Mavi ekran hatası

Reaksiyon skoru
0
Öncelikle merhaba bilgisayarım yaklaşık bi 1 sene önce format attim(W7) ve 3 ay boyunca kullandım fakat oyun oynarken bilgisayar mavi ekran verdi ve o gün bugündür bilgisayar açılırken (daha acilmadan)atikmdag.sys mavi ekran hatası yiyorum bunun bı çözümü varmı bilenler yazabilirmi?

Cevap yazmak için kayıt oldum. Aynı hata bende de var , önce sebebinden bahsedeyim. AMD Adrenalin yazılımı sık sık sys dosyalarını kontrol eder ve yeniler. SYS dosyaları dediğimiz ise windows/system32'de amd sürücüsüne ait sistem dosyalarıdır. Bu dosyaları yazılım sürekli kontrol edip değiştirme isteğine karşın windows10 system32 dosyalarına erişimi yasaklar. (Yönetici olsanız bile değişiklik yapamıyorsunuz.) Bu durumdan ötürü günde 2-3 kez çakışma yaşanır ve sistem atikmdag.sys mavi ekranı verir ardından yeniden başlar.

Benim bulduğum çözüme gelicek olursak , amd nin bütün grafik kartlarını temizlemek için bi uninstaller programı mevcut (birkaç tane daha program var seçim sana kalmış). Güvenli modda bilgisayarımızı açtıktan sonra grafik driverları siliyoruz. Ardından AMD nin geçen seneki driverları yani Crimson yazılımından herhangi bir driver indiriyoruz. (NOT: Adrenalin olmayacak 2016 yılına ait herhangi bir driver olabilir , yine amd nin sitesinde mevcut.) Bunu kurduktan sonra bende işe yaradı , güncellemeleri kapattım artık bluescreen almıyorum , deneyip sonucu buraya yazar mısınız?

---- Mesajlar birleştirildi ----

Bu arada keşke bilgisayarcıya götürmeden önce internette araştırma yapsaydınız. Atikmdag.sys AMD'nin grafik sürücüsüne ait sys dosyasıdır. Power , Ram veya Anakart ile hiçbir alakası yoktur. Genelde bilgisayarcılar anakartı değiştirip yerine daha ucuz anakart takıp bide üstüne para alabiliyorlar.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Bu arada keşke bilgisayarcıya götürmeden önce internette araştırma yapsaydınız. Atikmdag.sys AMD'nin grafik sürücüsüne ait sys dosyasıdır. Power , Ram veya Anakart ile hiçbir alakası yoktur. Genelde bilgisayarcılar anakartı değiştirip yerine daha ucuz anakart takıp bide üstüne para alabiliyorlar.
Lenore666
dan alıntıdır

bu hata bendede 7 defa oldu ama hala pc ayn değişen bişey yok sizinki ayrı bir hata

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,246
Üyeler
189,575
Son üye
A.T.N.
Geri