Neler Yeni

Lens nasıl kullanılır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Furkan Demirkıran
Arkadaşlar merhaba, ilk defa lens kullanmayı düşünüyorum. Kafama takılan bir soru var, çıkarıp takmayi nasıl yapacağım ve aylık lens almayı düşünüyorum. 30 gün süresi bitince lensi çöpe mi atmamız gerekiyor? Marka tavsiyeniz var mıdır

musti1824

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
179
İsim
Mustafa
Arkadaşlar merhaba, ilk defa lens kullanmayı düşünüyorum. Kafama takılan bir soru var, çıkarıp takmayi nasıl yapacağım ve aylık lens almayı düşünüyorum. 30 gün süresi bitince lensi çöpe mi atmamız gerekiyor? Marka tavsiyeniz var mıdır
günlükler gün gün daha iyidir tavsiyem çünkü sürekli suya koymana gerek olmuyor fiyatı bir tık daha pahalı 1 aylık olanlar daha ucuz oluyor yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum ve uzun süreler takıyorum daha önce gözümde hiç bir problem yokken kuruluk olmaya vs başladı uzun süre kullanımda kaşıntı oluşuyor bunla beraber, bunları bilmen gerek çünkü ben başladığımda kimse beni uyarmamıştı uzun süre pc ekranına fln baktıgınızda vs daha çok artıyor günde (sabah 7 den aksam 11 kadar kullanıyorum) maalesef lens kullanıcaksan benim nacizane fikrim sadece dısarı cıkarken kullanman yönünde uzun kullanımlar sorun yaratıyor marka olarak acuvue oasys kullanmanı tavsiye ederim

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Furkan Demirkıran
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
günlükler gün gün daha iyidir tavsiyem çünkü sürekli suya koymana gerek olmuyor fiyatı bir tık daha pahalı 1 aylık olanlar daha ucuz oluyor yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum ve uzun süreler takıyorum daha önce gözümde hiç bir problem yokken kuruluk olmaya vs başladı uzun süre kullanımda kaşıntı oluşuyor bunla beraber, bunları bilmen gerek çünkü ben başladığımda kimse beni uyarmamıştı uzun süre pc ekranına fln baktıgınızda vs daha çok artıyor günde (sabah 7 den aksam 11 kadar kullanıyorum) maalesef lens kullanıcaksan benim nacizane fikrim sadece dısarı cıkarken kullanman yönünde uzun kullanımlar sorun yaratıyor marka olarak acuvue oasys kullanmanı tavsiye ederim
Teşekkür ederim bilgiler için peki, sonda bahsettiğim 30 gün süresi bitince lensi çöpe mi atmamız gerekiyor, ne yapıyoruz?

Her iki lens türünü de denedim aylık ve günlük olmak üzere. En başta günlüklerle başlamıştım kullan at daha rahat olur diye ancak aylıklar daha fiyat performans olduğu için aylıklara geçtim ve yaklaşık 2-3 senedir aylık kullanıyorum. Ayrıca sanırım günlüklerin hava geçirgenliği veya kalitesi daha az olduğundan mıdır yoksa benim gözümden midir bilmiyorum ama aylık lensler bana daha rahat geliyor. İlk kullanmaya başladığın zamanlar temizliğine çıkarmasına takmasına özen göstermeni öneririm ki alışkanlık haline getir daha iyi olur senin için. 30 gün kullanma ömrü var evet doğrudur ama yırtılana kadar kullananlar da var 1.5-2 ay kullanınca kendiliğinden yırtılıyor zaten kendin için hangisi rahat olursa onu kullan derim zaten sağlıklı olan 30 gün kullanıp çöpe atıp yeni paket açman. Lens kabındaki suyu da her gün de değiştirebilirsin 2-3 günde bir de değiştirebilirsin o da sana bağlı. İnternet üzerinde bir sürü video var nasıl çıkarıp takacağına dair onları izlersen öğrenirsin bir de doktoruna sorarsın o da sana gösterir 2-3 günde alışırsın zaten. Ben en başından Acuvue Oasys kullanıyorum gayet memnunum Air Optix kullanan arkadaşlarım var daha kalın daha sulu yapısı olduğunu söylüyorlar gözünü kurutmaz da belki başlarda gözünü rahatsız eder o yüzden Acuvue Oasys ile başlarsın beğenmezsen başka markalara geçersin. Bu arada lensmarketten sipariş veriyorum ben 2-3 günde evime geliyor bazen kampanyaları oluyor denk gelirsen baya ucuza da geliyor.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
657
İsim
Mehmetcan İvrendi
Yanlış anlama Ama cidden Meraktan Soruyorum Neden Lens kullanıyorsunuz ki???

Göz bozukluğu için ise kb ben daha ćok kozmetik amaçlı kullananlar için diyiyorum yani Göz renkli olsa ne olcak olmasa ne olcak sanki

Top Bottom