Çözüldü✓ KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE hatasını neden alıyor olabilirim?

Reaksiyon skoru
2
Oyun oynarken ara ara mouse takılıyor 2-3 takılmadan sonra pc mavi ekran veriyor. Sebebi ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
minidump dosyası

PC Özellikleri
RAM 8 GB
HDD hitachi hua723020ala641
Ekran kartı ATI Mobility Radeon HD 4850
Anakart İntel DP67DE
İşlemci Intel(R) Core(TM) i3-3220 CPU @ 3.30GHz 3.30 G

Ekler

• WhatsApp Görsel 2024-02-17 saat 21.32.55_def365d5.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-02-17 saat 21.32.55_def365d5.jpg
    88.2 KB · Hit: 60
Son düzenleme:
Komut satırını(CMD) yönetici olarak başlatın ve bu komutları yazın;
  1. sfc /scannow
  2. DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
  3. DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
İşlem bitince bilgisayarı yeniden başlatın.

Ardından belleklerinizi MemTest86'ya sokun. Muhtemelen bellek kaynaklı ancak emin değilim daha tecrübeli biri bakarsa iyi olur.
Ha bu arada mavi ekran yerken altta açık çok fazla uygulama varmış. Onlardan işe yaramayanları silmek ya da temiz kurulum yapmak sağlıklı olacaktır.

İlk başta aptallığımdan yönetici olarak çalıştırmayı unutmuşum.Komutları girdim böyle bir sonuç çıktı. Bilgisayara yeni format attım sayılır 1 ay oldu olmadı. Yardım ettiğin içi teşekkür ederim MemTest86 sonuçlarını da yapınca atarım.

Ekler

• 1708199871839.png
    1708199871839.png
    47.8 KB · Hit: 34
Son düzenleme:
Oyun oynarken ara ara mouse takılıyor 2-3 takılmadan sonra pc mavi ekran veriyor. Sebebi ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
minidump dosyası

PC Özellikleri
RAM 8 GB
Anakart İntel DP67DE
SYMBOL_NAME: nt!KiRemoveEntryTimer+1942cd

MODULE_NAME: nt

IMAGE_NAME: ntkrnlmp.exe

IMAGE_VERSION: 10.0.19041.4046

STACK_COMMAND: .cxr; .ecxr ; kb

BUCKET_ID_FUNC_OFFSET: 1942cd

FAILURE_BUCKET_ID: 0x139_3_CORRUPT_LIST_ENTRY_KTIMER_LIST_CORRUPTION_nt!KiRemoveEntryTimer

OS_VERSION: 10.0.19041.1

BUILDLAB_STR: vb_release

OSPLATFORM_TYPE: x64

OSNAME: Windows 10

ntkrnlmp.exe hatası, genelde Ram/Bellek kaynaklı verir.

MEMTEST ile bellek testi yapın.

minidump dosyası

PC Özellikleri
RAM 8 GB
Anakart İntel DP67DE
- Kaspersky'ı kaldır.
- Bu takmış olduğun WIFI adaptörününden kaynaklı mavi ekran vermiş. Onu kaldırıp tekrardan kur hocam. Ondan sonra Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerinde sol tarafta güç düğmelerinin yapacaklarını seçin kısmından Hızlı Başlatı kapat hocam. (Sisteminde HDD var aşırı yavaş açılırsa Hızlı Başlat açık kalsın).
Ben sorunun asıl kaynağının Kaspersky olduğunu düşünüyorum ama.

- Kaspersky'ı kaldır.
- Bu takmış olduğun WIFI adaptörününden kaynaklı mavi ekran vermiş. Onu kaldırıp tekrardan kur hocam. Ondan sonra Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerinde sol tarafta güç düğmelerinin yapacaklarını seçin kısmından Hızlı Başlatı kapat hocam. (Sisteminde HDD var aşırı yavaş açılırsa Hızlı Başlat açık kalsın).
- Kaspersky'ı kaldır.
Teşekkür ederim memtesti daha yapamadım müsait olamadım. Muhtemelen wifi adaptöründen kaynaklı olabilir çünkü kaspersky yüklemeden önce de bu hatayı almıştım. Ne olur ne olmaz onu da kaldırayım.Tekrardan teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,428
Üyeler
186,622
Son üye
mtnakman
Geri