KPSS ön lisans ya da DGS'ye çalışacağım fakat benim de kafam çok karışık askerden yeni geldim ve Haziran'da KPSS var hedefim 85 puan yapmak. İlk defa çalışacağım hangi kaynaklar iyidir? Ne yapamam gerekiyor bu süreçte.
Şimdi 85 istiyordum ama bir aklıma başka bir soru takıldı. Üniversite okul puanı bu sınavda etki ediyor mu? Mezun olduğum Bölümden iş bulabilecek miyim bilmiyorum. Benim hocam Kaynağından Çalışmaya başlicam, Setlerinden alıp youtube videoları ile 0dan türkçe matematik ve diğer konulardan devam edicem. 30-30 Net yapsam iş görür mü acaba kendi bölümüme ya da istediğim başka bölüme atanabilir miyim?YouTube'da KPSS müfredatı ile ilgili yayın yapan kanallar var, en güncellerine bakabilirsin. Konu anlatımlı kitaplara para vermeni tavsiye etmem ama sadece yaprak test ya da tamamı test olan kitapları alabilirsin. Temelin yoksa 85 puanın çok zor olduğunun altını çizeyim. Bunun için belirli bir sayıda matematik netinin olması şart. 2 haftada bir aynı sınava girermiş gibi -özellikle Türkçe için- dakika tutarak test çöz çünkü Türkçe ciddi anlamda sinir harbi gerektiren soru tiplerine sahip. Sınava girdin ve hedeflediğin 85 puanı aldın diyelim. İş burada bitmiyor. Tercihlerini hizmet bölgelerine göre doğru bir sıralamada yapman lazım. Örneğin 1. sıraya Tunceli'yi yazdın diyelim, 2. sıraya gidip de İstanbul'u yazmayacaksın. Yapacağın 30 tercih de bu kurala uygun listelenmeli. Sağlık bölümü olmadıktan sonra geniş bir atama havuzu olmuyor o yüzden 3001 (herhangi bir önlisans bölümünden mezun olmak) kodu senin her şeyin.
HocamYouTube'da KPSS müfredatı ile ilgili yayın yapan kanallar var, en güncellerine bakabilirsin. Konu anlatımlı kitaplara para vermeni tavsiye etmem ama sadece yaprak test ya da tamamı test olan kitapları alabilirsin. Temelin yoksa 85 puanın çok zor olduğunun altını çizeyim. Bunun için belirli bir sayıda matematik netinin olması şart. 2 haftada bir aynı sınava girermiş gibi -özellikle Türkçe için- dakika tutarak test çöz çünkü Türkçe ciddi anlamda sinir harbi gerektiren soru tiplerine sahip. Sınava girdin ve hedeflediğin 85 puanı aldın diyelim. İş burada bitmiyor. Tercihlerini hizmet bölgelerine göre doğru bir sıralamada yapman lazım. Örneğin 1. sıraya Tunceli'yi yazdın diyelim, 2. sıraya gidip de İstanbul'u yazmayacaksın. Yapacağın 30 tercih de bu kurala uygun listelenmeli. Sağlık bölümü olmadıktan sonra geniş bir atama havuzu olmuyor o yüzden 3001 (herhangi bir önlisans bölümünden mezun olmak) kodu senin her şeyin.
Hocam
Pegem
Benim Hocam
Bunlardan Hangisini siz olsanız tercih edersiniz benim gönlüm benim hocamdan yana ders notlarının üzerine ekstra not alablirim. Bir yandan pegem var e kitap var ise deneme test gibi şeyleri yazıcıdan çıkartıp çözebilirim
teşekkür ederim hocam çok sağolun ilk para biriktirdiğimde attığım linktekini alıp başlayacağımBenim Hocam'ın YouTube'da video desteği de var. O yüzden bir seçim yapacak olsam onu seçerdim. Bu arada üniversite okul puanı bu sınava etki etmez.