Klavye önerisi lazım

Sana bu konudaki fikrimi söyleyip, senin de bilgilerinden yararlanmak istiyorum. Bak şimdi kanka. "Nasıl olur da?" bir mekanik klavyenin performansını bir membran klavye geçebilir? Yani bu membranlarda bu kadar abartılan ne var? 200-300TL'de malzeme kalitesi mi? (Bu fiyatta mekanik klavye alırken malzeme kalitesini önemsemiyoruz.) , tuşların tepkime süresi mi? (Bu fiyatta "mekanik" klavye almamızın sebebi performans). Membran önermenin sebebini geeerçekten merak ediyorum. Evet bazı insanlar var ki mekanik kullanamıyor, alışamıyor, sevemiyor ve membrana geri dönüyorlar. Bu insanlara membran önerin. Önermeyin demiyoruz. Ama membranın da bir alıcısı varken, mekaniğin de bir alıcısı var. Şimdi senin yaptığın "bana göre" adamın ihtiyacına, isteğine göre yorum yapmak değil, kendi kafana göre alakasız bir şey sunmak. ""GERÇEKTEN"" merak ediyorum neden membran önerdiğini. Neden daha iyi olduğunu.
Ya onlar akılları sıra ucuza razer, logitech alırım daha iyi diye düşünüyor
Sana tamamen katılıyorum

Yay sesi normal bastığınızda mı geliyor yoksa sert basıp birden çekince mi geliyor
Sert basınca kuvvetli bir yay sesi var ama çok rahatsız etmiyor kulağı ayrıca kulaklık takmadan klavye ile mesela sana yazıyorum şu an bir sıkıntı yaşamıyoruım. Çünkü klavyenin tuşu o kadar rahatlaatıcı ve güzel geliyor ki yay sesini engelliyor. Yani yay sesini duymak için kafayı ona takman lazım diyebilirim ki benim böyle bir sorunum yok az duyuyorum ama hiç bir sıkıntı teşkil etmiyor.

Sana bu konudaki fikrimi söyleyip, senin de bilgilerinden yararlanmak istiyorum. Bak şimdi kanka. "Nasıl olur da?" bir mekanik klavyenin performansını bir membran klavye geçebilir? Yani bu membranlarda bu kadar abartılan ne var? 200-300TL'de malzeme kalitesi mi? (Bu fiyatta mekanik klavye alırken malzeme kalitesini önemsemiyoruz.) , tuşların tepkime süresi mi? (Bu fiyatta "mekanik" klavye almamızın sebebi performans). Membran önermenin sebebini geeerçekten merak ediyorum. Evet bazı insanlar var ki mekanik kullanamıyor, alışamıyor, sevemiyor ve membrana geri dönüyorlar. Bu insanlara membran önerin. Önermeyin demiyoruz. Ama membranın da bir alıcısı varken, mekaniğin de bir alıcısı var. Şimdi senin yaptığın "bana göre" adamın ihtiyacına, isteğine göre yorum yapmak değil, kendi kafana göre alakasız bir şey sunmak. ""GERÇEKTEN"" merak ediyorum neden membran önerdiğini. Neden daha iyi olduğunu.
senin 300 tl ye alıcağın mekanik klavyeyi max kullanabilme süren 2 3 yıl olacak benim önerdiğim klavye malzeme kalitesi olarak da daha iyi normal membrean lardan da daha uzun ömürlü rgb aydınlatması var arkasında dağ gibi garantisi var eğer 300tl lik mekanik varsa 300tl lik membranda membranların en dolusudur yani 300tl ye en ucuz mekanik klavyeyi almaktansa en kalitelisinden membran almayı tercih ederim teknoloji işi şans işi sen alırsın 10 yıl kullanırsın tamam eywallah derim ama %80 memnun değil 300tl lik mekaniklerden bende zamanında hata ettim saber rgb aldım bin pişmanım şuanda razer black widow kullanıyorum ve mekanik olucak ise bence en az cherry swich leri olmalı daha aşğısı sorun çıkartıyor işte bu yüzden 300tl ye mekanik klavye önermiyorum kendi fikirlerimi söylemekde ve tavsiye vermekde özgürüm burası forum tavsiyeye kapalı olan hiç konu açmasın zaten

Sert basınca kuvvetli bir yay sesi var ama çok rahatsız etmiyor kulağı ayrıca kulaklık takmadan klavye ile mesela sana yazıyorum şu an bir sıkıntı yaşamıyoruım. Çünkü klavyenin tuşu o kadar rahatlaatıcı ve güzel geliyor ki yay sesini engelliyor. Yani yay sesini duymak için kafayı ona takman lazım diyebilirim ki benim böyle bir sorunum yok az duyuyorum ama hiç bir sıkıntı teşkil etmiyor.
Bende dün sipariş verdim oda pavyon gibi olacak 😀

Ya onlar akılları sıra ucuza razer, logitech alırım daha iyi diye düşünüyor
Sana tamamen katılıyorum
Klavye hakkında hiçbir fikrin olmadığı buradan belli oluyor adamın bütçesi 300 tl mekanik almak bana göre mantıksız eğer 1500tl si olsa idi tabikide membran önermezdim

senin 300 TL ye alıcağın mekanik klavyeyi max kullanabilme süren 2 3 yıl olacak benim önerdiğim klavye malzeme kalitesi olarak da daha iyi normal membrean lardan da daha uzun ömürlü RGB aydınlatması var arkasında dağ gibi garantisi var eğer 300tl lik mekanik varsa 300tl lik membranda membranların en dolusudur yani 300tl ye en ucuz mekanik klavyeyi almaktansa en kalitelisinden membran almayı tercih ederim teknoloji işi şans işi sen alırsın 10 yıl kullanırsın tamam eywallah derim ama %80 memnun değil 300tl lik mekaniklerden bende zamanında hata ettim saber RGB aldım bin pişmanım şuanda razer black widow kullanıyorum ve mekanik olucak ise bence en az cherry swich leri olmalı daha aşğısı sorun çıkartıyor işte bu yüzden 300tl ye mekanik klavye önermiyorum kendi fikirlerimi söylemekde ve tavsiye vermekde özgürüm burası forum tavsiyeye kapalı olan hiç konu açmasın zaten
Diğer switchlerin sorunlu olduğunu nerden çıkardınız kalih, gateron logitech in steelseries ın switchleri var bunlar kalitesiz mi ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Klavye hakkında hiçbir fikrin olmadığı buradan belli oluyor adamın bütçesi 300 TL mekanik almak bana göre mantıksız eğer 1500tl si olsa idi tabikide membran önermezdim
Bu senin fikrin herkesin değil

Diğer switchlerin sorunlu olduğunu nerden çıkardınız kalih, gateron logitech in steelseries ın switchleri var bunlar kalitesiz mi ?
300tl ye logitech swich'li bir klavye söylermisin?? piyasadaki en az sorunlu swich markası cherry mx ve razer ın swichleridir oyuncuların %90 ı logitech in swichlerini beğenmez diğer önerdiğin swichlerinde outemudan neredeyse hiç bir farkı yok

Bu senin fikrin herkesin değil
Zaten bu yazıda nesnellik kullanmamışım ki cümlelerim öznel cümleler.

Klavye hakkında hiçbir fikrin olmadığı buradan belli oluyor adamın bütçesi 300 TL mekanik almak bana göre mantıksız eğer 1500tl si olsa idi tabikide membran önermezdim
Peki şu konu hakkında ne düşünüyorsun? Mekanik klavyeler tepkime süreleri ve basım hızlarıyla ilişkilendirildiğinde çok daha öne geçiyorlar. MMORPG'de skilleri patır patır atabilmek, LoL gibi oyunlarda skilli önce senin atabilmen, FPS oyunlarında adımı önce senin atıp, önce senin zıplayıp üstünlüğü alman gibi gibi özellikler varken, membranın malzeme kalitesi sence onu daha mı öne çıkarıyor? Ya da düzenliyorum. Bu gibi özellikler varken neden membran klavye daha seçilesi oluyor?

Peki şu konu hakkında ne düşünüyorsun? Mekanik klavyeler tepkime süreleri ve basım hızlarıyla ilişkilendirildiğinde çok daha öne geçiyorlar. MMORPG'de skilleri patır patır atabilmek, LoL gibi oyunlarda skilli önce senin atabilmen, FPS oyunlarında adımı önce senin atıp, önce senin zıplayıp üstünlüğü alman gibi gibi özellikler varken, membranın malzeme kalitesi sence onu daha mı öne çıkarıyor?
Eğer cherry mx alabileceksen tabii ki mekanik almalısın ben zaten şuan mekanik kullanıyorum ama eğer 300tl bütçem olsaydı şuan mekanik almazdım sorunlarla uğraşmak istemediğimden cherry mx klavyeler en ucuz 600tl den başladığına göre eğer çok takıntılı değilsem mekanik almazdım

300tl ye logitech swich'li bir klavye söylermisin?? piyasadaki en az sorunlu swich markası cherry mx ve razer ın swichleridir oyuncuların %90 ı logitech in swichlerini beğenmez diğer önerdiğin swichlerinde outemudan neredeyse hiç bir farkı yok

Zaten bu yazıda nesnellik kullanmamışım ki cümlelerim öznel cümleler.
Ben fiyat konuşmadım sadece siz cherry yi sorunsuz diğerlerini sakat bulduğunuz için bende diğer kaliteli switchleri savundum
Ayrıca oyuncular Allah değil önemli olan insanın kendisinin beğenmesi

Konuştuğumuz konulardan ayrı olarak şöyle bir örnek vermek istiyorum. Çevrenizde gidebileceğiniz kaliteli internet kafelere gidin. Ekipmanları genelde oyunculara yönelik olacaktır. Kendi örneğim üzerimden anlatırsam beni çok daha iyi anlayacaksınız. Benim evime yakın bir internet kafede Rampage marka mekanik klavyeler kullanıyor. Çok kişi kullandığı için belki çok huhnar belki çok nazik davranılıyor. Klavye yaşanabilecek herşeyi yaşıyor. Space tuşu bazen algılamıyor, CTRL tuşu bazen çıkabiliyor. İnternet kafeler alacağınız ekipmanları deneyimlemek için güzel bir yer. Bloody A90 mousemi internet kafede beğenmiş ve almıştım. Hala daha çok memnunum. Sadece yazılımında makroyu etkinleştirmek için para veriyorsunuz. Saçma açıkçası. Ama bu da denenilebilir. Aklınızda olabilir arkadaşlar.

Ben fiyat konuşmadım sadece siz cherry yi sorunsuz diğerlerini sakat bulduğunuz için bende diğer kaliteli switchleri savundum
Ayrıca oyuncular Allah değil önemli olan insanın kendisinin beğenmesi
Ben doğru bir genelleme yapıyorum daha önce cherry mx kullanmadığınız çok belli umarım ilerde bu gereksiz savunma fikrinden vaz geçersiniz daha fazla tartışmak istemiyorum konu burda kapansın zaten fikriniz değişecek gibi durmuyor

Ekler

• IMG_20201203_142304.jpg
    IMG_20201203_142304.jpg
    1.2 MB · Hit: 54
  • IMG_20201203_141948.jpg
    IMG_20201203_141948.jpg
    2.7 MB · Hit: 60
Geri