Neler Yeni

Matematik sorusu hakkında yardım?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
tamam hocamd a soruda -a demiyor ki a diyor. Ve soruda a ve b doğal sayı diyor tam sayı demiyor yani nasıl eksi olsun :?
Bakınız doğal sayı ne ?
0 ve sıfırdan büyük sayıları kapsayan küme yani negatif yok.
Üslü sayılarda üstün negatif veya pozitif olması içindeki sayıyın işaretini bazı durumlar hariç etkilemez.
Eğer kuvvet çift ise mesela (-2) üstü 2 ise -2 . -2 yani 4 bulunur negatifler yok olur ancak tek kuvvetlerde üstü negatif olsun pozitif olsun içindeki sayının kuvveti ne ise sonuç o içteki sayının işareti ile aynı çıkmak zorunda kısacana bir doğal sayının hangi kuvverini alırsanız alın sonuç pozitiftir
Hocam eğer ben sizi yanlış anladıysam kusuruma bakmayın biraz daha okuyunca iyicene kafam karıştı.
Eğer sizi yanlış anlıyorsam kusuruma şimdiden bakmayın :)
iyi akşamlar dilerim inşallah sizi doğru anlamışımdır

Emir Adar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Emir
Bakınız doğal sayı ne ?
0 ve sıfırdan büyük sayıları kapsayan küme yani negatif yok.
Üslü sayılarda üstün negatif veya pozitif olması içindeki sayıyın işaretini bazı durumlar hariç etkilemez.
Eğer kuvvet çift ise mesela (-2) üstü 2 ise -2 . -2 yani 4 bulunur negatifler yok olur ancak tek kuvvetlerde üstü negatif olsun pozitif olsun içindeki sayının kuvveti ne ise sonuç o içteki sayının işareti ile aynı çıkmak zorunda kısacana bir doğal sayının hangi kuvverini alırsanız alın sonuç pozitiftir
Hocam eğer ben sizi yanlış anladıysam kusuruma bakmayın biraz daha okuyunca iyicene kafam karıştı.
Eğer sizi yanlış anlıyorsam kusuruma şimdiden bakmayın :)
iyi akşamlar dilerim inşallah sizi doğru anlamışımdır
Bir tık yanlış anlamışsınız gibi ama neyse uzatmanın bir anlamı yoksa soru hatalı diyip geçelim :'D

Emir Adar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Emir
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,899