Neler Yeni

Manuel Arabada Vites Düşürmek ?

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hayır
Viteste inme demiyorum
Motor freniyle inme diyorum
Motora bindirirsin yükü o zaman sıkıntı başlar. Belki birincide bir şey olmaz ama ilerleyen zamanda eksantrik kesebilie krank kesebilir yani iyi bir şey değil . Sen tüm yükü motora bindiriyorsun . 3000 devirde giden bir motoru 1000 devire getirmek için frene basmıyorsun motoru sıkıyorsun aynı mantık
Kompresör o anda tavan nokta yapıyor araba kol dahi çıkarabilir yani
Sağlıklı değil bu dediklerimi kesin yapar demiyorum ama onlara yol açıyorsun direk.
Bırak balata bitsin 300 ver 500 ver komple motor yaptırmaktan iyidir
Sonra ısınan balatadan dolayı araç durmasın demi hocam yokuş aşağı ara ara frene basılır araç kendi hızıyla iner.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Durmak üzere olmadan vitesi boşa alma bence araba iyice yavaşlamışken debriyaj a basarak vitesi boşa al. Motorun tekerler ile bağlantısı kestiğin zaman yolun durumuna göre araç daha da hızlanabilir bazen hissedersin bu durumu,frenlerine bir şey olur tek durduracak seni motor frenidir. Ani bir durum anında debriyaja basmadan fren yapmak daha kısa mesafede durdurabilir aracı. Yokuş aşağı kesinlikle boşa atılmaz yolun durumuna göre ara ara frenleme yapılarak inilir vites aracın aldığı hıza uygun olarak seçilir. Boş yolda deneyebilirsin.
Tekerlerle motorun hareketinin bağlantısı asla kesilmez
Sen boşa atarsın vitesin dişlisi difransiyele aktarımı bırakır. Aks kafası bilyalı değil teker döndükçe aksta döner ama araba boştaysa mesela aktarım olmadığı için motor dönmez

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Peki yokuş aşağı 30 km hız ile iniyoruz vites boşda
Viraja geldik vites atmayacağız ama yavaşlacayacğız
Virajı dönerken boştayken debrija basalımmı ?
Kısacası yokuş aşağı inerken yavaşlamak için debriyaja basalımmı
Yokuş aşağı boşa atılmaz,iyi frenleme yapılmadan debriyaja da basmayın araç daha da hızlanabilir

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,523
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Olduğun vitesten boşa atarak durabilirsin.
Yokuş aşağı inerken eğer yokuş uzunsa vites düşürerek yavaşlayabilirsin motor freni ile inmek daha iyidir frenler şişmez.
ayrıca boşta ile yokuş aşağı inmek vitesle inmekten daha fazla yakıyor.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Sonra ısınan balatadan dolayı araç durmasın demi hocam yokuş aşağı ara ara frene basılır araç kendi hızıyla iner.
Balata ısınırsa fren tutmaz diye bir şey yok
Uzun yola gidiyorsun araba aralıksız çalışıyor onun freni nasıl tutuyor?
Öyle bir şey yok . Sen balata disk ısınınca üstüne normal su at hiç bir şey olmaz.
Git kar suyu at disk çarpılır o zamsn fren tutmaz.
Senin dediğin kulaktan duyma bilgi

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,523
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Emre
3 - 2 - 1 motor freni olur
Motor freni motoru kompresöre bindriri aşırı basınç verir o anda bir şeyler patlar çatlar ben karışmam ama sağlıklı değil
Rampa aşağı da 1 de git en mantıklısı
Allah korusun frenin patlar en fazla 40 50 ile çarparsın önemli olanda o zaten
3 boş yavaşla 1 yap daha iyi
Yanlışın var dostum yokuş aşağı düşük vites yüksek devir ile giderken gaza basmazsan motora yakıt gitmeyecek ve yanma olmayacak bu yüzden ısınma da olmayacak çevrilen yüksek devrin işi bı karşılığı yok çünkü motorda yanma patlama yok

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Tekerlerle motorun hareketinin bağlantısı asla kesilmez
Sen boşa atarsın vitesin dişlisi difransiyele aktarımı bırakır. Aks kafası bilyalı değil teker döndükçe aksta döner ama araba boştaysa mesela aktarım olmadığı için motor dönmez
Benim dediğim de motorun dönmemesi dönmeyince yavaşlatamıyor. Tekerlerin akslara aksın difarensiyele difarensiyelin şanzımana şanzıman krank koluna krank kolu da motor demek.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Yanlışın var dostum yokuş aşağı düşük vites yüksek devir ile giderken gaza basmazsan motora yakıt gitmeyecek ve yanma olmayacak bu yüzden ısınma da olmayacak çevrilen yüksek devrin işi bı karşılığı yok çünkü motorda yanma patlama yok
Her saniye pistona yakır gidiyor gaz verince yakıt geliyor değil gaz verdikçe pompanın basıncı artıyor ve ona göre hava yakıt karışımı veriyor.
Yakıt olmadan araba 1 saniye dahi çalışmaz

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,523
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler