M2 SSD'yi Anakarttaki PCI Slotuna Takmak M2'yi Daha Performanslı Kılarmı ?

M.Barisk

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
177
Anakartın Zaten M2 Slotu varken neden pci tercih edilebilir aralarındaki farklar nelerdir ?

En İyi Cevap
Bi' kere PCI değil, PCIe. PCI dersen bant genişliği 133 MBps'a kadar düşer 🤣.

Tek M.2 slotlu veya birden fazla M.2 slotlu anakartların ilk M.2 slotu %99 işlemciden gelen PCIe hatlarını kullanır, ikinci slotlar ise genelde chipset PCIe hatlarını kullanır.
Chipsetten gelen hatlar daha çok PCIe x1 slotları veya uzunluğu PCIe x16 olup elektriksel olarak daha düşük bant genişliğine sahip slotlar için kullanılır.
Chipset PCIe hatları daha az bant genişliklerine sahip olabilecekleri için taktığın cihazın gecikmesi yükselebilir veya performansı buna bağlı olarak düşebilir, darboğazlar oluşabilir.

Ha dersen ki "İlk amacı ekran kartı takmak olan ve hatları işlemciden gelen PCIe x16 slotuna ben M.2 dönüştürücüsü aldım.", o zaman sıkıntı olmaz...
Bi' kere PCI değil, PCIe. PCI dersen bant genişliği 133 MBps'a kadar düşer 🤣.

Tek M.2 slotlu veya birden fazla M.2 slotlu anakartların ilk M.2 slotu %99 işlemciden gelen PCIe hatlarını kullanır, ikinci slotlar ise genelde chipset PCIe hatlarını kullanır.
Chipsetten gelen hatlar daha çok PCIe x1 slotları veya uzunluğu PCIe x16 olup elektriksel olarak daha düşük bant genişliğine sahip slotlar için kullanılır.
Chipset PCIe hatları daha az bant genişliklerine sahip olabilecekleri için taktığın cihazın gecikmesi yükselebilir veya performansı buna bağlı olarak düşebilir, darboğazlar oluşabilir.

Ha dersen ki "İlk amacı ekran kartı takmak olan ve hatları işlemciden gelen PCIe x16 slotuna ben M.2 dönüştürücüsü aldım.", o zaman sıkıntı olmaz ancak ekran kartı takamazsın bu sefer o slota :D.

Demem o ki M.2 slotu varsa onu kullan. PCIe kartlarıyla uğraşma, boşa uğraşmış olursun :D.

(Söylediklerim anakart marka modeli ve chipset marka modeline göre değişkenlik gösterebilir.)

En İyi Cevap
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,577
Üyeler
184,947
Son üye
cilginatanhamsi
Geri