Neler Yeni

Yardım LFC (Low Framerate Compensation) nedir?

Krylo_27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
AbdulBaki
Başlıkta belirttiğim gibi. İnternetten baktım biraz ama tam emin değilim. PC güncel oyunlara göre biraz zayıf olduğu için yüksek ayarlarda oynayamıyorum. Anladığım kadarıyla düşük fpsyi akıcı hale getiriyor. Mesela 180HZ monitörde 90 FPS altı kasıyor. Bu özellik mesela 90 FPS altına düşse bile akıcı mı gösteriyor. Tam olarak böyle mi? Önemli bir şey mi?

Farex

80+ Silver
Bu monitör gecikmesi ile alakalıdır. Senin asıl konun hz dir, Bazı modellerde ve ekran kartınında buna uygun olması lazım tabi fps ye göre hz değiştiriyor mesela 60 fps alıyorsan monitör 60 hz de çalışıyor ve bu sayede monitördeki o gecikme ve görüntü bozukluğu önüne geçiliyor .

Krylo_27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
AbdulBaki
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu monitör gecikmesi ile alakalıdır. Senin asıl konun hz dir, Bazı modellerde ve ekran kartınında buna uygun olması lazım tabi fps ye göre hz değiştiriyor mesela 60 fps alıyorsan monitör 60 hz de çalışıyor ve bu sayede monitördeki o gecikme ve görüntü bozukluğu önüne geçiliyor .
Tam olarak bu LFC ne o zaman? Monitörde olması gereken bir şey mi?

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,128
İsim
Abdullah Aydoğdu
LFC teknolojisi AMD FreeSync premium bulunan monitörlerde var. FreeSync'i aktifleştirince o da aktif oluyor. Monitörün değil FreeSync'in özelliği yani. Fps 144'ün altına düşerse anlık monitör de hz düşürüyor. Diyelim ki FPS 50-90 arası sürekli değişiyor. Hz de aynı şekilde fps ile birlikte değişiyor anlık olarak. Oyunu daha akıcı bir hale getirip yırtılmaları vs. önlüyor.

Krylo_27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
AbdulBaki
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
LFC teknolojisi AMD FreeSync premium bulunan monitörlerde var. FreeSync'i aktifleştirince o da aktif oluyor. Monitörün değil FreeSync'in özelliği yani. Fps 144'ün altına düşerse anlık monitör de hz düşürüyor. Diyelim ki FPS 50-90 arası sürekli değişiyor. Hz de aynı şekilde fps ile birlikte değişiyor anlık olarak. Oyunu daha akıcı bir hale getirip yırtılmaları vs. önlüyor.
Bende Nvidia GTX var. İşime yaramaz mı?

Alperrium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Mehmet Alper Aksoy
Bende Nvidia GTX var. İşime yaramaz mı?
AMD FreeSync'i AMD olmayan ekran kartlarında da kullanabiliyorsun diye biliyorum. Ama bence neredeyse hiç önemi olmayan bir özellik bu aynı fiyata olursa neden olmasın tabi ama 30fps düşen oyunun yine kare kare olacaktır çok beklenti oluşturma derim.

Top Bottom