Kuranda'ki Matematiksel Hata ! ( 6.9 )?

hazarcoban

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
538
Emzirmeyi tamamlamak isteyen anneler çocuklarını TAM İKİ YIL emzirmelidirler. (Bakara 233)

Anne evladını zahmetle karnında taşır ve zorluk çekerek doğurur. Karnında taşıması ve sütten kesmesinin süresi OTUZ aydır. (Ahkaf 15)

Emzirme süresi: 2 yıl demişti ,Karnında taşıma süresini bulmak icin ; (toplam süre 30 ay) eksi (emzirme süresi 24 ay) 30-24= 6 ay

Bilim sayesinde biliyoruz ki anne karnında bebekler 6 ay değil 9 ay taşınır. ? Sizce de bi çelişki yokmu bu ayette ?

Başladık yine. Aksiyonlu olsa bari bu sefer.

Ekler

• Screenshot_20251013_200855.webp
    Screenshot_20251013_200855.webp
    3.1 KB · Hit: 37
Hocam eğer araştırırsanız tıbbi olarak bebeğin yaşayabilmesi için anne karnında en az 6 ay kalması gerekir. Doğru açıdan bakarsanız hata değil mükemmellik görürsünüz.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Hocam eğer araştırırsanız tıbbi olarak bebeğin yaşayabilmesi için anne karnında en az 6 ay kalması gerekir. Doğru açıdan bakarsanız hata değil mükemmellik görürsünüz.
Yanlışınız var hocam dünya istatistiklerinde bakınız lütfen;

• Tam zamanında doğum: 37–42. haftalar arası → doğumların yaklaşık %85–90’ı bu dönemde olur.
  • Erken doğum (preterm): 37. haftadan önce → doğumların yaklaşık %10–12’si bu gruptadır.
    • 34–36. haftalar arası: geç preterm (çoğunluğu bu grupta)
    • 32–33. haftalar: orta preterm
    • 28–31. haftalar: çok erken preterm
    • 28 haftadan önce: aşırı erken preterm (çok nadir)
    • Kuranda geçen 6 ay=25 hafta.Yani erkeninde erken doğumu..
  • Gecikmiş doğum: 42. haftadan sonra → doğumların %1–2’si.

Eğer çocuk 6-7. ay içerisinde doğarsa oluşabilecek yüksek riskler;
  • 🫁 Akciğer gelişimi yetersizliği (solunum sıkıntısı)
  • ❤️ Kalpte açıklık (PDA – Patent Duktus Arteriozus)
  • 🧠 Beyin kanaması (intraventriküler hemoraji)
  • 🧠 Beyin gelişiminde gerilik veya kalıcı hasar riski
  • 👁️ Gözde retina hasarı (prematüre retinopatisi – körlük riski)
  • 🍽️ Beslenme güçlüğü (emme ve yutma refleksi tam gelişmemiş)
  • ⚖️ Aşırı düşük doğum ağırlığı (500–900 gram arası)
  • 🧬 Bağışıklık sistemi zayıflığı – enfeksiyonlara açık olma
  • 💩 Bağırsak sorunları (NEC – nekrotizan enterokolit gibi)
  • 🌡️ Vücut ısısını koruyamama (ısı dengesizliği)
  • 💧 Elektrolit ve sıvı dengesi bozuklukları
  • 🦴 Kemik gelişiminde gerilik
  • 👂 İşitme sorunları
  • 🧠 Uzun vadede öğrenme ve motor gelişim geriliği riski

Emzirmeyi tamamlamak isteyen anneler çocuklarını TAM İKİ YIL emzirmelidirler. (Bakara 233)

Anne evladını zahmetle karnında taşır ve zorluk çekerek doğurur. Karnında taşıması ve sütten kesmesinin süresi OTUZ aydır. (Ahkaf 15)

Emzirme süresi: 2 yıl demişti ,Karnında taşıma süresini bulmak icin ; (toplam süre 30 ay) eksi (emzirme süresi 24 ay) 30-24= 6 ay

Bilim sayesinde biliyoruz ki anne karnında bebekler 6 ay değil 9 ay taşınır. ? Sizce de bi çelişki yokmu bu ayette ?
ay takvimine göre olmasın bunlar

• Tam zamanında doğum: 37–42. haftalar arası → doğumların yaklaşık %85–90’ı bu dönemde olur.
  • Erken doğum (preterm): 37. haftadan önce → doğumların yaklaşık %10–12’sibu gruptadır.

• 👂 İşitme sorunları
1000029403.webp

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
ay takvimine göre olmasın bunlar
Hocam valla aşırı mantıklı bir noktaya değindiniz.Bunu hesaplayınca arada 3 ay fark çıkar onuda ekleriz 9 olur sorun çözülür sandım.Ama hicri ve miladi takvimdende hesapladım.Böyle uzun sürede bile 5-6 gün fark çıktı yani.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostum iyi oku 6 aylık bebek doğarsa direk ölür demiyorum hayata tutunabilir bi ihtimal.Ama dikkatli okursan bu işin NORMALİ 9 ay sürer diyor.6 aylık doğuran ailelere bak ne acılar çekiyolar hastanelerde küveze alıyorlar bir çok risk hastalık gelişim eksikliği çıkıyor o bebeklerde.Risk almamak varken, en sağlıklısı 9 ayken kuranda niye 6 desin değil mi ?

Son düzenleme:

• Erken doğum (preterm): 37. haftadan önce → doğumların yaklaşık %10–12’sibu gruptadır.

• 👂 İşitme sorunları
Hocam zaten adam 6.ay doğum olur dememiş ki. Bebeğin sağlıklı olabilmesi ve artık bu bebek doğacak diyebilmek için yani bebek oldu gibisinden 6 ay geçmesi gerekir demiş. Birde süt üretimi hamile kalır kalmaz başlamıyor diye biliyorum. O 6. Ay kritik dönemler işte yani tam açıklayamadım ama anlamışsınızdır.

Hocam zaten adam 6.ay doğum olur dememiş ki. Bebeğin sağlıklı olabilmesi ve artık bu bebek doğacak diyebilmek için yani bebek oldu gibisinden 6 ay geçmesi gerekir demiş. Birde süt üretimi hamile kalır kalmaz başlamıyor diye biliyorum. O 6. Ay kritik dönemler işte yani tam açıklayamadım ama anlamışsınızdır.
Bende diyorum ki en sağlıklısı en risksizi 9 ayken. (6 ayda doğanlarda bir ton sıkıntı cıkma ihtimali varken) allah kurana niye karında taşıma süresi 6 aydır diyor.Misal senin eşin hamile kalsa doktor deseki istersen 6. ay doğsun istersen 9 istediğini seç.Bilim var nizam var hocam risk alır mısın ya ?

- Yani birde hocam sizin tabirinizle 6.ayda doğup yaşayanlar da aylarca özel küvezde steril ortamda
solunum desteğine ihtiyac duyuyorlar yoksa yaşama ihtimali %5 bile değil.Üstelik 1400 Yıl önce şuanki tıbbı araçlarda yok

22. hafta: Yaşama oranı %5–10
23. hafta: Yaşama oranı %20–35
24. hafta: Yaşama oranı %50
25. hafta: Yaşama oranı %65

Son düzenleme:
Bende diyorum ki en sağlıklısı en risksizi 9 ayken. (6 ayda doğanlarda bir ton sıkıntı cıkma ihtimali varken) allah kurana niye karında taşıma süresi 6 aydır diyor.Misal senin eşin hamile kalsa doktor deseki istersen 6. ay doğsun istersen 9 istediğini seç.Bilim var nizam var hocam risk alır mısın ya ?
Hocam bu nasıl bir mantıktır? Bu gibi durumlarda olaya bütün olarak bakılır. Bir tarafta normal gebelik süresinden bahsedilirken diğer tarafta asgari gebelik süresinden bahsediliyor. Bir tarafta 13 ay bir tarafta 3 ay falan denseydi haklısınız derdim ama burada 2 süre de gayet tutarlı.

- Yani birde hocam sizin tabirinizle 6.ayda doğup yaşayanlar da aylarca özel küvezde steril ortamda
solunum desteğine ihtiyac duyuyorlar yoksa yaşama ihtimali %5 bile değil.Üstelik 1400 Yıl önce şuanki tıbbı araçlarda yok

22. hafta: Yaşama oranı %5–10
23. hafta: Yaşama oranı %20–35
24. hafta: Yaşama oranı %50
25. hafta: Yaşama oranı %65
Offffffffffffff. Ben diyorum ki 6. Ay doğum yapar demiyorum bakın. Kritik nokta 6. Ay bebek sayılanilmesi için 6 ay lazımdır diyorum. Doğar mı düşer mi karar vermek için 6 ay geçmeli diyorum. 6. Ay doğum olur demiyorum. Hala 6. Ay doğrurur demişim gibi diyorsunuz.

Hocam bu nasıl bir mantıktır? Bu gibi durumlarda olaya bütün olarak bakılır. Bir tarafta normal gebelik süresinden bahsedilirken diğer tarafta asgari gebelik süresinden bahsediliyor. Bir tarafta 13 ay bir tarafta 3 ay falan denseydi haklısınız derdim ama burada 2 süre de gayet tutarlı.
Dediğinizi anlıyorum 3-13 arasında ciddi fark var evet.Ama 6 ile 9 un arasındaki ciddi farkları ölümde dahil görmüyorsunuz.Sağlıklı olan 9 iken allah niye 6 desin dostum ya.En erken yaşayabilecek süre düzeyi 6 diyorsunda o şuanki gelişmiş tıpın yardımıyla geçerli. 1400 yıl önce yokki küvez solunum desteği vb.

Dediğinizi anlıyorum 3-13 arasında ciddi fark var evet.Ama 6 ile 9 un arasındaki ciddi farkları ölümde dahil görmüyorsunuz.Sağlıklı olan 9 iken allah niye 6 desin dostum ya.En erken yaşayabilecek süre düzeyi 6 diyorsunda o şuanki gelişmiş tıpın yardımıyla geçerli. 1400 yıl önce yokki küvez solunum desteği vb.
Hocam 2 ayette de 6 ay dense ben de sizin dediğinizi anlarım. Ancak 9 zaten belirtiliyor. 1400 yıl önceki şeklinde söylersek bunun bir mucize olduğundan da bahsedebiliriz. O dönemde asgari sürenin bu şekilde olduğu bilinmiyordu. Hatta bu konu ile ilgili Hz. Ali'nin bu ayete bakarak karar verdiği bir olay dahi var küçük bir aramayla bulabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,155,900
Üyeler
183,775
Son üye
ılGT
Geri