🔥İndirim KTC 27″ H27E6 300Hz (320 OD) 1Ms 2K Fast IPS Pivot 10.999TL

ışık sızması var diyenlere olmayan marka model yok. aoc, msi ve philips hepsinde köselerde vardı.

Alıcaktım ama 2 de 2 çok fazla ışık sızması var kararsız kaldım.
İkinci paylaşılan resim ışık sızması degil IPS glow. Fotoğrafta da aşırı çıkar bu normal.

Beyaz ile işaretlediklerim IPS glow, turuncu ile işaretlediğim ışık sızması. Şimdi tekrar bakın ışık sızması görüyor musunuz diğer fotoğrafta.
3674.webp

Dediğiniz gibi sol ustte ve sag ustte az ısık sızması var ama goze gelmıyor asagıda gorunenler nerdeyse hıc gorunmuyor.
7 farklı 2k 180hz ips aldım ışık sızması olmayan IPS yok söyleyim. az yada çok hepsinde var.

kısaca ölü piksel yoksa kullanın.
Işık sızması değil IPS glow bu. Paylaştığım resme bakın hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle

1080P Alienware monitörüm, ışık sızması dediğiniz gibi her ipste var.
IPS glow bu. Işık sızması kenarlarda oluyor. Yani dibine kadar normal. Tek sorun kenarlarda olup olmadıgıdır.

teşekkürler, sağ üstte biraz sol üstte de neredeyse görünmeyecek kadar bir ışık sızması var gibi bu da gayet iyi ips panel için güzel. diğer parlamalar ips glow gibi gözüküyor sıkıntı yok gibi. Hayırlı olsun.
IPS glow paylaşılan. Işık sızması degil. Va alın onda böyle sorunlar yok. Hafif VA glow var o da aşırı rahatsız etmez.

Bir de IPS glow da açı değiştirirseniz büyüklüğü değişir, ışık sızmasında sabit kalır.

Bu 2 yöntemle rahatlıkla IPS glow ve Işık sızmasını ayırt edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Işık sızması değil IPS glow bu. Paylaştığım resme bakın hocam.

IPS glow bu. Işık sızması kenarlarda oluyor. Yani dibine kadar normal. Tek sorun kenarlarda olup olmadıgıdır.

IPS glow paylaşılan. Işık sızması degil. Va alın onda böyle sorunlar yok. Hafif VA glow var o da aşırı rahatsız etmez.

Bir de IPS glow da açı değiştirirseniz büyüklüğü değişir, ışık sızmasında sabit kalır.

Bu 2 yöntemle rahatlıkla IPS glow ve Işık sızmasını ayırt edebilirsiniz.
Sağ üstte olan ışık sizmasi ama çok küçük bir alan sol üstte de varla yok arası. Biraz daha mavilige doğru kaçıyor orada ayırt ediliyor.

@Tayfunns redditte ekran siyahlaşması gibi sorunlar okudum monitörü 240 hzye çekince sorun çözülüyormuş sanırım. Bu konuyla ilgili bilginiz var mı? 300 hz OD ile 320hz kullanılan panele fazla mı geliyor acaba?

Sağ üstte olan ışık sizmasi ama çok küçük bir alan sol üstte de varla yok arası. Biraz daha mavilige doğru kaçıyor orada ayırt ediliyor.
Işık sızması değil o IPS glow. Köşede olanlar glow, kenarda olanlar sızma. Yanlıs bilgi vermeyin.

@Tayfunns redditte ekran siyahlaşması gibi sorunlar okudum monitörü 240 hzye çekince sorun çözülüyormuş sanırım. Bu konuyla ilgili bilginiz var mı? 300 hz OD ile 320hz kullanılan panele fazla mı geliyor acaba?
Panel ile alakalı bir problemdir belki. Csot panellerde de yüksek yenileme hızlarında scanline problemi olabiliyor. Bunda kullanılan BOE ama panelin kronikliği var mı belirsiz. Detaylı arastırmak lazım bu konuyu.

İkinci bir ihtimal de ilk part veya belirli part ürünlerde sorun olabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,387
Üyeler
185,261
Son üye
gawlecas
Geri