Neler Yeni

Rehber Kripto Paralar Haram mı?

Sizce Kripto para haram mı? (konuyu okumadan cevaplayınız)

• Evet haram.

• Hayır helal.

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

Cerkutay

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Selamlar herkese!

Bildiğiniz gibi kripto paralar haram mı konusu çok tartışıldı ve artık bu tartışmaya son vermek istiyorum.

Kötü ticaretleri yapabilmek için takip edilemeyen paraya ihtiyaç duyanlar çıkartmıştır. Yani biz bu parayla uğraşırsak kötü niyetli insanlara yardım etmiş oluyoruz. Elle tutulamayan bir para ve dağıtım ağı merkezsiz bir şekilde.

Yukarıda söylediklerimi hiç söylememişim gibi düşünelim yani bu para hakkında haram mı helal mi diye karar veremeyelim beynimizde haram mı helal mi şüphesi olsun.
Bir ayette Allah şöyle buyurur:
"Sana şüphe veren şeyi bırak, şüphe etmediğini yap."

Daha önce helal olduğunu düşünen birisi olarak bu bilgileri öğrenince haram olduğuna emin oldum.

Bu videoyu izledikten sonra bu konuyu açma gereksinimi duydum

Edit: Eklemeyi unutmuşum şimdi ekliyorum. Dolar altın gibi elle tutulur paralar bir günde %10'dan fazla değer kaybedemez de değerlenemez de ama kripto paralar tamamen serbest bu konuda.

Son düzenleme:

Cerkutay

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Borsa gibi düşün, yüksek faiz gibi düşün. 1 yatırıp 100 alma şansın da var, 100 yatırıp 1'e düşme ihtimali de. Yani bir çeşit kumar. Kumar helal ise buna da helal diyebilirsiniz. Açıkçası kripto paralar beni de alakadar etmeyen bir konu ama yine de yazayım dedim.

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Haram helal bosvermek lazim da kumar ile hicbir farki yok, ulkede kumar yasak iddia okey, kripto paralar okey, borsa okey. Sonucta “şans” faktoruyle para kazaniyor veya kaybediyorsun. Dolayisiyla bu is bence kumardir. Ben hic almadim fakat bana kalirsa kumar haramsa bu da haramdir. Ama bu konulari din ile bagdastirmayi sacma buluyorum ben yine de dini herkes kendi icinde yasamali.

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Borsa gibi düşün, yüksek faiz gibi düşün. 1 yatırıp 100 alma şansın da var, 100 yatırıp 1'e düşme ihtimali de. Yani bir çeşit kumar. Kumar helal ise buna da helal diyebilirsiniz.
Bu ticarettede var risk illaki olacak hep kazanmakla olmaz. Mesela şuan yurtdışından mal alan birisi var gibi düşün yarın dolar 5 tl olursa bu adam zarar eder bunun gibi ama bu sadece 1 TANE örnek.

OğuzKağan08

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Selamlar herkese!

Bildiğiniz gibi kripto paralar haram mı konusu çok tartışıldı ve artık bu tartışmaya son vermek istiyorum.

Kötü ticaretleri yapabilmek için takip edilemeyen paraya ihtiyaç duyanlar çıkartmıştır. Yani biz bu parayla uğraşırsak kötü niyetli insanlara yardım etmiş oluyoruz. Elle tutulamayan bir para ve dağıtım ağı merkezsiz bir şekilde.

Yukarıda söylediklerimi hiç söylememişim gibi düşünelim yani bu para hakkında haram mı helal mi diye karar veremeyelim beynimizde haram mı helal mi şüphesi olsun.

Daha önce helal olduğunu düşünen birisi olarak bu bilgileri öğrenince haram olduğuna emin oldum.

Şans işi biraz ama bir nevi de yatırım.

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,738
İsim
Gtx 1090Tİ
Selamlar herkese!

Edit: Eklemeyi unutmuşum şimdi ekliyorum. Dolar altın gibi elle tutulur paralar bir günde %10'dan fazla değer kaybedemez de değerlenemez de ama kripto paralar tamamen serbest bu konuda.
O zaman TL de Haram Dolarda

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Borsa gibi düşün, yüksek faiz gibi düşün. 1 yatırıp 100 alma şansın da var, 100 yatırıp 1'e düşme ihtimali de. Yani bir çeşit kumar. Kumar helal ise buna da helal diyebilirsiniz. Açıkçası kripto paralar beni de alakadar etmeyen bir konu ama yine de yazayım dedim.
kankam aynı şey dolar euro altın gibi şeylerde de mevcut ama bunlar helal dolara yatırınca da 100 yatırıp 1'e düşme ihtimali var

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Bu ticarettede var risk illaki olacak hep kazanmakla olmaz. Mesela şuan yurtdışından mal alan birisi var gibi düşün yarın dolar 5 TL olursa bu adam zarar eder bunun gibi ama bu sadece 1 TANE örnek.
Haramın helalin ayırt edilemeyeceği dönemler bu dönemler olsa gerek!
Siz istediğiniz gibi düşünebilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,930
Üyeler
163,409
Son üye
notilgar
Top Bottom