Neler Yeni

Kule Tipi Fanı ters taktım bir şey olur mu?

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
düz takarsan alacağın performans çok daha farklı olur eğer sıcaklıklar normal seni tatmin ediyorsa kullanabilirsin senin tercihin
sıcaklıklar iyi gözüküyor zamanla problem çıkarır mı bilmem ama eski fandan gayet iyi ilerde anakartda değişirim ama bu türlü sığmıyor ürünü 2.elden ucuza aldım 200 tl gibi bi fiyata sıfır 700 lira civarında geziyor iade edesim de yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

fanı söküp ters çevir yine aynı yere tak sıvı soğutmalarda işe yarıyor ama kule tipinde nasıl olur bilemem bi görmek lazım.
1657107653793.png

fanın sağ tarafında ramler var takınca fan tam üstüne geliyor hiç takılmıyor yani işlemci ile slot arası yakınlık baya var

1657107703963.png

farklı taraflı taktım böyle durdu rame değmiyor

Ekler

• IMG_20220706_144458.jpg
    IMG_20220706_144458.jpg
    3 MB · Hit: 55
Son düzenleme:

Yanakay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Metin Vardar
sıcaklıklar iyi gözüküyor zamanla problem çıkarır mı bilmem ama eski fandan gayet iyi ilerde anakartda değişirim ama bu türlü sığmıyor ürünü 2.elden ucuza aldım 200 TL gibi bi fiyata sıfır 700 lira civarında geziyor iade edesim de yok

Alıntıyı görüntüle
fanın sağ tarafında ramler var takınca fan tam üstüne geliyor hiç takılmıyor yani işlemci ile slot arası yakınlık baya var

Alıntıyı görüntüle
hayır anlatamadım sanırım blok sabit kalsın sadece fan ı söküp ters çevir yine aynı yere tak havayı egsoz fan çıkışına doğru üflesin bakalım sıcaklık değerleri değişecekmi tabi fan sabit değil sökülüyorsa.

Kürşat Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,563
İsim
Kürşat Arslan
İlgilendiği Kategoriler
İNDİRİM PAYLAŞIMLARI, MİNİNG, GAMİNG PC BİLEŞENLERİ
sıcaklıklar iyi gözüküyor zamanla problem çıkarır mı bilmem ama eski fandan gayet iyi ilerde anakartda değişirim ama bu türlü sığmıyor ürünü 2.elden ucuza aldım 200 TL gibi bi fiyata sıfır 700 lira civarında geziyor iade edesim de yok

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

farklı taraflı taktım böyle durdu rame değmiyor
Hocam şuan sıcaklık değerleri normalse sorun yok. ileride de sorun olmaz. Anakart,ram ve ekran kartı ısıları da normal ise merak etmeyin bişi olmaz. Tecrübe ile sabittir.

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
Hocam şuan sıcaklık değerleri normalse sorun yok. ileride de sorun olmaz. Anakart,ram ve ekran kartı ısıları da normal ise merak etmeyin bişi olmaz. Tecrübe ile sabittir.
şu an düzelttim galiba rame değiyor diye korktum vallaha şimdi ısı testi yapcam az önce 60 derece gördü

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Furkan Borakazi

Kürşat Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,563
İsim
Kürşat Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Y
Fan sökülebiliyorsa sökün ve ters takın. O zaman sorun olmaz.
Düzeltmiş heralde. Olmasa bile sorun olmaz. En azından bende olmadı sattığım arkadaş 1 yıldır kullanıyor. Ve ısı değerleri normal. Hatta çok iyi bile sayılır.

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
Y
Düzeltmiş heralde. Olmasa bile sorun olmaz. En azından bende olmadı sattığım arkadaş 1 yıldır kullanıyor. Ve ısı değerleri normal. Hatta çok iyi bile sayılır.
bakalım şimdi ısıda düşüş var mı tam oturttum sabitledim fanı takarken bench press yapar gibi yoruldum vallaha 100kg kaldırsam bu kadar yorulmam.

Kürşat Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,563
İsim
Kürşat Arslan
İlgilendiği Kategoriler
bakalım şimdi ısıda düşüş var mı tam oturttum sabitledim fanı takarken bench press yapar gibi yoruldum vallaha 100kg kaldırsam bu kadar yorulmam.
Kule tipi soğutma takmak zordur ve risklidir. Bilirim diyen bile işlemci ya da anakarta zarar verebilir.

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan

Kürşat Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,563
İsim
Kürşat Arslan
İlgilendiği Kategoriler

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan

rkarayel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ramazan KARAYEL
şu anlık iyi sıcaklık fln teşekkür ederim yardımlarınız için
Benim anakart gibi sıfıra sıfır oturmuş hatta rami bile hafif itmiş olabilir :) hayırlı olsun hocam. Hayatında ilk defa güncel sistemle sökme işlemi yapacakken bende soğutucuyla karşı karşıya kalmıştım, hatta demir plakayı kasaya monteledim sanmıştım (anakarta monteli olan plakayı) sağlamlığını denemek için o plakadan tutup kasayı kaldırmışligim var cahil cesareti böyle bir şey oluyormuş :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Furkan Borakazi
Y
Kule tipi soğutma hesap kitap işi. Noctua D15i ilk başta ön fanından dolayı Spec 05 kasanın camı kapanmadı. Bunu çözmesi gayet iyi olmuş

Top Bottom