Kilo vermenize gerek yok Yağlarınızı kas yapıcak egzersizleri araştırmanızı tavsiye ederim.Beslenme şekilinizi de bilimum Dengeli ve sağlıklı yapın,derim.
Yağı kas yapmak mı? Aman tanrım... Yağ, kasa dönüşmez. Kas kütlesinin hacimini arttırıp yağ oranınızı azaltırsınız. Ayrıca evet kilo vermek yerine yağ yakıp ödem atmanızı tavsiye ederim. Hemen atlamayın bilmeden, 4.5 senedir vücut geliştirme ile ilgileniyorum. Profesyonel olarak yapıyordum yarışmalara dahi katılacaktım ancak sakatlanıp ara vereli tam 1 sene oldu ve şuan patates gibi formum var
O yüzden dostum sana nacizane tavsiyem ekmek tüketme, tuz tüketimini günlük 2-3 gr bandında kullan ve günde 3 litre su iç. Ayrıca zeytinyağı haricinden uzak dur ( günde 1-2 yemek kaşığı tüket maksimum, yağlı şeyler yeme) Düzenli egzersiz yap, bu dönemde spor salonlarına gitmeni pek tavsiye etmem çünkü hijyen 0. Evde ufak çaplı fullbody training yapabilirsin. Ayrıca şekerden uzak dur
Gelişim çağındasın ancak süt ve süt ürünlerini de dengeli tüket çünkü laktoz sindirimi geciktirir, ayrıca deri kalınlığını arttırır süt ve süt ürünleri bilgin olsun
Ayrıca body builder diyeti yapamayacağın için un, tuz ve şeker harici diğer besinleri dengeli tüketip dediğim türde antreman yaparsan sana çok güzel geri dönüşleri olacağından emin olabilirsin.
Ve en önemlisi sakın saçma işlere kalkışma. Yok ölüm diyetiymiş oymuş buymuş. Saçmalık hepsi! Antreman, besin ve su tüketimini ayarla yeter. Dediklerimi içermeyen her şeyi dengeli bir şekilde tüketebilirsin.