Neler Yeni

Lise nakil işlemi hakkında

imemircan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Emir can Bozan
İlgilendiği Kategoriler
Gözüme ne çarparsa valla :)
Bende bu konu hakkında konu açacaktım.
Anadoluya geçmek için.
çünkü üniversite istiyordum.
Ama galiba daha geçilemiyormuş.
Aynı yaştayız ve ben bilişim okuyorum.
Ve fransızca ve ingilizcen olması Very Very büyük avantaj diyebilirim.
sadece onlarla dil sınavına girip en kötü öğretmen bile olabilirsin.
Bence mantıklıdır.
ama 11 den sonra artık öğrenemezsin.
ama çok çalışırsan.
Bilgisayar mühendisi olabilirsin. Bilişim diploman olacak mezun olunca, ingilizcede var yazılımını geliştirirsin.
zaten bilişim bölümü bu işle öğrenciyi tanıştırmak için yoksa okulda yazılım öğrenemezsin evde çalışman lazım.
Arkadaşların da dediği gibi hocam çok zormuş ama ne kadar zor olduğunu da bilemiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Herkesin aklına gelebilecek mekanlarda çalışmak denebilir.
A101 falan filan yani

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,355
İsim
Arda Gezer
Selamlar, kendim anadolu lisesi 11.sınıf ta okuyorum. Sayısal bölümündeyim ve şunu söyleyim üniversite yapabileceğimi düşünmüyorum açıkçası. Sadece sayısaldan mezun olup daha kolay iş bulabildiğimi öğrendiğim için sayısal seçtim. Fakat şöyle bir durum varmış ki keşke meslek lisesine gitseymişim. LGS zamanında hangi lise ne işe yarıyor diye bize söylenmemişti bu yüzden bende gidebiliyorken anadolu ya gittim gitmez olaydım. Hocalar, okul, öğrenciler falan kötü neyse o konuya değinmeyeceğim. Bizim okulda AMP olarak meslek bölümü var. Büro yönetimi ise hoşuma gitti sizce buna geçiş yapmak mantıklı olur mu ? Bunu yapıp aynı zamanda YÖS olan Yabancı Öğrenci Sınavına girmeyi deniyeceğim. Sadece matematik ile mantık soruları olduğu için daha kolayca ve iyi bir sonuç yapabilirim. Ya da normal meslek lisesine gidip elektrik veya bilişim okumak mantıklı mıdır ? Tavsiyelerinizi bekliyorum. (He bide yurtdışına gitmek istiyom orda yaşamak istiyorum fransızcam ile ingilizcem var)
Lise diploması ile bulacağın işlerin sayısalcı olman ile alakalı olmayacağını keşke söyleselerdi Sayısal/Sözel farketmiyor ''Lise Diploması'' olması önemli sadece sıradan bir lisede fakat Meslek Lisesindede durum çok farklı değil... neden? çünkü varsayalım ki İnşaat bölümünden mezun oldun meslek lisesinden alacağın maaş gene asgari olacak eğer ki üniversite ile tamamlayıp üzerine kendini eğitmez isen. Şahsen askeri lise ve üniversite mezunuyum keşke kaçırdığınız bir dönem olmasaydı... yani Liseden ne ile mezun olduğun neredeyse hiç önemli değil çünkü göreceğin muamele aynı alıcağın maaş aynı çok takılmanı tavsiye etmiyorum sözel veya eşit ağırlığa geç ki rahat rahat bitirebilesin liseyi üniversiteye daha rahat hazırlanırsın hem veya kendini geliştirmeye odaklanabilirsin bir konuda üniversite eğitimine statü dışında ihtiyacında olmaz her şey insanın kendisinde bitiyor açıkçası konu eğitime gelince.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Hangi bölüm için konuştunuz hocam ? Dil bölümü ise zaten geçebilirsem direk geçeceğim fakat meslekten bahsediyorsanız arkadaşların da dediği gibi çok zormuş ama ne kadar zor olduğunu da bilemiyorum.
Hocam olay zorluk değil, temeli olmayan bina yerinde sağlam durabilir mi?
Aynı mantık :D

imemircan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Emir can Bozan
İlgilendiği Kategoriler
Lise diploması ile bulacağın işlerin sayısalcı olman ile alakalı olmayacağını keşke söyleselerdi Sayısal/Sözel farketmiyor ''Lise Diploması'' olması önemli sadece sıradan bir lisede fakat Meslek Lisesindede durum çok farklı değil... neden? çünkü varsayalım ki İnşaat bölümünden mezun oldun meslek lisesinden alacağın maaş gene asgari olacak eğer ki üniversite ile tamamlayıp üzerine kendini eğitmez isen. Şahsen askeri lise ve üniversite mezunuyum keşke kaçırdığınız bir dönem olmasaydı... yani Liseden ne ile mezun olduğun neredeyse hiç önemli değil çünkü göreceğin muamele aynı alıcağın maaş aynı çok takılmanı tavsiye etmiyorum sözel veya eşit ağırlığa geç ki rahat rahat bitirebilesin liseyi üniversiteye daha rahat hazırlanırsın hem veya kendini geliştirmeye odaklanabilirsin bir konuda üniversite eğitimine statü dışında ihtiyacında olmaz her şey insanın kendisinde bitiyor açıkçası konu eğitime gelince.
Anladım... Peki sence açığa geçip yks çalışmak veya eğer girebilirsem yös e çalışmak mantıklı olur mu ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam olay zorluk değil, temeli olmayan bina yerinde sağlam durabilir mi?
Aynı mantık :D
Ya çok gıcık oldum gece gece konu dışı olacak biraz ama ben orta okulda iken tüm hocalar bize liseleri sıralama olarak iyiden kötüye sıralayarak tanıtmışlardı. Bende o zamanlar cahil olduğum için anadoluya gidebiliyorken anadoluya gittim ve kötü karar verdiğim için durum vahim gibi hissediyorum.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Ya çok gıcık oldum gece gece konu dışı olacak biraz ama ben orta okulda iken tüm hocalar bize liseleri sıralama olarak iyiden kötüye sıralayarak tanıtmışlardı. Bende o zamanlar cahil olduğum için anadoluya gidebiliyorken anadoluya gittim ve kötü karar verdiğim için durum vahim gibi hissediyorum.
Aslında ben de şu anda anadoluya gitmediğim için pişmanım diyebilirim.
Ortaokulu farklı okullarda güzel burslarla okudum, ortaokuldan bir arkadaşıma "ben meslek lisesine gidiyorum" dediğim zaman şaşırıp bana küfür ediyor.

Pandemiyi bahane etmeyip LGS'den iyi bir puan yapıp birikmişimle evin hemen yanındaki özel anadolu lisesine lgs ve obp puanlarıyla çıkacak bursla gitseydim iyi olurdu.

imemircan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Emir can Bozan
İlgilendiği Kategoriler
Aslında ben de şu anda anadoluya gitmediğim için pişmanım diyebilirim.
Ortaokulu farklı okullarda güzel burslarla okudum, ortaokuldan bir arkadaşıma "ben meslek lisesine gidiyorum" dediğim zaman şaşırıp bana küfür ediyor.

Pandemiyi bahane etmeyip LGS'den iyi bir puan yapıp birikmişimle evin hemen yanındaki özel anadolu lisesine lgs ve obp puanlarıyla çıkacak bursla gitseydim iyi olurdu.
Herkesin kendi kararı fakat ben direk mesleki olarak çalışmayı seven bir insan olduğum için daha çok anadolu bana daha az mantıklı geldi yıllar geçe geçe ama yıllar geçtikten sonra oldu bu işte

Top Bottom