M2 SSD Sağlığı Çok Düşük

EnsSng

80+
Reaksiyon skoru
34
Herkese merhabalar,
Son zamanlarda ssd ye yüklü uygulamalarda ağırlaşma olmaya başladı ve CrystalDiskİnfo ile ssd sağlığına bakmak istedim. 3 yıllık bir ssd olmasına rağmen %38 görünüyordu. Sizce normal mi ömrünün bu kadar az kalması yoksa ben mi biraz abartıyorum.
Ne yapayım sizce.

Herkese merhabalar,
Son zamanlarda ssd ye yüklü uygulamalarda ağırlaşma olmaya başladı ve CrystalDiskİnfo ile ssd sağlığına bakmak istedim. 3 yıllık bir ssd olmasına rağmen %38 görünüyordu. Sizce normal mi ömrünün bu kadar az kalması yoksa ben mi biraz abartıyorum.
Ne yapayım sizce.
Hocam zaten 50 den sonrası baya bi yavaşlıyor sen şampuana su katıp kullanlardansin galiba😅 senin m2 harap halde şuan

Hız çok düşük değilse, Ölü hücre/Emekliye ayrılmış hücre yoksa sıkıntı yok

rc500 vardı bende sağlığı %43 gibi bir şeydi. Performansı yerindeydi ve bir sorunu yoktu

Herkese merhabalar,
Ne yapayım sizce.
uzun dowland larda okuma yazmada ölür degiştirmeye bak

o değer gerçeği tam olarak yansıtmıyor. Sağlığı %0 olup çalışan ssd'ler var. Bir sorun yaşamıyorsan sıkıntısı yoktur.

Hocam zaten 50 den sonrası baya bi yavaşlıyor sen şampuana su katıp kullanlardansin galiba😅 senin m2 harap halde şuan
Hocam bende şaşırdım yani bu kadar düşük olmasına, yani kendimi bilinçli kullanıcı bilirdim 😅
Hız çok düşük değilse, Ölü hücre/Emekliye ayrılmış hücre yoksa sıkıntı yok

rc500 vardı bende sağlığı %43 gibi bir şeydi. Performansı yerindeydi ve bir sorunu yoktu
Yok o kadar düşük bir hız söz konusu değil zaten oyunlarımı HDD lerde kullanan biriyim. SSD ye sadece temel programlar kurup en az 120 gb boş alan bırakan biriyim. Hızlı bitmesi benide şaşırttı.
uzun dowland larda okuma yazmada ölür degiştirmeye bak
WD Blue sizce nasıldır hocam, güvenilir bi arkadaşım 98 sağlıkta ve 1k ya bırakırım dedi de.
Sigortası var mı? Acil şifalar versin
Yok hocam ya 3 yıllık makina, cümleten inşallah 😀
Aynen oyle ark falan gibi yüksek boyutlu indirmelerde indirme hizin iyi olsa bile m2 yi kırmak isteyebilirsin
Dediğim gibi oyunlarım ve yüksek boyutlu doyalarım HDD lerde o yüzden bi sorun olamz diye düşünüyorum ama en yakın zamanda bi defnetmek lazım.
o değer gerçeği tam olarak yansıtmıyor. Sağlığı %0 olup çalışan ssd'ler var. Bir sorun yaşamıyorsan sıkıntısı yoktur.
Tarayıcılarda vs. kasmalar yaşıyorum hocam, onun dışında yazma okuma da bi sorun yoktur. Hatta az sonra bi yakma okuma tresti de yaparım ne kadarlık bi kayıp var görürüm.

1761848905409.webp

kazma kürek getirin agalar
SSD : Crucial P3

Son düzenleme:
Benim %3 kuzen cayir cayir çalışıyor rustta haritaya girmeye çalışırken çay koyuyom yemek yiyiom reels kaldırıyorum duş alıyorum sonra masaya oturuyorum bir saat fln bekliyorum ama çalışıyor yani

Ssd soğutucu ped ve blok var onlardan al sanırım. Bu sayede normalden daha serin çalışır. Bende de %64 seviyesindeydi. Aldım 7-8 ay oldu %1 düştü. Ben çok dosya yazıyorum ama :). Bu marka değildi ama Buda güzel gözüküyor

Ssd soğutucu ped ve blok var onlardan al sanırım. Bu sayede normalden daha serin çalışır. Bende de %64 seviyesindeydi. Aldım 7-8 ay oldu %1 düştü. Ben çok dosya yazıyorum ama :). Bu marka değildi ama Buda güzel gözüküyor

Bunun yerine saf bakır veya grafen alınabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunların daha iyi ileteceğini düşünüyorum ama denemek de lazım şimdi bir şey diyemem. Ama teorik olarak Bakır ve grafen alüminyumdan daha iyi ısı dağıtır sizin attığınız biraz alüminyum gibi duruyor almışken iyisi alınır yani kötü değil :D

Son düzenleme:
Geri