M2 Ssd takmayı bilmiyorum

cansux

80+
Reaksiyon skoru
126
Merhaba, montaj yaparken diğer ssdyi takmamışlar iki adet almıştım benim takmam gerekiyor fakat ekran kartını bile yarım saatte ter dökerek taktım. Nasıl yapacağım, nasıl takacağım ve nereye takacağım? Bir de m2 ssd üzerinde soğutucu olması gerekmiyor mu bildiğim kadarıyla?

Ekler

• Screenshot_2025-09-29-15-51-04-370_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-09-29-15-51-04-370_com.miui.gallery.webp
    96.8 KB · Hit: 38
Anlatımla olur da bence sen genel pc toplama videolarını izleyip bilgi sahibi olsan çok daha iyi olur. İşlemcinin hemen biraz aşağısındaki yer kapaklı orada 1 adet m2 ssd takılabilir. Bir de anakartın aşağısındaki yere.

Merhaba, montaj yaparken diğer ssdyi takmamışlar iki adet almıştım benim takmam gerekiyor fakat ekran kartını bile yarım saatte ter dökerek taktım. Nasıl yapacağım, nasıl takacağım ve nereye takacağım? Bir de m2 ssd üzerinde soğutucu olması gerekmiyor mu bildiğim kadarıyla?
Anakartta soğutucu varsa olur veya ssd üzerinde geliyorsa olur yoksa kendin ayrıyeten soğutucu alıp takabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartının üst kısmında soğutucu monteli duruyor onun altında olmasın hocam SSD?

Görselde görüldüğü üzere ekran kartının olduğu yerin üstünde plaka var, plakanın amacı pasif soğutma öncelikle o plakayı vidasını gevşeterek sökün. Alttaki takılı SSDyi de vidasını sökerek anakarttan sökün. Ardından söktüğünüz ssdyi ekran kartının üstündeki sokete takın. O kısımda muhtemelen termal padler vardır ve genelde bu padlerin üstünde bant olacaktır onları sökün. Ardından 2. ssdyi kalan boş sokete takın. Vidaları sökerken düşmemesine dikkat edin. İşlem boyunca PC'yi güçten kesin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,908
Üyeler
184,356
Son üye
technova
Geri