LG UltraGear 24GS65F-B, iki monitör ama ekran renkleri neden farklı?

EmrahM7

80+
Reaksiyon skoru
8
Merhabalar, dün Vatan'dan LG UltraGear 24GS65F-B serisi 2 adet monitör almıştım. İşim gereği iki aynı monitörün doğru renkleri vermesi benim için çok önemli ama bu iki monitör aynı renkleri tam olarak vermiyor. Bir tarafta hafif sarı daha baskın, diğer tarafta hafif mavilik baskın. Tam olarak bunun sebebi neden olabilir? Aynı erkan kartına bağlılar ve aynı monitörler oldukları için böyle olmaması lazım diye biliyorum. Bu sorunu yaşamış ve çözen arkadaşlar, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-10-12 saat 10.38.02_e1f10719.webp
    WhatsApp Görsel 2025-10-12 saat 10.38.02_e1f10719.webp
    130.4 KB · Hit: 12
Merhabalar, dün Vatan'dan LG UltraGear 24GS65F-B serisi 2 adet monitör almıştım. İşim gereği iki aynı monitörün doğru renkleri vermesi benim için çok önemli ama bu iki monitör aynı renkleri tam olarak vermiyor. Bir tarafta hafif sarı daha baskın, diğer tarafta hafif mavilik baskın. Tam olarak bunun sebebi neden olabilir? Aynı erkan kartına bağlılar ve aynı monitörler oldukları için böyle olmaması lazım diye biliyorum. Bu sorunu yaşamış ve çözen arkadaşlar, yardımcı olursanız çok sevinirim.
Çok sıradan olucak ama okuma modu kapalı mı ikisinde de? Birde sanırım renk sıcaklığını ayarlayabilirsiniz ayarlardan.

Cok normal, bu bir sorun degil. Monitörler fabrikadan kalibrasyonlu gelmiyor. Donanım kalibrasyonu yok, kutudan kalibre edildiğine dair rapor bile cıkmıyor.

Ama sizin bunu cözmeniz mümkün. Monitör ayarlarından color temperature ayarına girin. Sarımsı olanı nötr yapmak için Red ve Green azaltın. Mavimsi yapmak isterseniz blue ayarını yüksek tutun. Mavimsi monitörde de bu dediklerimin tam tersi geçerli. Maviyi azaltıp diğerlerini yükseltin. Kırmızı ve yeşil sarımsı tonlamayı artırıyor. Mavide adı üstünde mavimsi yapıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,920
Üyeler
183,490
Son üye
Mertan
Geri