Hayır hocam tam bu değil demek istediğim şey mesela şuan Instagram da olan bir örnek şömine görselinin üzerine dediğim gibi sol alt ve sağ üst köşeden bir çizgi çekip ayırıyoruz, çizginin sağ kısmının parlaklığını biraz kısıyoruz ve güzel bir yazi ne fontu (Bebas fontu cuk oturur) ile modelin adını yazın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Umarım anlatabilmisimdir şuan pc de değilim yarın bir örnek yapabilirim.
Hayır hocam tam bu değil demek istediğim şey mesela şuan Instagram da olan bir örnek şömine görselinin üzerine dediğim gibi sol alt ve sağ üst köşeden bir çizgi çekip ayırıyoruz, çizginin sağ kısmının parlaklığını biraz kısıyoruz ve güzel bir yazi ne fontu (Bebas fontu cuk oturur) ile modelin adını yazın.
Umarım anlatabilmisimdir şuan pc de değilim yarın bir örnek yapabilirim.
Merhabalar çok kısa şekilde 4 farklı örnek çıkardım, şimdi daha net anlaşılıyordur tahminimce.
Ayrıca ufak tefek görüntü kirliliğini de ortadan kaldırırsanız hoş bir görüntü çıkacaktır.
*ben örnek olduğu için doğru ölçeklerde paylaşmadım fakat Instagram gönderi boyutları 1080x1080 siz ona göre projeyi açıp eşitleyin.
İlk başta görüntü kirliliğini temizleyin klonlama aracı ile.
Çizgiyi nasıl istiyorsanız kalınlığını rengini vs. ayarladıktan sonra çekin katmanlardan isim verin ki karışmasın.
CTRL+J ile orijinal katmanın kopyasını alın ve o kopyaya orijinal 2 adını verin, ardından kopyalanan katmana gelin.
Daha sonra sağ alt kısmı çokgen kement aracı ile çizgiyi baz alarak seçtikten sonra CTRL+J ile kopyasını alın (sadece seçili olanı yani sağ alt kısmı alacaktır).
Bu yeni oluşan kopyaya, katman paneline gelip göz ün yanındaki küçük ön izleme yerine CTRL+Sol Tık yapın tekrardan sağ alt kısmı seçecektir az önceki gibi.
Ardından orijinal 2 ye gelin ve DELETE tuşuna basın seçili olan alan silinecektir. Ardından ilk Orijinal olan katmanı da silin.
Böylelikle fotoğrafı ikiye bölmüş oluyoruz, daha kısa yolu varsa bilmiyorum maalesef Her neyse bundan sonra sağ alt kısmın parlaklığını biraz kısın aynı sonuca ulaşmış olursunuz. Takıldığınız nokta varsa sorun lütfen.
Eklemeyi unutmuşum sağ alt kısmı karartırken şömineyi de ayrı katman aldığım için orayı karartmadım daha belirgin duruyor. Ayrıca ton/doygunluğunu arttır güzel durur.