LGS DE TORPİL OLUYOR MU

EKRHN

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,542
Arkadaşlar bir arkadaşımla konuşurken işte lgs de torpil oluyormuş eğer puanın tutmuyorsa bile arada çok fark yoksa istediğin liseye gidebilirsin vs bir şeyler söyledi bana şimdi böyle bir şey oluyorsa nasıl oluyor ya da olabilir mi yani o kişi için birilerinin hakkını mı yiyorlar bu konuyu bilen varsa cevap verebilir mi?

Türkiye'nin her bir taşı toprağı torpil dostum.
Adrese dayalı yerleştirme sistemi varken falan kendi mahallesinde olmayan kişiler başka okullara gidebiliyordu. Çünkü o okulun müdürün tanıdık çıkıyor mesela. Kendi babamdan biliyorum, müdürlük sınavına girdi ve mülakatta bilemediği soruları mülakatı yapan kişiler söylemiş de geçmiş. Çünkü tanıdık. Türkiye'de yüksek mevkilerde tanıdığın varsa yanında bi huri eksik kalıyor.

Hayır. Yalnız nakil sistemi kırık, bazen bu sayede kendinden çok daha yüksek puanlı okullara gidebiliyorsun. Torpil mülâkatlarda olur. Ve emin ol TR'de bolca bulabilirsin :)

Edit: LGS için konuşuyorum.

Çok fark yoksa istediğin liseye gitme olayı arz talep meselesi. Bir okul atıyorum %2 ile alıyor ama kontenjan fazla geldiyse orayı tercihine yazan %3'lük adamı da alabilir.

Bu üniversitede de aynı. Üniversite atıyorum 500 ile alıyor ama senin 490'ın var. Yazdın ve kontenjan bolluğundan düşebilme ihtimali var.

Cevaplar için teşekkür ederim

Arkadaşlar bir arkadaşımla konuşurken işte lgs de torpil oluyormuş eğer puanın tutmuyorsa bile arada çok fark yoksa istediğin liseye gidebilirsin vs bir şeyler söyledi bana şimdi böyle bir şey oluyorsa nasıl oluyor ya da olabilir mi yani o kişi için birilerinin hakkını mı yiyorlar bu konuyu bilen varsa cevap verebilir mi?
ben şey duymuştum mesela o fen lisesini dedesi amcası falan yaptırıyor devlete veriyor. onun torunu veya yeğeni ise o okula lgs den az puan alsa bile torpil ile girebiliyor diye duymuştum. @Harley Quinn❖ sence böyle bir şey olabilir mi?
yani kendi yaptırdığı okula tanıdıklarını alabiliyor.

ben şey duymuştum mesela o fen lisesini dedesi amcası falan yaptırıyor devlete veriyor. onun torunu veya yeğeni ise o okula lgs den az puan alsa bile torpil ile girebiliyor diye duymuştum. @Harley Quinn❖ sence böyle bir şey olabilir mi?
yani kendi yaptırdığı okula tanıdıklarını alabiliyor.
Mümkün dostum her şey olabilir.

yapmayın hocam tercihimi yakmayın hocam

LGS'de torpil olmuyor. Çünkü hem mülakat olayı yok hem de tamamen sistem üzerinden puana göre yerleştiriliyor diye biliyorum. Unutmayın özellikle mülakat olan yerde %99.99 torpil vardır.

Lgs de değilde sınavdan sonra nakille başka liseye geçmek isterse orda yapabilirler

doğuda olabilir torpil nede olsa bi gidiyon bakıyon sınıftaki herkes aynı sülale mensubu hoca o sırada veriyor veyahut denetimsizlikten kaynaklıda bekliyolar ama torpilin az olacağını düşünyorum

şöyle olyor mesela bir okula gideceksin 400 ile alıyor ama senin puanın 360 o okula hatrı sayılır derecede bağış yapıyorsun veya bir tanıdığın olması lazım genellikle bağış yapılarak giriliyor

Orta Doğu ülkelerinden bir tanesinde yaşıyorsun. Bu topraklarda olmayacakta nerede olacak?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,995
Üyeler
185,011
Son üye
Sleepyhead12957
Geri