Koronayken aşı olunur mu?

Flokii

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
251
Malum okuldayız okuldan korona pozitif haberleri geliyor bundan dolayı bu hafta 2. aşımı olmaya gideceğim eğer virüsü belirtisiz geçiripte olduğunu bilmeden gitsek aşı olsak bir şey olur mu?

Son düzenleme:
Malum okuldayız okuldan korona pozitif haberleri geliyor bundan dolayı bu hafta aşı olmaya gideceğim eğer virüsü belirtisiz geçiripte olduğunu bilmeden gitsek aşı olsak bir şey olur mu?
öncelikle aşının mantığını anlatayım aşının içerğinde korona virüs var ve bu virüsü vücudunuz yeniyor ve ona karşı bağışıklık kazanıyorsunuz ve eğer ki bir daha vücüdunuza bu virüs girerse daha hafif atlatıyosunuz şimdi konuya gelcek olursak eğer korona olan biri atlatmış ise zaten vücudu doğal antikor kazanmıştır doğal olarak bağışıklık kazanmıştır yani extra aşıya gerek yok belli bir süreye kadar bu süre 3 veya 4 ay diye biliyorum

Son düzenleme:
öncelikle aşının mantığını anlatayım aşının içerğinde canlı korona virüsü var ve bu virüsü vücudunuz yeniyor ve ona karşı bağışıklık kazanıyorsunuz ve eğer ki bir daha vücüdunuza bu virüs girerse daha hafif atlatıyosunuz şimdi konuya gelcek olursak eğer korona olan biri atlatmış ise zaten vücudu doğal antikor kazanmıştır doğal olarak bağışıklık kazanmıştır yani extra aşıya gerek yok belli bir süreye kadar bu süre 3 veya 4 ay diye biliyorum
Bu BionTech için geçerli değil.
BioNTech aşıları mRNA aşısı yani sana direkt bunu ürettiriyor virüsü vermeden.
Birisi virüsü verip vücudun kendisinin öğrenmesi mantığı birisi ise direkt vermeden bunu vücuda ürettiriyor bildiğim kadarı ile.

öncelikle aşının mantığını anlatayım aşının içerğinde canlı korona virüsü var ve bu virüsü vücudunuz yeniyor ve ona karşı bağışıklık kazanıyorsunuz ve eğer ki bir daha vücüdunuza bu virüs girerse daha hafif atlatıyosunuz şimdi konuya gelcek olursak eğer korona olan biri atlatmış ise zaten vücudu doğal antikor kazanmıştır doğal olarak bağışıklık kazanmıştır yani extra aşıya gerek yok belli bir süreye kadar bu süre 3 veya 4 ay diye biliyorum
Aşının mantığını biliyorum benim sorum farklı şekilde yinede teşekkürler :)

İnaktif aşılar için geçerli dediğin.
mRNA daha farklı.

Bu BionTech için geçerli değil.
BioNTech aşıları mRNA aşısı yani sana direkt bunu ürettiriyor virüsü vermeden.
Birisi virüsü verip vücudun kendisinin öğrenmesi mantığı birisi ise direkt vermeden bunu vücuda ürettiriyor bildiğim kadarı ile.
doğrudur biontech mrna aşısı olduğundan dolayı direk vucuda antikor ürettiriyor herhangi bi virüs söz konusu olmadan bende böyle biliyorum

Aşını ol illa ki virüsken fark etmeden aşı olan var ve bir şey olmuyor.Virüs atlattıktan sonra ki koruma ise herkeste olmuyor diye biliyorum ve koruyup korumadığı da tam bilinmiyor.Eğer testin pozitifse virüsü atlattıktan 1 ay sonra aşını olabiliyon.

olur, eğer şuanda pozitifsen vücudunda zaten virüs var demektir bide sen bunun üstüne güçsüz de olsa yinde de virüs alıyorsun yani hücrelerin boşa enerji harcamış olacak

Canlı hücre veren aşı biontech diye biliyorum. Neyse tıpçılara bırakalım uzmanlıgımıx değil @DOGANALPASLAN @NakreS14
Hayır tabii ki. Ne canlı hücresi ya? Nükleik asit veriliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Covid şüphen varsa 4 5 gün en az bekle. Semptom göstermezsen ol aşını veya test ol hemen gidip ol aşını.

Siztem de pozitif olarak görünüyorsanız zaten isteseniz de size aşı vurmazlar.
Bunu belirli bir süre beklemelisiniz.
Onun bunun lafına itibar edeceğinize sistemi sürekli kontrol edin.
Aşı vurulacak hale geldiğiniz de sistem otomatik olarak aşı randevusu alabilirsiniz ve size en uygun tarih de gidip aşınızı olabilirsiniz diyor zaten.
Ona buna değil sisteme bak !

Geri