Neler Yeni

Konsol Savaşları Bitti Kazanan PlayStation "Xbox 3. Parti Yayıncı Oluyor"

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
Emre Altun
Game Pass 160 TL
Game Pass Ultimate 209 TL

12X160 TL = 1.920 TL
12X209 TL = 2.508 TL

PS Plus Extra 12 aylık 2.340 TL
PS Plus Deluxe 12 aylık 2.740 TL

PS Plus zamlanmadan önce 2 yıllık PS Plus Deluxe üyeliği 920 TL'ye aldım.

Ayrıca ülkenin rezil ekonomisi ile PlayStation'un aç gözlü firma olmasının ne alakası var sen ne zırvalıyorsun adamlar senin ekonomin bu durumdayken bile Steam gibi mağaza fiyatlandırmasını dolara çevirmek varken Türk Lirasında tutuyor ve Türkçe oyun desteğinin devam ettireceklerini açıklıyor sen gelmiş kendi ülkenin rezil ekonomisinin suçunu bu ülkenin yöneticilerinde değil de yabancı firmalarda arıyorsun yazık kafana.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Kardeşim bana hikaye okuma. Ülkedeki rezil ekonomiden benim de haberim var. Ancak ps ilk defa uyelik hizmetini cikardiginda dolar ulkemizde zaten 18-20 tl arasiydi. O zaman deluxe paketi 480tl idi. Şimdi bu sene dolar 25-26 ken. 480 lt den 2700 e 5 kat artırdı fiyatı turkiyedeki. Ee kardeşim bizim ulkede dolar 5 kat mı arttı da bu kadar fiyat yuksekttin. Sen bile savunamazsin bu fiyatlari.

Olaya öyle bakarsan o zaman. Millet 4-5 yıllık Gamepass aldı 2 bin liradan. Şu an sonynin 1 senede istediği ücret. Olaya sadece abonelikten bakmıyorum ben. Bireysel oyun fiyatlandırmasına bakıyorum. Son zamana kadar aboneliği iyiydi. O da 1 sene surdu zaten.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Şu an gamepass 100 kusur lira. Ps Plus Deluxe 2700 lira. Artık Ps herkes almaz. Yine en iyisi Xbox gamepass candır. Sony tam bir aç gözlü firma olarak goruyorum. Gecen sene 480 e aldigim Deluxe, 2700 oluyor. Soylenecek soz yok daha. Ben Ps5 ozel oyunlarini oynayip miladını doldurdum ve sattım. Geri oyunlar zaten pc de var. Ayrıca Ps5 alıyorsun ps1-ps2 deki oyunlarinin cd varsa bile kabul etmiyor konsol calismiyor. Boyle bir aç gozlu firma. Kendi eski cd lerine bile destek vermiyor adamlar 🤣 Sen bunları yazsana biraz da iki tarafli eleştir.

(Anca gülersin Yunus zaten) Bu devirde herkes oyunu en iyi kalitede nasil oynarim diye bakmıyor. En ucuza nasıl oynarım diye bakıyor. Sen boş yapmışsın. Microsoft gamepass kapanirsa kapansin. 2027 ye kadar hizmet veriyorsa oynarım o zamana kadar sonra kapatirim başk alternatif bakarim. 2027 de kapancak diye ps5 mi alalım 🤣
Gamepass Ultimate 210TL ki Gold üyeliği gerektiği için konsol kullananlar bunu almak zorunda sayılır. 12 aydan 2520TL. Aradaki 180TL farkın da çok lafı olmaz bence.

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
Emre Altun
ilk yazdığından bahsediyim gamepass 160 TL şuanda sadece pc için ultimate paketi 210 TL
Alıntıyı görüntüle
alttaki ise psnin kendi abonelik sistemi ki essential paket 175 extra paket 260 TL deluxe gene en pahalısı ancak üçünüde içinde kapsıyor olması avantajı burda pahalı buna benimde lafım yok ancak oyun kütüphanesi gelişiyor üstüne aylık olarak triple A dediğimiz oyunlarıda sunabildiğinden avantajlı (+ deneme sürümlerinede direk erişiminin olması güzel bir şey)
Alıntıyı görüntüle
İkinci bahsettiğin insanların kaliteli yerine ucuz oyun arıyor dediğin kısıma burdada bizi ülke durumu çıkmaza sokuyor deluxe paketin aylığı amerika fiyatıyla 160 dolar ki bunu TL bazına vurduğumuzda 4800 TL yapıyor gene nerdeyse yarı yarıya kullanıyoruz
sadece ps değil steam ve xboxta pahalı steam dolar kuruna geçtiğinden beri 20 TL'ye aldığım oyun 15 dolar oldu (ps ve xbox gene türkçe fiyatlandırma sunuyor burdan dolayı ikisini gene tebrik ediyorum) bu ucuz oyun arama olayı çoğunlukla bizim gibi gelişmekte olan ülkeler yada ekonomik krizde olanlar için daha çok geçerli bunun asıl sebebide para birimimizden kaynaklı ps excleri bitti satacağım diyorsun ancak daha ürünün desteğinin kesilmesine çok var ve o zamana kadar kim öle kim kala belki paranda olucak oyunlarını almana ancak cihazı sattığın için pişman olucaksın
üstüne türkçe destekleride baya fazla psnin
Emin ol pişman olmadım. Ben zaten butun ps ozel oyunlarini oynayip bitirdim. Boşu boşuna rafta tozlanacagina sattim. İlerde yine çogalirsa ps ozel oyunu ve oynamak istersem ps6 alirim cikinca oynar yine satarim. Benim için ps bu. Özel oyun tek + sı. Gerisi hikaye. Butun konsollar hikaye xbox ta oyle.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,644
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Kardeşim bana hikaye okuma. Ülkedeki rezil ekonomiden benim de haberim var. Ancak ps ilk defa uyelik hizmetini cikardiginda dolar ulkemizde zaten 18-20 TL arasiydi. O zaman deluxe paketi 480tl idi. Şimdi bu sene dolar 25-26 ken. 480 lt den 2700 e 5 kat artırdı fiyatı turkiyedeki. Ee kardeşim bizim ulkede dolar 5 kat mı arttı da bu kadar fiyat yuksekttin. Sen bile savunamazsin bu fiyatlari.

Olaya öyle bakarsan o zaman. Millet 4-5 yıllık Gamepass aldı 2 bin liradan. Şu an sonynin 1 senede istediği ücret. Olaya sadece abonelikten bakmıyorum ben. Bireysel oyun fiyatlandırmasına bakıyorum. Son zamana kadar aboneliği iyiydi. O da 1 sene surdu zaten.
game pass ülkeye geldiğinde yıl 2017 yada 2018 miş 2018 olarak varsayacağım dolar 5 tl idi ps plus geldiğinde 20 tl civarındaydı bu durum xbox uzun süre zam yapmadı bundan dolayı ucuzdu

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Kardeşim bana hikaye okuma. Ülkedeki rezil ekonomiden benim de haberim var. Ancak ps ilk defa uyelik hizmetini cikardiginda dolar ulkemizde zaten 18-20 TL arasiydi. O zaman deluxe paketi 480tl idi. Şimdi bu sene dolar 25-26 ken. 480 lt den 2700 e 5 kat artırdı fiyatı turkiyedeki. Ee kardeşim bizim ulkede dolar 5 kat mı arttı da bu kadar fiyat yuksekttin. Sen bile savunamazsin bu fiyatlari.

Adamlar bilmem kaç yıldır hiç zam yapmadı Plus aboneliğine. Dolar 7 lirayken de 40 liraydı dolar 20 lirayken de 40 liraydı. Yeni üyelik planları çıktığında da kuru güncellemeden devam etti. Ama 25 liralara doğru giderken adamlar kur güncellemesi yaptı ki normal olanı buydu zaten.

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
Emre Altun
game pass ülkeye geldiğinde yıl 2017 yada 2018 miş 2018 olarak varsayacağım dolar 5 TL idi ps plus geldiğinde 20 TL civarındaydı bu durum xbox uzun süre zam yapmadı bundan dolayı ucuzdu
Dostum ben ne xbox ne ps5 savunuyorum. Derdim sadece yunus efendinin ps sanki sutten cikmis ak kaşık gibi, habire sallıyor xbox ve aboneliklerine. Ps5 de anne sutu gibi tertemiz 😄 Kardeşim adam ucuz oyun veriyor mu veriyor gerisi hikaye. Bu kadar kasmaya gerek yok

99723

80+ Silver

KNK Türkiye fiyatına göre çok ucuz PS Deluxe'nin fiyatı sen bu fiyatta olduğu için dua et normalde yerel fiyatlandırma olmasa PS Plus Deluxe'nin fiyatı 4800 TL olması gerek ayrıca Gamepass Ultimate ile PS Plus Deluxe arasında 180 TL fark var 180 TL'nin bile bu kadar hesap kitabını yapıyorsan aç gözlü firma dediğin PlayStation'ın bu ekonomide Türkiye için yaptığı mükemmel indirimleri de takip etmen gerek geçen PlayStation ocak indirimlerinde adamlar çerez fiyatına oyun sattılar bir bak istersen konusu duruyor.

Son düzenleme:

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,644
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Dostum ben ne xbox ne ps5 savunuyorum. Derdim sadece yunus efendinin ps sanki sutten cikmis ak kaşık gibi, habire sallıyor xbox ve aboneliklerine. Ps5 de anne sutu gibi tertemiz 😄 Kardeşim adam ucuz oyun veriyor mu veriyor gerisi hikaye. Bu kadar kasmaya gerek yok
kasmak değil psnin geri uyumluluktaki eleştirine bende katılıyorum 14-15 yıllık pc oyuncusuyum denilebilir psye ps cafe harici elimi sürmedim xbox konsolunu gerçekte görmedim desem yeridir ben burda şuanda mantıklı olanı söylüyorum ki ac serisinin xboxa gelmesi fena olmadı psye geldimi hatırlamıyorum ancak bir gerçek var ki pcye gelen portlamaların nerdeyse hepsi rezalet durumda oluyor bu yüzden konsol almayı düşünüyordum ancak bir dönem fiyatı nedeniyle series s e sıcak bakıyordum sonralarda xboxun freni patlamış kamyon gibi aşağıya gittiğini farketmiştim konsol için sonrasında olduğumuz duruma geldim

99723

80+ Silver
kasmak değil psnin geri uyumluluktaki eleştirine bende katılıyorum 14-15 yıllık pc oyuncusuyum denilebilir psye ps cafe harici elimi sürmedim xbox konsolunu gerçekte görmedim desem yeridir ben burda şuanda mantıklı olanı söylüyorum ki ac serisinin xboxa gelmesi fena olmadı psye geldimi hatırlamıyorum ancak bir gerçek var ki pcye gelen portlamaların nerdeyse hepsi rezalet durumda oluyor bu yüzden konsol almayı düşünüyordum ancak bir dönem fiyatı nedeniyle series s e sıcak bakıyordum sonralarda xboxun freni patlamış kamyon gibi aşağıya gittiğini farketmiştim konsol için sonrasında olduğumuz duruma geldim
PS Plus ilk çıktığında AC oyunlarını verdi.
Bu konuda her ay PS Plus üyeliğine eklenen tüm oyunlar var.

Son düzenleme:

asko56

80+ Silver
abonelik olarak gameapss daha iyi ama iş gamepass da bitmiyor oyun al sat cihaz al sat deger kaybı olmaması aldıgın anda degeri düşermi diye düşünmene gerek yok bügün series s aldın diyelim 13 bin tl ye 2.elde 8000 den fazlaya satamazsın ama ps5 i 20 bine slim alsan 1-2 aya 22-23 e satarsın cihaz degerli kitle fazla oyun takası var hesap al satı var ek olarak ps özel oyunları da artısı ben cihazı çok çok ucuza aldım series s i yoksa oyun eşittir ps5 3400 e almıştım ben cihazı.

mehmet_10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
423
İsim
mehmet
Microsoft CEO'su da CFO'ya katılarak Xbox oyunlarını Nintendo Switch ve PS5'in de dahil olduğu tüm platformlara koymayı hedeflediklerini açıkladı.
Microsoft CEO'su Satya Nadella, artık Microsoft'un her zaman yapmak için yola çıktığımız şeyi yapma yeteneğine sahip olduğunu söylüyor; bu da harika oyunlar oluşturmak ve bunları TÜM platformlarda sunmak, yani Xbox VE Konsollar, PC ve mobil - 3. Taraf oyunlarla ilgili soru sorulduğunda yapay zeka hakkında konuşmaya dönüyor.
GD_vsf_XcAAqOCj
Alıntıyı görüntüle

Bu haberlerden sonra Xbot palyaçoları.
Adamlar kendi ağzıyla söylemiş yani. Yakında oyunları ps ve switch'e getirirler diye düşünüyorum.

r4NG3r

80+ Silver
Xbox'un fanboy kitlesi nasıl ve hangi sebepten olabilir ki? Yani bir oyuncu neden Xbox fanatiği olur?
Sakın facebookta türk xbox gruplarına girme akıl sağlığını kaybedersin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sakın facebookta türk xbox gruplarına girme akıl sağlığını kaybedersin
Adamin biri series s e 7000 LİRAYA 1 tb Harici ssd almış(xboxta başka takamiyorsun onu alman lazim) adamda biraz beyin olsa series si satar 7000 tlyi koyar series x alir hadi ps5i geçtim

mehmet_10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
423
İsim
mehmet

PS Plus'a şuana kadar sadece 1 kere zam geldi ama game pass 30 TL'den 80'e sonra 160'a çıktı.
PS PLUS en yüksek paket 1 yıllık- 2740 TL
XBOX GAME PASS en yüksek paket 1 yıllık- 2520 TL

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,701
Üyeler
165,871
Son üye