra bunu al yeni kasaya tak çok üşendim e ana kartıda değiştiryim dedim sonra ddr5 e geçmicekswm ne gerek var oldum kitlendim kaldım işlemciye kule tipi soğutucu aldım abimde vardı bu marka memnunduk alam ben de dedim sonra bunu bi ara satarım komple değiştiririm geldi aklıma ama eminde olamıyorum sizce kasa alsam mı yoksa hiç dokunmasam mı ya da başka fikri olan varsa bekliyorum agalar
Hocam oyunlardaki beklediğiniz performansı karşılıyorsa bence hiç gerek yok değiştirmeye kasanın 1 fanı çalışmıyorsa yerine yeni 1 tane fan alabilirsiniz

Hocam oyunlardaki beklediğiniz performansı karşılıyorsa bence hiç gerek yok değiştirmeye kasanın 1 fanı çalışmıyorsa yerine yeni 1 tane fan alabilirsiniz
ben de gerek bulmuyorum genel olarak karşlıyor nba 2k çok sık oynuyorum onda bazen sıkıntı oluyor bi tek ama ekran kartı vs çok memnunum herşeyden dediğim gibi bir tek kasa sorun aslında tek fan değiştiemeyide bilmediğimden

ben de gerek bulmuyorum genel olarak karşlıyor nba 2k çok sık oynuyorum onda bazen sıkıntı oluyor bi tek ama ekran kartı vs çok memnunum herşeyden dediğim gibi bir tek kasa sorun aslında tek fan değiştiemeyide bilmediğimden
fan değiştirmekte ne var :D

Hocam kasamın önü kapalıydı hava çeksin diye ameliyat edip bir sürü delik açtım 2 tane fan aldım bence sizde sadece 1 fan alarak sorunu çözebilirsiniz

Ekler

• 85DC5D76-116A-4D3C-A3B6-233CC0CA68E5.webp
    85DC5D76-116A-4D3C-A3B6-233CC0CA68E5.webp
    332.3 KB · Hit: 34
  • 4A5036D1-176F-445C-A0D4-6382453DDAF8.webp
    4A5036D1-176F-445C-A0D4-6382453DDAF8.webp
    614.2 KB · Hit: 34
önerin bi fan var mı agam peki alam direkt gidip

Tüm kasa halinde iyi bir fiyata birisine kitleyebilitsen sat. 26 27k gibi fiyatlardan bahsediyorum, üste 9 10k para koysan drr5 9060xt bir şey alabilirsin veya 7800xt. Çok zorlarsan 5060ti

direkt gidip alabilceğim bir model önerebilir misin zahmet olmazsa bu gün çözem o işi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kafamdaki oydu aslında o yüzdende kasa alsam mı sonra komplemi satsam vs düşünüyordum ama biraz daha zamanı var gibi
Tüm kasa halinde iyi bir fiyata birisine kitleyebilitsen sat. 26 27k gibi fiyatlardan bahsediyorum, üste 9 10k para koysan drr5 9060xt bir şey alabilirsin veya 7800xt. Çok zorlarsan 5060ti

R5 5600
Rtx 3060 12gb
B450 bazooka v2
Bi tane 1 Tb hardisk var
Kasa xigmatek 650w 80+

Oyunlarda performans tatmin etmiyor ise yükseltilebilir ama yetiyosa ekipman yükseltirdim ben olsam

O pc yi 26k ya satmakta güzel hayalmiş

Geri