Neler Yeni

Ana Konu Lenovo Legion R25i-30 Kullanıcıları

westt41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ömer
@Abdullah Hacıgül Abi kargoda açtırdım eğer bi sorun olsaydı tutanak tutturup geri iade edecektim.

Monitör ön incelemem şöyleki
Parlaklık efsane 400 cdm
Hdr güzel çalışıyor
Ghosting yok, Ölü pixel yok
Sağa sola, yukarı aşağı, pivot olarak dönebiliyor.
Stand ayakları sağlam.
Hoparlörler yüksek ses veriyor. Standart yüzde elli olarak geliyor. Ayarlardan 100 yapın sesini.
nerden aldınız hocam site olarak.

Aykut D.

80+ Gold
Şu konunun yazışmalarını okuyunca ucuz etin yahnisinin olmadığını görebiliyorum. Ucuz olan her ürünü araştırmakta fayda var.

Örn : kronik sorunlu gigabyte 750w psu'su tr teknoloji firmalarından ucuzdan satıldı.

dehaozcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Deha Özcan
Şu konunun yazışmalarını okuyunca ucuz etin yahnisinin olmadığını görebiliyorum. Ucuz olan her ürünü araştırmakta fayda var.

Örn : kronik sorunlu gigabyte 750w psu'su tr teknoloji firmalarından ucuzdan satıldı.
1.5 aydır kullanıyorum hiçbir sorununu görmedim gayet memnunum ayrıca monitör ucuz değil uygun fiyatlıydı ama şuan hak ettiği fiyatlarda.

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Oğuz

yahnilik bi durum yok. 1.5 aydır takır takır kullanıyorum. :)

Aykut D.

80+ Gold
1.5 aydır kullanıyorum hiçbir sorununu görmedim gayet memnunum ayrıca monitör ucuz değil uygun fiyatlıydı ama şuan hak ettiği fiyatlarda.
yahnilik bi durum yok. 1.5 aydır takır takır kullanıyorum. :)
Kronik sorunlu hocam. :D 1-2 seneye bozulmayacağının garantisi yok . 1.5 ayda cihazı ne kadar tanımış olabilirsinki ?

Panelin kalitesi düşük olduğunu hayalet ekran olmasından anlamak zor olmamalı
1702659872340-jpeg.613901

Fantastiktürk

80+ Bronze

Kronik sorunlu hocam. :D 1-2 seneye bozulmayacağının garantisi yok . 1.5 ayda cihazı ne kadar tanımış olabilirsinki ?

Panelin kalitesi düşük olduğunu hayalet ekran olmasından anlamak zor olmamalı
1702659872340-jpeg.613901
Alakası yok. Bu ürünler yurt dışında zaten pahalı. En azından Omen 25i öyle. 240HZ fiyatına satılıyor. O yüzden çok tercih edilmiyor. Ve ikisi birebir aynı panel. Bahsi geçen panel de kaliteli.

Ha Lenovo QC kötü olabilir onu bilemem.

Ayrıca IPS panelde ekran yanması olmaz. Olsa bile geçici olur kalıcı değil. Size hatali ürün gelmiş olabilir.

Fantastiktürk

80+ Bronze
1-2 seneye bozulmayacağının garantisi yok
Ekleme: hiçbir elektronik ürünün 1-2 sene içerisinde bozulmayacağının garantisi yok. Yalnızca yüksek ve düşük olasılık var.

Haha atacağına cevabını görelim.

Aykut D.

80+ Gold
Bahsi geçen panel de kaliteli.
Neye göre :D ?
Olsa bile geçici olur kalıcı değil
Her kullandığım uygulamanın yazısı ghost screen olarak kalacaksa o panel kalitesiz olduğunu kendisi ortaya koyuyor.
Alakası yok. Bu ürünler yurt dışında zaten pahalı. En azından Omen 25i öyle. 240HZ fiyatına satılıyor.
Biraz daha açarmısın ? Tam olarak anlamadım .

furkan2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
furkan
Neye göre :D ?

Her kullandığım uygulamanın yazısı ghost screen olarak kalacaksa o panel kalitesiz olduğunu kendisi ortaya koyuyor.

Biraz daha açarmısın ? Tam olarak anlamadım .
Hocam monitör ahım şahım değil bence ama ben sizin attığınız fotdaki olayı hiç yaşamadım sadece youtube da kalitesizlik yaşadım o ayrıca birde sıkışmış piksel vardı başka bir sorunum olmadı.

Fantastiktürk

80+ Bronze
Biraz daha açarmısın ? Tam olarak anlamadım
Ne dediysem o. Yurt dışında Omen 25i 1080P 165HZ olmasına rağmen 240HZ'ler fiyatına satılıyor. Pahalı yani. Ucuz mal değil ki.

Dolayısıyla Lenovo'daki sorunlar panelden kaynaklanmiyor. Lenovo QC kotu yapmis olabilir ya da panelleri kotü batch koymuş olabilir bilmiyorum.
Çünkü:

AU Optronics'in 3. nesil a-i TFT ekranıni kullanıyor. 24.5 ekranlsr nadir olmasina ragmen bu 24" + 165Hz. Ayrıca 1200:1 gibi kontrast iyiyken renk gamutu da geniş, 450nit tepe parlaklık ve bunlara rağmen tepki süresi gayet iyi. Bunların hepsi belli bir kaliteyi zorunlu koşuyor.

Daha?
o panel kalitesiz olduğunu kendisi ortaya koyuyor.
Alakası yok onu diyorum. Kötu bir IPS'de de yanma olmaz. Yanma oluyorsa sıkıntı var demektir. Garantiye yolla.

Aykut D.

80+ Gold
Ne dediysem o. Yurt dışında Omen 25i 1080P 165HZ olmasına rağmen 240HZ'ler fiyatına satılıyor. Pahalı yani. Ucuz mal değil ki.

Dolayısıyla Lenovo'daki sorunlar panelden kaynaklanmiyor. Lenovo QC kotu yapmis olabilir ya da panelleri kotü batch koymuş olabilir bilmiyorum.

Çünkü:

AU Optronics'in 3. nesil a-i TFT ekranıni kullanıyor. 24.5 ekranlsr nadir olmasina ragmen bu 24" + 165Hz. Ayrıca 1200:1 gibi kontrast iyiyken renk gamutu da geniş, 450nit tepe parlaklık ve bunlara rağmen tepki süresi gayet iyi. Bunların hepsi belli bir kaliteyi zorunlu koşuyor.

Daha?

Alakası yok onu diyorum. Kötu bir IPS'de de yanma olmaz. Yanma oluyorsa sıkıntı var demektir. Garantiye yolla.
Auo panel çıkması açıkçası beni pek şaşırtmadı . TV & monitör tamir atölyemize gelen bazı genel olarak alt segment model tv'lerdede auo panel ve ghost screen ile çok blur sorunu var hareketli görseller çamura döndüğü oluyor. Piyasanın düşük panel üreticilerinden. Bazı panelleri iyi vestel'in üst segment cihazlarında olabiliyor. Kasıntı çalışıyor cof'ları aşırı ısındığından ghost screen oluyor geneli . Lenovo ısınmıyor ama ghost screen oluyor anlamış değilim. Onun dışında hastahanelere ucuza monitör sağlamak amaçlı uygun acer monitörlerde oluyor. Acer'in alt kuruluşu zeten auo :). AUO'nun sadece 1 kere iyi panelini gördüğüm oda fotoğraftakı vestel tv idi.

(17mb96 yerine modifiye edip 17mb110 kart takınca şahane görüntüsü var)
1704827673247.png

AUO kara listemde olan bir üretici pek sevilecek yanı yok. Reel'de Lenovo r25 inceledim bana istediğim kaliteyi vermedi . Ayak ve malzeme kalitesi iyiydi.

Kağıt üzeri verileri beni tatmin etmiyor panel üreticileri değerleri düzgün verebildiğini düşünmüyorum. Babam her zaman tv monitör alacaksan önce görüntüsünü izle sonra kağıda bak derdi .

Konumuz monitör ne alaka tv dersen dükkanımızda monitörde tamir ediyoruz. Bence fiyatına oranla performansı ve kalitesi açısından AOC marka monitörler başarılı ne fiyat verirsen onun biraz üstü kalitede. Lenovo cihazlar giriş orta kalite çokta bir espirisi yok. Kalite isteyene dell abartısız 10-15 sene gider. Diğer asus-msı-aoc-lenovo monitörler 6 7 sene ancak gider. Şimdiki monitörlerde istediğim kaliteyi bulamıyorum. Sharp panel samsung monitör kullanıyorum çoğu monitörde bu görüntüyü yakalayamıyorum.

. Yanma oluyorsa sıkıntı var demektir.
Kronik'tir
Lenovo QC kotu yapmis olabilir
Harici t-con kart varsa lenovo ile alakalı bir durum değildir haricen t-con kart varmı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunların hepsi belli bir kaliteyi zorunlu koşuyor.
Xiaomi telefonların düşük bütçede Samsung'dan iyi olması ile aynı şey özellik kalite değildir .

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Bronze
Kağıt üzeri verileri beni tatmin etmiyor panel üreticileri değerleri düzgün verebildiğini düşünmüyorum
Zaten bahsettiklerim kağıt üzeri değil. Tomshardware'nin testi.
Kalite isteyene dell abartısız 10-15 sene gider. Diğer asus-msı-aoc-lenovo monitörler 6 7 sene ancak gider.
Mesleğin bu belki ama anlamıyorsun diyeceğim. Hangi panel 10-15 sene gidiyor. 9000 saatlik Philips'im çoktan beyazları morlaşmış veriyordu. Bozulmaması çalıştığı anlamına gelmiyor.
Sen dışında kimsede yokken?
Harici t-con kart varsa lenovo ile alakalı bir durum değildir haricen t-con kart varmı ?
Panel batchleri de farklılık gösterebiliyor. Aynı model 1000:1 de 1250:1 de gelebiliyor hatırlatırım.

AUO kara listemde olan bir üretici pek sevilecek yanı yok
Böyle bir şey duymadım daha önce. Sony'nin meşhur TV'leri AUO paneldi.

Monitör konusunda da şikayet edeni görmedim.

TV & monitör tamir atölyemize gelen bazı genel olarak alt segment model tv'lerdede auo panel ve ghost screen ile çok blur sorunu var hareketli görseller çamura döndüğü oluyor.
Bir firmanın en alt segment ürünüyle firmanın tamamını yargılayamazsın. Eski TUF ekran kartlarına bakarsak Asus da çöp.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Xiaomi telefonların düşük bütçede Samsung'dan iyi olması ile aynı şey özellik kalite değildir .
Alakası yok. Telefonlarda anakart kalitesinden ve görmeyeceğin yerlerden kısar. Onda bile belli bir sınır vardır. Monitör öyle mi? Panel dışında ne var zaten?
Edit: bu panel ayrıca tümleşik arka aydınlatma ile geliyor.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,011,728
Üyeler
160,295
Son üye
Kleino
Top Bottom