Neler Yeni

Yardım Kaza yaptım, suçlu kim?

Whoose11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Osman
kral sen bizim dalga mı geçiyon az desene millete olasılık bahsetme diyip kendin bahsediyon sonra bide ben bahsetmedim demedim ki diyon dalga mı geçiyon var git işine
Mesaj otomatik birleştirildi:

kral sen araba sürüyon mu bilmiyorum ama trafik hakkında pek bilgin yok bikaç sene önce sigortadan ileri sürüç eğitimi aldım trafik bilgilerinide ordan yenilersin eğlenceli geçiyo biraz araştır yapan yerler varsa al yoksa sen bu gidişle çok sıkıntı yaşarsın yolun hatası olmaz.

Millete olasılıklardan bahsetmeyin diye ne zaman demişim? Aynı lafı çevirip çevirip duruyorsun? Çok ciddi soruyorum yanlış anlama zihinsel dezavantajın varsa onu belirt ona göre yaklaşayım.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,300
İsim
Arda doğan
merhaba, herkese iyi forumlar.

Yaklaşık 1 saat önce bir kazaya karıştım.

Sağa emniyet şeridine arabayı çekip dörtlüleri yakmıştım telefonla konuşuyordum ardından üzerinde 3 kişi olan bir motor geldi ve bana vurdu, motorcuların hiçbirinde kask ekipman yoktu, söylediklerine göre iki şerittede araba varmış, emniyet şeridinden (sağdan) sollamaya çalışmışlar ardından benim arabayı görünce kendilerini yere atmışlar ve kayarak benim arabaya girdiler. Benim arabamın sol tekerleri şeridin içine kaçıyor emniyet şeridinde fazla yer olmadığından dolayı ve bu konuda beni suçlu buldular.

Videoyu aşağıya bırakıyorum, suçlu hangi taraf ve masraf ne kadardır acaba?

Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Suçlu motorcular her yönden kask yok 3 kişi biniyorlar emniyet şeritinden kaçış yapmaya çalışıyorlar 4'lüleri yanan araca vuruyorlar sonuç olarak sen aracı çekmişsin ve uyarı sinyalini yakmışsın hastalıktan dolayıda çekmiş olabilirsin her şey olabilir motorcular hatalı geçmiş olsun

tywin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Burak
İlla orada durmak zorunda diye bir koşul mu var dostum?
durması gerekmiş durmus arkadaki motorcuda ehliyette yok bence motora 3 kişide binmişler eger adamında ehliyeti olmasaymış abi uzatmayalım gidelim diyecekmis ehliyet var diyince tutanak tutmayalım demisler

kaantzl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
kaan tozlu
Konunun yaş ile gram alakası yok. Düşünce, anlaşılır ve karşı tarafı karıştırmaya yönelik biçimde değilse her türlü saygı duyulur. Burada buna değinen kimse olmadı zaten.

En sığ yerine çekmesinden bahsetmişsiniz, zaten araç o konumda. Kaldırıma çıkmasını beklemezsiniz herhalde.
Anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Evet, reflektör zaten zorunlu ve kullanmak gerekli fakat bu durumlar anlık gelişen mevzular. Ayrıca olasılıklardan bahsediyoruz, olan olaylardan değil.
Bu pozisyon orada şartlar gereği en doğru olandır. Telefonla araç süremeyeceğine göre trafiği aksatmayacak şekilde yapılabilecek en güvenli pozisyonlamayı yapmış.

Üslubunuzu saygısızlığınıza veriyorum ve görmezden geliyorum. Burası emniyet şeridi demedim zaten, çarpıtmayın. Bu vaziyette kaza anını düşünmediğiniz çok açık. Eğer zaten kapalı şeritten sıyrılan motosiklet hiçbir türlü görmediği için açık bagaj ile birlikte daha büyük bir kazaya sebep olacaktı. Bu öneriyle birlikte trafik güvenliği hakkında aslında sizin millete gazel okumamanız gerektiği bizzat ortaya çıkıyor.

Asıl mevzu motosikletin hangi mesafeden geldiğini idrak edememeniz. Sanki motosiklet 300-400 metre mesafe önceden şeride girmiş gibi konuşuyorsunuz. Reflektör olsaydı bile o kaza olacaktı. İdrak yolu enfeksiyonunuz var. Klavye arkasından atıp gürleyeceğinize önce olaya vakıf olup anlayın. Ondan sonra istediğinizi söyleyin. Rezil duruma düşmeyin
buyur kendi yazını oku kendi yazını sana açıklayamayacağım çünkü ya daha önce hiç trafikte araç kullanmadın ya da dalga geçmeye yer arıyorsun.

Millete olasılıklardan bahsetmeyin diye ne zaman demişim? Aynı lafı çevirip çevirip duruyorsun? Çok ciddi soruyorum yanlış anlama zihinsel dezavantajın varsa onu belirt ona göre yaklaşayım.
forumuda gereksiz meşgul etmeye gerek yok çünkü saçmalıklar zırvalıyosun, burdan kendi adıma ve arkadaş adına özür diliyorum konu birazcık daha dışa kaydı, şahsım olarak senden de özür diliyorum hata benim cahille inatlaşmamayı atalarımız şu güzel sözle açıklamış; cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur.

Whoose11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Osman
buyur kendi yazını oku kendi yazını sana açıklayamayacağım çünkü ya daha önce hiç trafikte araç kullanmadın ya da dalga geçmeye yer arıyorsun.
Arkadaşım. Forumdaşım. Sen benimle dalga mı geçiyorsun gerçekten? Çok ciddi soruyorum. Olasılıklardan en başından beri bahsediyorum zaten. Sen bana size karşı ne zaman "olasılıklardan bahsetmeyin" dediğimi gördün? Neyini diretiyorsun göster. Olasılıklardan bahsetmeyin diyen tek kişi şıracılığını yaptığın bozacı. Sen gerçekten ciddi misin şu an?

eneskaya6

80+ Silver
Suçlu motorcular her yönden kask yok 3 kişi biniyorlar emniyet şeritinden kaçış yapmaya çalışıyorlar 4'lüleri yanan araca vuruyorlar sonuç olarak sen aracı çekmişsin ve uyarı sinyalini yakmışsın hastalıktan dolayıda çekmiş olabilirsin her şey olabilir motorcular hatalı geçmiş olsun
hocam kask olmaması ya da 3 kişi binmeleri kusur oranını değiştirmez etkilemez. genel bilgilendirme için dedim :peepokalp:

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,809
İsim
Selim

Sağa emniyet şeridine arabayı çekip dörtlüleri yakmıştım telefonla konuşuyordum ardından üzerinde 3 kişi olan bir motor geldi ve bana vurdu, motorcuların hiçbirinde kask ekipman yoktu, söylediklerine göre iki şerittede araba varmış, emniyet şeridinden (sağdan) sollamaya çalışmışlar ardından benim arabayı görünce kendilerini yere atmışlar ve kayarak benim arabaya girdiler. Benim arabamın sol tekerleri şeridin içine kaçıyor emniyet şeridinde fazla yer olmadığından dolayı ve bu konuda beni suçlu buldular.

Emniyet şeridi

Tutanak tutturunuz mu ?

kaantzl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
kaan tozlu
Arkadaşım. Forumdaşım. Sen benimle dalga mı geçiyorsun gerçekten? Çok ciddi soruyorum. Olasılıklardan en başından beri bahsediyorum zaten. Sen bana size karşı ne zaman "olasılıklardan bahsetmeyin" dediğimi gördün? Neyini diretiyorsun göster. Olasılıklardan bahsetmeyin diyen tek kişi şıracılığını yaptığın bozacı. Sen gerçekten ciddi misin şu an?
tekrardan dediğim gibi forumu boş yere meşgul etmeye gerek yok çünkü bunun sonu bir yere çıkmayacak siz her önünüze gelen yere park etmeye devam edin bi gün arkanızdan motor değilde tır gelir o zaman ne reflektöre ne araç masrafına gerek kalıcaktır.🙂 iyi günler dilerim kazasız belasız sürüşler.

Whoose11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Osman
Sen yaşanmamış olayları yasamıs gibi düşünerek hayali dünyanda yorum yapmaya devam et forumda millete boş ve hayali bilgiler verme.
Sen kumda oynarken ben kaza raporlarını tutuyordum olmamış üzerinden konuşmak senin gibi cahillerin bilgisi olmamasına rağmen konuya yorum katmak için yaptığı yorumlardır. Bilmiyorsan bilmiyorum demek zor değil :)
@kaantzl
Piaget işlem öncesi dönem.

eneskaya6

80+ Silver
Etkilemiyor mu?
Motorda kask takmama, arabada motorda olması gereken kişi sayısından fazla binilmesk, Ehliyetin olmaması 😄😄 evet doğru okudun ehliyeti olmayan biri kaza yaptığı zaman ehliyetinin bi önemi yok sadece kaza anına bakılarak kim hatalı diye incelenir. Hatta kişinin alkollü olması da kaza oranını etkilemez. Diyelim ki ben sana arkadan carptım sen alkollusun yolda boş boş duruyordun ama burada hatalı olan ben cıkacam

Oguz...

80+ Bronze
Senin örneğe göre adam alkollü aniden durdu de sarhoşa mı inanırlar sana mı

Bir yok öyle yok böyle konuşuyoruzda acaba hiç sağa çekip 4lüleri yakmadınız mı?

Top Bottom