Neler Yeni

Yardım Klavyede Switch ne demektir ?

neshter

80+ Bronze
Mavi ve kırmızı switch'ler arasındaki farklar, genellikle hissiyat ve ses açısından öne çıkar. İşte ana farklar:

Mavi Switch:​

• Sesli Tıklama: Mavi switch’ler, “tık” sesi çıkaran mekanizmalarıyla bilinir. Bu, yazarken daha belirgin bir geri bildirim sağlar, fakat bu ses başkalarını rahatsız edebilir.
  • Tactile Geri Bildirim: Tuşa bastığınızda, bir noktada hissedilen tık sesi ile bir "geri bildirim" olur. Bu, yazarken doğru yere bastığınızı anlamanızı sağlar.
  • Yazı Yazma İçin Uygun: Yazı yazarken, tıklama sesi ve geri bildirim, çoğu kişi için daha tatmin edici olabilir.
  • Ses Seviyesi: Mavi switch'ler oldukça gürültülü olabilir, bu yüzden sessiz ortamda kullanmak zor olabilir.

Kırmızı Switch:​

• Sessiz: Kırmızı switch'ler, tık sesi çıkarmayan, lineer bir yapıya sahiptir. Yani, tuşa basıldığında bir ses duymazsınız ve herhangi bir tık hissiyatı da yoktur.
  • Yumuşak ve Hızlı Tepki: Tuşa basmak oldukça yumuşaktır ve hemen aşağıya iner. Bu özellik, özellikle oyunlar için idealdir çünkü hızlı tepki verir.
  • Oyun İçin İdeal: Hızlı ve sessiz olduğu için, oyun oynarken daha rahat bir deneyim sunar.

Hangi Switch’i Seçmelisiniz?​

• Eğer yazı yazmayı seviyorsanız ve sesli geri bildirim hoşunuza gidiyorsa, mavi switch’ler daha uygun olabilir.
  • Eğer oyun oynamayı tercih ediyorsanız ve sesin sizi rahatsız etmesini istemiyorsanız, kırmızı switch’ler daha iyi bir seçenek olacaktır.

Klavyenizin modeline bağlı olarak, switch değişimi mümkün olup olmadığını kontrol edin. Bazı klavyeler sadece belirli tipte switch'leri kabul edebilir.

via ChatGPT

KAwie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Kaan Karan
switchlerin renklerine göre sesleri vardır bunları youtubedan bakabilirsin ekstra switch alman için klavyenin hot switch olması gerekir alacağın klavyede is mavi ve kırmızı seçenek var mavi aile dostu değildir çok ses çıkarır kırmızı tok bir ses çıkarır
Mesaj otomatik birleştirildi:

hotswaptada switchler lehimli değildir soket gibi düşün switchleri sökebilirsin

kuzeykore

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
adem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
switchlerin renklerine göre sesleri vardır bunları youtubedan bakabilirsin ekstra switch alman için klavyenin hot switch olması gerekir alacağın klavyede is mavi ve kırmızı seçenek var mavi aile dostu değildir çok ses çıkarır kırmızı tok bir ses çıkarır

hotswaptada switchler lehimli değildir soket gibi düşün switchleri sökebilirsin
Peki attıgım klavye hot switch mi hocam

Basent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Barkın
Mavi switch klavye kullanıyordum çok pişman oldum aldığıma. Tavsiye etmem kesinlikle ama tabii ki zevk meselesi. Sesli olsun demiştim daktilo gibi daha güzel geliyordu sonradan çok pişman oldum bir süre sonra aşırı rahatsız etti.

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Klavye

kuzeykore

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
adem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mavi switch klavye kullanıyordum çok pişman oldum aldığıma. Tavsiye etmem kesinlikle ama tabii ki zevk meselesi. Sesli olsun demiştim daktilo gibi daha güzel geliyordu sonradan çok pişman oldum bir süre sonra aşırı rahatsız etti.
Daha yeni anladım ne odugunu eskıden oynadgım klavye hayvan gibi ses cıkarıyordu ve blue switch mis attıgım klavyenin o yuzden red ini alıcam

switch arıyorsan mevcut bende uyguna bırakırım
Benım attıgım klavyede switch değişme varmıki

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Klavye
Top Bottom