Neler Yeni

LGS DE TORPİL OLUYOR MU

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
Arkadaşlar bir arkadaşımla konuşurken işte lgs de torpil oluyormuş eğer puanın tutmuyorsa bile arada çok fark yoksa istediğin liseye gidebilirsin vs bir şeyler söyledi bana şimdi böyle bir şey oluyorsa nasıl oluyor ya da olabilir mi yani o kişi için birilerinin hakkını mı yiyorlar bu konuyu bilen varsa cevap verebilir mi?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Türkiye'nin her bir taşı toprağı torpil dostum.
Adrese dayalı yerleştirme sistemi varken falan kendi mahallesinde olmayan kişiler başka okullara gidebiliyordu. Çünkü o okulun müdürün tanıdık çıkıyor mesela. Kendi babamdan biliyorum, müdürlük sınavına girdi ve mülakatta bilemediği soruları mülakatı yapan kişiler söylemiş de geçmiş. Çünkü tanıdık. Türkiye'de yüksek mevkilerde tanıdığın varsa yanında bi huri eksik kalıyor.

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan
Hayır. Yalnız nakil sistemi kırık, bazen bu sayede kendinden çok daha yüksek puanlı okullara gidebiliyorsun. Torpil mülâkatlarda olur. Ve emin ol TR'de bolca bulabilirsin :)

Edit: LGS için konuşuyorum.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Çok fark yoksa istediğin liseye gitme olayı arz talep meselesi. Bir okul atıyorum %2 ile alıyor ama kontenjan fazla geldiyse orayı tercihine yazan %3'lük adamı da alabilir.

Bu üniversitede de aynı. Üniversite atıyorum 500 ile alıyor ama senin 490'ın var. Yazdın ve kontenjan bolluğundan düşebilme ihtimali var.

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevaplar için teşekkür ederim

slmbnemıstık

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,199
İsim
kedü
İlgilendiği Kategoriler
Motosiklet 🏍️
Arkadaşlar bir arkadaşımla konuşurken işte lgs de torpil oluyormuş eğer puanın tutmuyorsa bile arada çok fark yoksa istediğin liseye gidebilirsin vs bir şeyler söyledi bana şimdi böyle bir şey oluyorsa nasıl oluyor ya da olabilir mi yani o kişi için birilerinin hakkını mı yiyorlar bu konuyu bilen varsa cevap verebilir mi?
ben şey duymuştum mesela o fen lisesini dedesi amcası falan yaptırıyor devlete veriyor. onun torunu veya yeğeni ise o okula lgs den az puan alsa bile torpil ile girebiliyor diye duymuştum. @Harley Quinn❖ sence böyle bir şey olabilir mi?
yani kendi yaptırdığı okula tanıdıklarını alabiliyor.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
ben şey duymuştum mesela o fen lisesini dedesi amcası falan yaptırıyor devlete veriyor. onun torunu veya yeğeni ise o okula lgs den az puan alsa bile torpil ile girebiliyor diye duymuştum. @Harley Quinn❖ sence böyle bir şey olabilir mi?
yani kendi yaptırdığı okula tanıdıklarını alabiliyor.
Mümkün dostum her şey olabilir.

.RBO.

80+ Silver
yapmayın hocam tercihimi yakmayın hocam

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
LGS'de torpil olmuyor. Çünkü hem mülakat olayı yok hem de tamamen sistem üzerinden puana göre yerleştiriliyor diye biliyorum. Unutmayın özellikle mülakat olan yerde %99.99 torpil vardır.

Robin Buckley

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,516
İsim
Çağrı
Instagram
balcikcagri
Steam
1152560674
Discord
Çağrı#6760
Lgs de değilde sınavdan sonra nakille başka liseye geçmek isterse orda yapabilirler

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,383
İsim
Ahmet Sevinç
doğuda olabilir torpil nede olsa bi gidiyon bakıyon sınıftaki herkes aynı sülale mensubu hoca o sırada veriyor veyahut denetimsizlikten kaynaklıda bekliyolar ama torpilin az olacağını düşünyorum

Edward Norton

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Halis Özer
şöyle olyor mesela bir okula gideceksin 400 ile alıyor ama senin puanın 360 o okula hatrı sayılır derecede bağış yapıyorsun veya bir tanıdığın olması lazım genellikle bağış yapılarak giriliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Murat
Orta Doğu ülkelerinden bir tanesinde yaşıyorsun. Bu topraklarda olmayacakta nerede olacak?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,576
Üyeler
167,162
Son üye
pirocann
Top Bottom