Yüksek lisansı da var mı (!)Bugün BİM'e iş başvurusu için gittim. Adamın dediği şey şuydu:
"Üniversite mezunu değilsin. "
Ne kadar saçma diyerek oradan gittim. Lan çok saçma harbiden. Ben üniversite okuyup iş bulursam niye sana geleyim?
Hocam bim'e girmek icin bile universite gerekiyor artik geldigimiz hale bak insanlar uni okuyup is bulamayip bime vs. zincir marketlere giriyor ancak bu cidden ayni zamanda komik ayni zamanda da ucuzu bir durum.Bugün BİM'e iş başvurusu için gittim. Adamın dediği şey şuydu:
Ne kadar saçma diyerek oradan gittim. Lan çok saçma harbiden. Ben üniversite okuyup iş bulursam niye sana geleyim?
Üniversite boş iş diyenlere zamanında bunu anlatmaya çalışıyordum .Bugün BİM'e iş başvurusu için gittim. Adamın dediği şey şuydu:
Üni mezunu olmak artık bir işe yaramıyor tıp değilse okuduğun veya hukuk.kasiyerler bile üni mezunu. bu gelişmişlik canımı sıkmaya başladı
eskiden herkes okuyamıyordu o yüzden bir önemi vardı. şimdi isteyen herkes okuyabildiği için doğal olarak bi anlamı kalmadı. üniversiteleri azaltıp eğitimin kalitesi artması gerek ki okuyanın bi değeri olsun.Üniversite boş iş diyenlere zamanında bunu anlatmaya çalışıyordum .
Mesaj otomatik birleştirildi:
Üni mezunu olmak artık bir işe yaramıyor tıp değilse okuduğun veya hukuk.
Kendini geliştirmedikçe kisme bakmıyor artık.
Değişti her şey
Ama bu üniversitelerin niteliksizleştiğini değiştirmiyor
Ayrıca artık bazıları üniversite okudum oldu bittiye getiriyor hepsi değil ama yapanlar var.eskiden herkes okuyamıyordu o yüzden bir önemi vardı. şimdi isteyen herkes okuyabildiği için doğal olarak bi anlamı kalmadı. üniversiteleri azaltıp eğitimin kalitesi artması gerek ki okuyanın bi değeri olsun.
malesef öyle. kendimde çok büyük heveslerle girdiğim bölümde hayal kırıklığıyla karşılaştım. öğretmenlerden dolayı eğitime dair hiçbir şey olmayan bi bölüm okuyorum ve doğal olarak mezun olsak da bitse artık düşünceleri başlıyor. eğitimin tamamen baştan aşağı değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. özellikle ben maaşımı alıyorum ne öğrettiğim önemli değil kafasındaki yaşlı öğretmenlerden kurtulmak gerek. adama derste bi soru soruyoruz bidaha sana onu mu anlatayım diyor, üni okuyoruz müfredat gibi bir şey yokki anlamadığımızı tonguçtan izleyelim.Ayrıca artık bazıları üniversite okudum oldu bittiye getiriyor hepsi değil ama yapanlar var.
Kendinizi geliştirmeyince aynı kalıyorsunuz ve birikiyorsunuz.
Onu görüyorum artık okuyup okumamaktan ziyade ne kadar vasıf var o öneme bindi bence.
Adam ne yaptığına bakıyor artık .
Dünya genelinde de artık eğitim yetmiyor.
Eski düzen kalmadı direkt
11 ay bimde çalıştım üni 1. sınıftayken mezun olmamanı kalıcı çalışmazsın olarka düşünüp söylemiştir bence yoksa üni mezunu şartı diye bir şey yok bana da ne kadar calısacaksın şu bu soruları sormuşlardı o tarz marketlerdeki insan kitlesine dayanmak zor her gelen max 1-2 ay çalışıp çıkıyor bence bağlantısı budur yoksa 1. sınıfken çalıştım 2022 aguda istifaladım okul parasını ödedim falan öyle yani altındaki sebep mezuniyetin değilBugün BİM'e iş başvurusu için gittim. Adamın dediği şey şuydu: