Neler Yeni

Kodlamaya/yazılıma nasıl devam edebilirim

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR

mmx1

80+
Ne yapacağını belirleyip ve bir hedef koyarsan devamlılığın artar hevesin yine gidebilir kendini zorlaman lazım hiç olmuyorsa bırakabilirsin sonuçta herkes yapacak/yapabilecek diye bir şey yok.

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Kimseye satamadın mı 239 TL lik kursunu?
Yine açıklayacağım. Ama maalesef beyninin bunu alamayacağını bilsem de anlatacağım. Birine asus marka klavye önerdiğimde asus markasının sahibi nasıl ben olmuyorsam birileri kurs önerisi istediğinde o kursu önermem de o kursun sahibi olduğum anlamına gelmiyor. Anlayabildin mi kardeşim ? Sanmıyorum. Kaçıncı anlatışım çünkü.

mmx1

80+
Ne yapacağını belirleyip ve bir hedef koyarsan devamlılığın artar hevesin yine gidebilir kendini zorlaman lazım hiç olmuyorsa bırakabilirsin sonuçta herkes yapacak/yapabilecek diye bir şey yok.
Bir ekleme yapıyım dedim
Farklı alanları deneyebilirsin mesela oyun alanı istiyorsan ama yazılımı yapamıyorsan modelleme için blender vb. uygulamalar yada başka alanlara bakabilirsiniz.

stizzy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
stizzy
Bir ekleme yapıyım dedim
Farklı alanları deneyebilirsin mesela oyun alanı istiyorsan ama yazılımı yapamıyorsan modelleme için blender vb. uygulamalar yada başka alanlara bakabilirsiniz.
onlarda aklımdan geçti ama pek bakmadım, görsel içgüdümün iyi olduğunu düşünüyorum, unity'i beceremezsem bunuda düşünebilirim (birqz kendimi övdüm kb)

Merhaba dostlar, geçen hafta içimden gelerek hevesli hevesli ve araştırarak python öğrenmeye başladım ama şimdi o heves içimde yok ve bakasım gelmiyor ama bir yandan ise bari bu işi salmayayım diyorum ve kendi oyunumu yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim
Oyun yapmak için oyun motoru kullanman lazım ve çoğu oyun motoru C# ve C++ gibi diller kullanıyorlar. Örnek:

Unreal Engine: C++
Unity: C#

En popüler oyun motorlarından biri bunlar.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Unreal Engine ve Unity dışında da bir sürü oyun motoru var. Çoğu oyun motorunun bu iki dili kullandığını söylemek yersiz oluyor. Onlar sadece sizin adını bildiğiniz oyun motorları.

Aynısı programlama dilleri için de geçerli.

Bir oyun geliştirmek en zor işlerden biri. Bu nedenle oyun motorları var.

stizzy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
stizzy
dostlar kararımı verdim şöyle: önce c#'ı düşük-orta seviyeye getireceğim ve sonrasında unitye geçiş yapıp ikisini birden götüreceğim @PeykSoftware @AusXis @Star trek @mmx1 @MertYildirim_34 (mmx hocam bu arada dediğiniz gibi kendimi olabildiğince zorlamaya çalışacağım)

mmx1

80+
dostlar kararımı verdim şöyle: önce c#'ı düşük-orta seviyeye getireceğim ve sonrasında unitye geçiş yapıp ikisini birden götüreceğim @PeykSoftware @AusXis @Star trek @mmx1 @MertYildirim_34 (mmx hocam bu arada dediğiniz gibi kendimi olabildiğince zorlamaya çalışacağım)
En iyisini yapıyorsun ama dediğim gibi gerçekten olmuyorsa çok zorlama psikolojin kötü etkilenebilir yada başka şeylere geçecek moralin kalmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Zaten 10 kişiden 8 i Ben yazılımcı olucam der 2 si olur gelecekte bu işle kacanacağın parayı hayal et ve devam et :D
Bu iş zaten kolay değil elbet zorlanacaksın

stizzy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
stizzy
En iyisini yapıyorsun ama dediğim gibi gerçekten olmuyorsa çok zorlama psikolojin kötü etkilenebilir yada başka şeylere geçecek moralin kalmaz
olmazsa olma hocam akışına bırakalım azda

• Beğen
Reaksiyonlar: mmx1

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
İlk olarak hayırlı olsun :) . 2. Olarak c# da kendi içinde bir yerden sonra ayrılıyor.(Temel konulardan sonra ) ona dikkat et.

stizzy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
stizzy
İlk olarak hayırlı olsun :) . 2. Olarak c# da kendi içinde bir yerden sonra ayrılıyor.(Temel konulardan sonra ) ona dikkat et.
c# for unity tarzında aratsam olur mu peki
Mesaj otomatik birleştirildi:

neyse hocam başınızı ağrıttım, bir sorunum vs olursa tekrardan konu açıp etiketlerim sizi, ekrardan size ve diğer arkadaşlara teşekkürler

Son düzenleme:
Top Bottom