Neler Yeni

Yardım Kioxia 1TB Exceria Plus test sonuçlarım hakkında görüşleriniz nedir ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf İslam YAVUZ
Arkadaşlar Kioxia'nın Exceria Plus 1 TB SSD'sini satın aldım. Başka bir başlıkta karşılaştığım bir takım problemleri yazdım( önceki konum ). Burada merak ettiğim ise test sonuçlarımın nasıl olduğu ve sıcaklık değerleri normal mi konuları.

1726823782053.png

Yukarıda görüldüğü üzere değerler bu şekildedir. SSD'nin şuanlık pasif soğutucusu yok fakat almayı düşünüyorum( Jonsbo soğutucu öneren oldu)
SSD okuma yaparken en yüksek 65 dereceyi gördü ve 62-63 derecelerde takıldı (özellikle SEQ1M kısmında), yazma yaparken ise 70 derecenin üstüne çıkıt ve RND4K kısmında 75-76 dereceleri gördü ve crystaldiskinfo programında SSD sağlığı, RND4K kısmı geçene kadar "BAD" olarak gözüktü.

Sizce herhangi bir problem var mı ? Bu önceki konumda belirttiğim durumla alakalı olabilir mi ?
ÖNCEKİ KONUM

Edit : Aldığım SSD

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf İslam YAVUZ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Performans gayet iyi
Peki sıcaklık değerleri normal mi ? Önceki konumda belirttiğim gibi SSD'yi disk yönetiminde göstermedi, ben Windows'dan eklemek zorunda kaldım. Bios ve aygıt yöneticisinde en başından beri gözüküyordu yani sadece disk yönetiminde bu sorun vardı.

Satılan bazı Kingston SSD'lerin sahte çıkabileceğini anlatan videoyu izledikten sonra ve bu SSD ile de aynı sorunla karşılaşınca şüphelendim. Kendi programı tanımadı.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,802
İsim
Selim
Peki sıcaklık değerleri normal mi ? Önceki konumda belirttiğim gibi SSD'yi disk yönetiminde göstermedi, ben Windows'dan eklemek zorunda kaldım. Bios ve aygıt yöneticisinde en başından beri gözüküyordu yani sadece disk yönetiminde bu sorun vardı.

Satılan bazı Kingston SSD'lerin sahte çıkabileceğini anlatan videoyu izledikten sonra ve bu SSD ile de aynı sorunla karşılaşınca şüphelendim. Kendi programı tanımadı.
İlk defa bu kadar sıcak ssd gördüm ben pc de fan yok sadece anakartin kendi soketin de ki ssd pasif soğutucu kaplaması var tam yükte 46 derece görüyor en fazla oda yazın oda sıcaklığı 33 34 dereceyken tabi benim ssd 980 pro belki ondan kaynaklı

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf İslam YAVUZ
İlk defa bu kadar sıcak ssd gördüm ben pc de fan yok sadece anakartin kendi soketin de ki ssd pasif soğutucu kaplaması var tam yükte 46 derece görüyor en fazla oda yazın oda sıcaklığı 33 34 dereceyken tabi benim ssd 980 pro belki ondan kaynaklı
Hocam benim SSD'de soğutucu yok. Onu da satın alacağım, bu soğutucusuz hali sanırım pasif soğutucu bayağı fark ediyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf İslam YAVUZ
Fark eder ama eski sistemde sogutucum yoktu biostar kalitesiz ssd vardı o bile 60 geçmiyordu yani biraz garip geldi senin ssd sıcaklıkları
Zaten SSD'yi kendi programı da görmedi. Okuma sıcaklığı 60-65 dereceye çıkıyor ama yazma işlemi olunca 75 dereceyi bile gördü. Bu yüzden aklımda iade edip(mümkünse) tekrardan ana SSD'imden almak istiyorum. Ama garip olan bu forumda da başka forumda da Kioxia ürününü öneriyorlar. Bana "forumda bu ürünü alanlar oldu ve memnunlar deniyordu" fakat böyle bir durum ile karşılaşmak canımı sıktı.Kararsızım.

Edit: yani okuma sıcaklığı normal gibi(60 derece) soğutucusuz olarak ve genel olarak okuma işlemi yapacak. Fakat yazma işleminin bu kadar ısıtması garip. Soğutucu ile 60 dereceye düşer anca.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,612
Üyeler
164,536
Son üye
Aury
Top Bottom