Yardım LCD'li sıvı soğutucu almaya değer mi ?

Ayrı kablo çıkıyor. PWM. Yani hızını ayarlayabiliyorsun armoury crate üzerinden.
Ha hızı ayarlanıyorsa tamam ozaman %100'de çalıştırmam ya. Zaten 9800x3d takacam. Render falan da almayacam. Sadece oyun oynayacam. Haliyle sıvı soğutucuyu zorlayacak bir durum yok ortada.

hocam bütçe bolsa alın LCD'li hevesinizi alın çok daha mantıklı soğutucular olacaktır ama dünyaya bir kez geliyoruz bu arada lian li nin LCD modelleri daha iyi idi sanırım onlara bakmanızı da öneririm.
Hydroshift daha iyi değil, sadece ergonomik. Ryuujinle kapışan model galahad 2 lcd.
Ben Ryujin III 240mm kullanıyorum hocam. Pompa tam güçteyken net duyuluyor. Extreme modeli farklıdır belki bilmiyorum fakat ondaki pompa'nın 5000RPM olması lazım.
Extremede asetek 8th pump var, bi de asus optimize etti biraz daha sessiz. Bir de 240mm oluşundan pompa daha sesli çalışır 360>240>120.
Enteresan. Böyle bir ürünün pompasının sesli çalışması hiç aklıma gelmezdi. Siz sanırım ryujin II kullanıyordunuz yanlışım varsa kusura bakmayın. Bir konuda görmüştüm yazdığınızı. Sizin üründeki ses sorununu Ryujin III'te çözmüş olamazlar mı acaba ? Çünkü modart youtube kanalındaki incelemesine baktığımda böyle bir durumdan söz etmemiş inceleyen adam.
Şuan custom loop harici alabileceğiniz en iyi aiolarda asetek 8th pompa var. Ryujiin/galahad lcd/tryx panaroma/kraken elite lcd vs. Dayanaklılık açısından çok iyi ürünler üretiyor asetek. Ses konusuna gelince de 360mm alacağınız için 240a göre daha sessiz çalışacaktır. İşlemciniz de amd falansa zaten serin çalışacağından pompa tam yüke girmeyecektir. Eğer ses takıntınız varsa ve bütçe sınırsız ise tryx panaroma yapıştırıp geçin. Hem oled kavisli ekran, hem piyasadaki termal anlamda en iyi hazır sıvı soğutma hem de fanları / pompası sessizlik odaklı çok iyi optimize edilmiş şekilde geliyor.

Hydroshift daha iyi değil, sadece ergonomik. Ryuujinle kapışan model galahad 2 lcd.

Extremede asetek 8th pump var, bi de asus optimize etti biraz daha sessiz. Bir de 240mm oluşundan pompa daha sesli çalışır 360>240>120.

Şuan custom loop harici alabileceğiniz en iyi aiolarda asetek 8th pompa var. Ryujiin/galahad lcd/tryx panaroma/kraken elite lcd vs. Dayanaklılık açısından çok iyi ürünler üretiyor asetek. Ses konusuna gelince de 360mm alacağınız için 240a göre daha sessiz çalışacaktır. İşlemciniz de amd falansa zaten serin çalışacağından pompa tam yüke girmeyecektir. Eğer ses takıntınız varsa ve bütçe sınırsız ise tryx panaroma yapıştırıp geçin. Hem oled kavisli ekran, hem piyasadaki termal anlamda en iyi hazır sıvı soğutma hem de fanları / pompası sessizlik odaklı çok iyi optimize edilmiş şekilde geliyor.
Valla frey bey öyle bir anlattınızki şuan karar verdim direkt olarak ryujin alacam. Tryx panaroma önermişsiniz bir de , bu sıvı soğutmayı birkaç youtube sistem toplama videosunda görmüştüm. Yabancıların kanalında yani. Aslında çok güzel duruyor lakin yurtiçinde nerede satılıyor diye biraz baktım şimdi. Jumbum satıyor ve fiyatı 25 bin lira. Jumbum çok sıkıntılı bir satıcı benim gözümde. O yüzden bulaşmaya değmez. Ki fiyatı da 25 bin yani. Bir sıvı soğutmaya da bu kadar para vermeyelim :D Çok teşekkür ederim bu arada. Ryujin konusunda netleştim.

Valla frey bey öyle bir anlattınızki şuan karar verdim direkt olarak ryujin alacam. Tryx panaroma önermişsiniz bir de , bu sıvı soğutmayı birkaç youtube sistem toplama videosunda görmüştüm. Yabancıların kanalında yani. Aslında çok güzel duruyor lakin yurtiçinde nerede satılıyor diye biraz baktım şimdi. Jumbum satıyor ve fiyatı 25 bin lira. Jumbum çok sıkıntılı bir satıcı benim gözümde. O yüzden bulaşmaya değmez. Ki fiyatı da 25 bin yani. Bir sıvı soğutmaya da bu kadar para vermeyelim :D Çok teşekkür ederim bu arada. Ryujin konusunda netleştim.
Rica ederim. Görünüş olarak biraz daha iyi bir ürün isterseniz o fiyatlara yakın ryujiinle eş değer performanslar verecek şekilde;
Bu ürüne de bakabilirsiniz. Lianli boruları diğer aiolara göre çok daha ergonomik ve kaba durmuyor piyasadaki aioların çoğunu kullandım ama bu ergonomiyi bulamadım maalesef :D Fanlar sl inf olmasına gerek yok derseniz de;
Buna bakabilirsiniz.
Ryujiin de, galahad da garanti ve qc konusunda çok iyi ürünler. Beğendiğinizi alın ikisi de top tier ürünler.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Krmm
Şu kısımı açıklayabilir misiniz? Hepsindeki pompa aynı değil mi?
Pompa aynı evet ama olay şurada;
Daha büyük yüzey alanı olduğu için sıvı dağılımı daha kolay yapılıyor bu sebeple de fanlar daha düşük rpmler'de çalışabiliyor (pompada da fan olduğu için o da daha düşük rpmlerde daha az ses üretiyor.) O yüzden 120mm aiolar tamamen çöp oluyor çünkü çok küçük yüzey alanı var ve sürekli o küçük yüzey alanında sirkülasyon yapabilmek için fanlar kendini köklüyor.
+ olarak 240mm ve 360mm 2aynı model arasında genelde ısı farkları 2-3cyi geçmez, kazanım daha çok ses seviyesi olur.

Pompa aynı evet ama olay şurada;
Daha büyük yüzey alanı olduğu için sıvı dağılımı daha kolay yapılıyor bu sebeple de fanlar daha düşük rpmler'de çalışabiliyor (pompada da fan olduğu için o da daha düşük rpmlerde daha az ses üretiyor.) O yüzden 120mm aiolar tamamen çöp oluyor çünkü çok küçük yüzey alanı var ve sürekli o küçük yüzey alanında sirkülasyon yapabilmek için fanlar kendini köklüyor.
+ olarak 240mm ve 360mm 2aynı model arasında genelde ısı farkları 2-3cyi geçmez, kazanım daha çok ses seviyesi olur.
Bende onu demeye çalışıyordum. Hız eğrileri farklı olur sadece. Ama evet dediğiniz doğru.

Sırf lcd ekran için birton para vermeye gerek yok kaldıki ben şahsen arada 2bin tl bile oynasa vermem bu devirde ama alternatiflere bakabilirsin burada önerilen gibi
Fiyatta problem yoksa Ryujin tepe modellerden birisi. Alternatif olarak hydroshift ve warframe pro bakabilirsin.

• Beğen
Siz ne düşünüyorsunuz ?
LCD sıvının tadı çok başka.
Enteresan. Böyle bir ürünün pompasının sesli çalışması hiç aklıma gelmezdi. Siz sanırım ryujin II kullanıyordunuz yanlışım varsa kusura bakmayın. Bir konuda görmüştüm yazdığınızı. Sizin üründeki ses sorununu Ryujin III'te çözmüş olamazlar mı acaba ? Çünkü
Global kanal incelemelerinde ve redditde pompa ya da fan sesinden şikayetler var. Ayrıca mekanik bir ürün Şahsen Asus`da tercih etmem, servisleri kötü. Lcd istiyorsan Lian Li Hydroshift 2 tercih edebilirsin. Performans farkı var ama yarı yarı fiyat var ve Lian Li kalitesi de ayrı.
modart youtube kanalındaki incelemesine baktığımda böyle bir durumdan söz etmemiş inceleyen adam.
Ürün incelemelerinde Global`e bakmak daha önemli. Adamların markaya şirin gözükme çabası yok.

• Beğen
Geri