Neler Yeni

Kimya Ödevime Yardım Eder misiniz?

Fordon Greeman

80+ Bronze
Anlatabilirim istiyorsan konuyu. Buradan da yazabilirim hatırladığım kadarıyla.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediklerim ödev yerine geçer mi bilmem ama genel mantık olarak anlatacağım. Molekül polarlığı ile bağ polarlığı farklı şeyler. Niyeyse karıştırırlar ama bir kere anlayınca karıştırılması zor genelde.

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Neden bende hep böyle şöyler oluyor. Başkası açsa böyle konu bir şey olmaz ben açınca insanlara batıyor. Hem bende araştırdım ama tam bulamadım
kardeşim bu nasıl ödev ama git araştır bul işte daha napalım ödevinimi yapalım ya Moleküllerin bağların polarını molarını araştırıp yazıcaksın

Fordon Greeman

80+ Bronze
Kimyasal bağ denen şey, atomlar arası bağlardır. Bu bağlar fiziksel bağlara göre daha kuvvetli bağlardır.

Kimyasal bağların çeşitleri, iyonik, kovalent ve metalik bağlardır.

Kovalent bağlar ametal "atomlarının" kendi aralarında yaptığı bağlardır. Farklı ametal atomları arasındakiler polar, aynı ametal atomları arasındaki kovalent bağlar ise apolar kovalent bağlar olarak adlandırılır.

Bunlar dışında bir de molekül kavramını bilmek gerekiyor. Onu da bileşiklerin en temel yapısı diyerek özetleyebilirim. Yani bir su molekülüne H2O diyebilirsin. H2O molekülündeki H ve O atomları polar kovalent bağlar ile bağlanmıştır.

Bunun dışında suyu oluşturabilmek için birden fazla molekül gerekiyor. Bir sürü H2O molekülü gerekiyor. İşte bu H2O moleküllerini bir arada tutan bağlar ise fiziksel bağlar. Bu fiziksel bağların adlandırılmasında da molekülün kendisinin polar veya apolar olması önem arz ediyor. Bir molekülün polar veya apolar olup olmadığını anlamak için birden fazla yöntem var. Bunlardan ilki şudur:

Eğer bir molekülün Lewis gösterimini yaptığında merkez atomda boşta elektron çifti bulunuyor ise bu molekül polar, bulunmuyor ise bu molekül apolardır.

Veya fizikte vektörler gibi düşünebilirsin olayı. Mesela CO2 molekülü apolardır. Bunu nasıl anladık? ortadaki karbon atomu iki taraftan Oksijen atomu ile bağ yapmış ve iki taraftan birbirlerini nötrlüyor bunlar. Bu yol kısa yoldur. Ama H2O polar bir moleküldür. Eğer molekül şekline bakacak olursan kırıklı doğru şeklindedir ve aşağı doğru 2 tane H çekiyormuş gibi gözükür. Yani fizik gibi düşünecek olursan bunlar nötrlenmeyecek diyebiliriz ve polar diyebiliriz bu moleküle.

Yani kimyasal bağlardan kovalent bağın polar olup olmaması ile molekülün apolar veya polarlığı birbirinden tamamen ayrı, alakasız şeyler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şekil çizmeden yazarak anlatmak da ne zormuş.

@Oy7n_Delisi

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,613
Üyeler
168,466
Son üye
KremSanti53
Top Bottom