kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Ailenden ötürü olduğunu düşünüyorum. Ama ailene kötü insanlar demiyorum, yanlış anlaşılma olmasın. Babanda sana pasifsin, konuşamıyorsun derken sana kızmıyor. Bizim ülkede yetişen nesiller de belli. Senin babanda klasik şekilde yetiştiği için, duygularını kontrol edemiyor ve düşüncelerini düzgünce aktaramıyor. Bu yüzden öfkeli ve sinirli olarak anlaşılıyor, o da öyle anlıyor. Sen canını sıkma, inşallah düzelir kekemeliğin. 18 yaşını geçtin, sen de gidebilirsin. Baban da yanında gelip sana yardımcı olmak istiyor. Fakat dediğim gibi konuşmasını bilmediği için, düşünmeyi beceremediği için kaba bir dil ile aktarıyor, niyeti kötü değil.
Burada troll müsün, şöyle misin diyen arkadaşlara da bakma. Ya onlar da aynı şekilde yetişmekte, ya da yaşları küçük olduğu için. Sen bunu kafaya takıp büyütmemeye bak. Seni de anlıyorum, özgüven sorunu yaşatıyor konuşman. Yanında bir küçük not defteri ile kalem taşı istersen, telefon numarası vs. sordukları zaman, tıkandığın yerde yazarak iletişim kurarsın. Ama önceliğin konuşmak olsun hep. İlkokulda kekeme bir arkadaşım vardı, konuştukça geçti onunki de.
Kimseden utanıp, çekinme bu yönünden dolayı. Dışarıda bin beter pislik insanlar var. Stres yapmamaya çalış. Kim ne derse desin, sen değerlisin kardeşim! Kimsenin aksini hissettirmesine izin verme. Boş vermeyi öğren. Allah şifa versin, umarım iyileşebilirsin inşAllah...