Neler Yeni

İnceleme Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY00CHTX İncelemesi!

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Öncelikle konu ve detaylı açıklamalar için çok teşekkür ederim, ellerinize sağlık ve de hayırlı olsun.
Rica ve teşekkür ederim :)
gariban işi ama olsun
estagfurullah
Yaklaşık 1-2 saat önce ise HepsiBurada'nın ürünün satışını sonlandırdığını gördüm. Üzücü oldu bu benim için, şoku atlattıktan sonra da aynı ürünü N11 üzerinden satışta olduğunu gördüm lakin arada bariz bi' fiyat farkı var. Bakalım ağabey alırsa, alır. Almazsa da başka PC'lere bakacağım.
Şimdi baktım maalesef sonlandırılmış :( 9k ya çıkmış üzüldüm bu duruma geçmiş olsun.
Öneriniz olursa ve özel mesaj yoluyla bilgilendirirseniz de sevinirim, bu arada askerliğimin bitmesine de 47 gün var -hatıra ya da anı olarak burada kalsın ($:47 - Mardin. Atarsa:46 - Kahramanmaraş)-.
İnşAllah evine sağ salim dönersin. Allah askerlerimizin yardımcısı oldun ayağınıza taş değmesin.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,256
İsim
Fatih

Hocam merhaba. Bu ikisinden birisini almayı düşünüyorum. Mediamarkttaki sizinkiyle özellikler aynı neredeyse ama model kodu farklı sanırsam. Onun içinde Windows 10 var o yüzden olabilir. Coil Whine sorunu sanki hepsiburada linkindekinde yok gibi. Çünkü yorumlarında hiç görmedim. Fakat ben bu coil whine sorununu Ryzen 7 4800H olan modelin yorumlarında gördüm. İşlemciden dolayı mı yoksa birinde GTX 1650 diğerinde GTX 1650 Ti olduğundan mı bilmiyorum.

Şarj konusunda günlük kullanımda (eba, zoom vs.) ne kadar götürür?

Mediamarkttaki daha mantıklı geldi bana fakat dediğim gibi coil whine sorunu hepsiburadanın yorumlarında bahsedilmemiş. Aranızda Ryzen 5 4600H lı olanı kullanan ve coil whine sorunu yaşayanlar varsa yazarsa sevinirim.

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey

Hocam merhaba. Bu ikisinden birisini almayı düşünüyorum. Mediamarkttaki sizinkiyle özellikler aynı neredeyse ama model kodu farklı sanırsam. Onun içinde Windows 10 var o yüzden olabilir. Coil Whine sorunu sanki hepsiburada linkindekinde yok gibi. Çünkü yorumlarında hiç görmedim. Fakat ben bu coil whine sorununu Ryzen 7 4800H olan modelin yorumlarında gördüm. İşlemciden dolayı mı yoksa birinde GTX 1650 diğerinde GTX 1650 Ti olduğundan mı bilmiyorum.

Şarj konusunda günlük kullanımda (eba, zoom vs.) ne kadar götürür?

Mediamarkttaki daha mantıklı geldi bana fakat dediğim gibi coil whine sorunu hepsiburadanın yorumlarında bahsedilmemiş. Aranızda Ryzen 5 4600H lı olanı kullanan ve coil whine sorunu yaşayanlar varsa yazarsa sevinirim.
Merhaba,
Kullanım amacına bağlı olarak almalısın ama işlemci ve ekran kartı farkı arada bulunan 3k ya değer mi dersen değmez. Benim önerim ucuz olanı alıp 8 gb daha ram eklemeniz. Zaten bir çok oyunu sorunsuz oynatacaktır 16 gb ramli olarak size.
Evet kod farkının sebebi windows 10 olması ama sende bende biliyoruz ki windows 10 orjinal olarak almak mantıklı değil 700 tl çok fazla Türkiye şartlarında.
Coil whine bildiğim kadari hepsinde olabilme potansiyelinde. Benim laptobumda da var sol üst taraftan gelen ince bir cızırtı. Kulaklık kullanarak oynadıgım için sesi almıyorum. Ek olarak fan sesini de almıyorum. Ekran kartı kaynaklı diye düşünüyorum çünkü bilgisayarın sağ kısmı klavyede az da olsa ısı gösterirken sol kısımda ısı yok ve bu sırada ekran kartı 60 işlemci 78 derecede dolanıyor. Ses de sol taraftan geldiği için ekran kartı kaynaklı oluyor.
Şarj konusu beni bir tık üzüyor.
Güç modu ve pil tasarrufundayken parlaklıkta %35 civarında iken 4 saati zorluyor oyunda iken oyunda 2 saat(dengeli ayar ve %100 parlaklıkta)
Valorant vs oynarken ekran kartı olarak işlemciden gelen vega kartı ayarlayıp bu değerleri artırabilir ve coil whine sesini ortadan kaldırabilirsiniz.
Genel olarak yorumlarım bu kadar.
Sormak istediğin extraları sorabilirsin. Gördükçe cevap vermeye çalışırım.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,256
İsim
Fatih
Merhaba,
Kullanım amacına bağlı olarak almalısın ama işlemci ve ekran kartı farkı arada bulunan 3k ya değer mi dersen değmez. Benim önerim ucuz olanı alıp 8 gb daha ram eklemeniz. Zaten bir çok oyunu sorunsuz oynatacaktır 16 gb ramli olarak size.
Evet kod farkının sebebi windows 10 olması ama sende bende biliyoruz ki windows 10 orjinal olarak almak mantıklı değil 700 TL çok fazla Türkiye şartlarında.
Coil whine bildiğim kadari hepsinde olabilme potansiyelinde. Benim laptobumda da var sol üst taraftan gelen ince bir cızırtı. Kulaklık kullanarak oynadıgım için sesi almıyorum. Ek olarak fan sesini de almıyorum. Ekran kartı kaynaklı diye düşünüyorum çünkü bilgisayarın sağ kısmı klavyede az da olsa ısı gösterirken sol kısımda ısı yok ve bu sırada ekran kartı 60 işlemci 78 derecede dolanıyor. Ses de sol taraftan geldiği için ekran kartı kaynaklı oluyor.
Şarj konusu beni bir tık üzüyor.
Güç modu ve pil tasarrufundayken parlaklıkta %35 civarında iken 4 saati zorluyor oyunda iken oyunda 2 saat(dengeli ayar ve %100 parlaklıkta)
Valorant vs oynarken ekran kartı olarak işlemciden gelen vega kartı ayarlayıp bu değerleri artırabilir ve coil whine sesini ortadan kaldırabilirsiniz.
Genel olarak yorumlarım bu kadar.
Sormak istediğin extraları sorabilirsin. Gördükçe cevap vermeye çalışırım.
Laptop’un arka kapağında ram ve ssd için ayrı kapak yok. Direkt arkayı kaldırmak gerekiyor. Ve internete baktığıma göre bu garanti dışı bırakıyor cihazı. Doğru mudur?

Oyun oynamayacağım oynansa bile çok oynanmaz. Oyun dışında herhangi bir cızırtı vs var mı?

Buna rakip olarak bir de şu laptop’u buldum bana daha mantıklı gibi geliyor ama hala karar veremedim ve kafam çok karışık.

Dell G315 Intel Core i7 10750H 16GB 1TB + 256G SSD GTX 1650Ti 15.6" Ubuntu FHD Taşınabilir Bilgisayar 4B750D2F161C
https://www.hepsiburada.com/dell-g3...750d2f161c-p-HBV000019ENHN?magaza=Hepsiburada

Satıcısı hepsiburada bu konuda iyi fakat yorum yok. Bunun farklı kombinasyonlusuna baktım onlarda olumluydu. Bilemiyorum açıkçası.

Bilgisayarı genelde kulaklıksız kullanacağım için coil whine rahatsız edebilir gibi geldi bana.

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Laptop’un arka kapağında ram ve ssd için ayrı kapak yok. Direkt arkayı kaldırmak gerekiyor. Ve internete baktığıma göre bu garanti dışı bırakıyor cihazı. Doğru mudur?
Evet doğru.
Tek kapak var ve garanti dışı bırakıyor.
Oyun oynamayacağım oynansa bile çok oynanmaz. Oyun dışında herhangi bir cızırtı vs var mı?
Hayır yok.
Dell G315 Intel Core i7 10750H 16GB 1TB + 256G SSD GTX 1650Ti 15.6" Ubuntu FHD Taşınabilir Bilgisayar 4B750D2F161C
https://www.hepsiburada.com/dell-g3...750d2f161c-p-HBV000019ENHN?magaza=Hepsiburada

Satıcısı hepsiburada bu konuda iyi fakat yorum yok. Bunun farklı kombinasyonlusuna baktım onlarda olumluydu. Bilemiyorum açıkçası.
Dell markasını hiç deneyimlemedim araştırmadım bile.
O nedenle bir bilgi vermemem daha sağlıklı.
Bilgisayarı genelde kulaklıksız kullanacağım için coil whine rahatsız edebilir gibi geldi bana.
Durum bu ise monster veya o attıgınız dell e bakabilirsiniz.
veya;
Bu da fena değil ekran 60 hz diye biliyorum.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,256
İsim
Fatih
Evet doğru.
Tek kapak var ve garanti dışı bırakıyor.

Hayır yok.

Dell markasını hiç deneyimlemedim araştırmadım bile.
O nedenle bir bilgi vermemem daha sağlıklı.

Durum bu ise monster veya o attıgınız dell e bakabilirsiniz.
veya;
Bu da fena değil ekran 60 hz diye biliyorum.
Dell kaliteli ve sağlam marka diye biliyorum. Yaklaşık 11 yıl önce Dell Inspiron almıştık güzeldi.

Bir tanıdığımda da bu G315’ten var yarın soracağım ona nasıl memnun mu diye. Ona göre seçim yapacağım artık.

1 haftadır laptop araştırıyorum kafam aşırı yoruldu.

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Dell kaliteli ve sağlam marka diye biliyorum. Yaklaşık 11 yıl önce Dell Inspiron almıştık güzeldi.

Bir tanıdığımda da bu G315’ten var yarın soracağım ona nasıl memnun mu diye. Ona göre seçim yapacağım artık.

1 haftadır laptop araştırıyorum kafam aşırı yoruldu.
Anlıyorum. Umarım en kısa sürede sizin için en uygun ve sorunsuz laptopu bulursunuz.
Benim içinde aynı durum geçerliydi. O sıralar forumda laptopa ilgi duyan ve yardım eden olmaması, piyasanın sıkıntılı olması gibi sebepler ile çok araştırarak buna karar vermiştim.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,256
İsim
Fatih
Anlıyorum. Umarım en kısa sürede sizin için en uygun ve sorunsuz laptopu bulursunuz.
Benim içinde aynı durum geçerliydi. O sıralar forumda laptopa ilgi duyan ve yardım eden olmaması, piyasanın sıkıntılı olması gibi sebepler ile çok araştırarak buna karar vermiştim.
Çok teşekkür ederim hocam yardımınız için. Evet laptop konusunda forumda yardım eden neredeyse yok.

fatihlei

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Fatih YILDIRIM
Birkaç gün içinde 9 bine alacaktım bu laptopu. Hepsiburada birden yayından kaldırmış. Başka satıcılar 1-1.5 fazlasına satıyor. Hepsiburadanın tekrardan stok girme ihtimali var mı?

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,418
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Birkaç gün içinde 9 bine alacaktım bu laptopu. Hepsiburada birden yayından kaldırmış. Başka satıcılar 1-1.5 fazlasına satıyor. Hepsiburadanın tekrardan stok girme ihtimali var mı?
Stok olmadığından fazlalaşmış olabilir tedarik sorunundandır.

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Biraz zor hocam ama araştırmanız lazım.

fatihlei

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Fatih YILDIRIM
Hocam bir sorum daha olacaktı aynı marka aynı model ama seri numarası farkı olan bir laptop daha var (82ey003ltx) ama özelliklerinde bir fark yok sebebi ne olabilir bilginiz var mı

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Hocam bir sorum daha olacaktı aynı marka aynı model ama seri numarası farkı olan bir laptop daha var (82ey003ltx) ama özelliklerinde bir fark yok sebebi ne olabilir bilginiz var mı
Hocam bazılarında windows 10 var bazılarında yok pek bir farkları yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,776
Üyeler
163,553
Son üye
LovX_0
Top Bottom