Neler Yeni

Yardım Mavi Ekran: Unexpected Kernel Mode Trap

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,915
İsim
Mehmet
Hata başlıkta da belirttiğim gibi UNECPECTED KERNEL MODE TRAP
Dün GFN'de bir oyunu kapattıktan sonra bu hatayı aldım ve laptop kendini yeniden başlattı, sonra açılır derken açılım tamamlanamadan bu hatayı verdi ve yeniden başlattı, sürekli bunu yaptığı için windowsa erişemiyorum, erişemediğim için önerilen şeyleri uygulayamıyorum. Genel olarak sürücü hatası falan deniyor ama aylardır sürücü güncellemedim ve cihaz artık destek almıyor. Windows onarım geliyor, geri yükle diyorum, geri yükleyemeden aynı hatayı veriyor 🤬
Yakın zamanlarda yaptığım tek şey touchpadi devre dışı bırakmak.
Laptop modeli Lenovo B51-30, rami diğer slota takmayı denedim zaten o slotta hiç çalışmamıştı yine çalışmadı, eski slotuna taktım ve hata devam ediyor. Format dışı önerileriniz lazım.
@Emirhandkee @FightForHonor @MisakiTaro @Vesemir

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Güvenli modda açmayı dene.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,915
İsim
Mehmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şuan "onarımlar deneniyor" kısmında sıkıştı, yeniden başlatınca deneyip yazarım teşekkürler.
Modluk olayını da unutmuşum şimdi gördüm, hayırlı olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

F8 ile denedim, fn+F8 ile denedim, Microsoft'un boş veya siyah ekran için önerdiği şekilde denedim; sanırım ya güvenli moda kadar çökmeden devam edemiyor ya da güvenli modu başlatmasına engel bir durum var. Aynı şekilde hatalı ekrana açılıp kendini yeniden başlatıp duruyor.

Son düzenleme:

Furkan SıRR

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Furkan Sır

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,915
İsim
Mehmet
Güncelleme:
Usb belleğe w10 iso dosyası kurdum, onda dil seçiyorum sonra "bilgisayarınızı onarın"ı seçiyorum ve henüz sistem geri yüklemesindeyken yine çöküyor. Tek fark mavi ekran ingilizce oldu 😐
Farklı ramle deneyeceğim, aklımda henüz başka bir şey yok. Sadece artık sorunun donanımsal olması kuvvetle muhtemel görünüyor. Hâla bir umut yardım beklemiyor da değilim.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,915
İsim
Mehmet
Ekleme:
Aynı laptoptan bir tane daha var, sırayla sadece ram değişerek ve sadece hdd değişerek denedim. Sorun ne hdd ile düzeldi (yani windowsta sorun yok) ne de ram ile. RAM was not an imposter. Ayrıca diğer bileşenler diğer laptopta çalıştı ve diğer laptoptan gelen bileşenler de sorunlu cihazda çalışamadı, yani sorunlu olan laptopta sorun her neyse formatla düzelmeyecek.
Bilgisayarı bilgisayarcıya götüreceğim, en son götürdüğümde touchpadi bir bozmuştu iki ay ara ara uğraşıp son oturuşumda aralıksız 5-6 saat düzeltemeyip kapatmıştım, sonra açtığımda düzelmişti o.O2 O yüzden okuyan varsa şans dileyebilir.
@Vesemir başka önerin yoksa konuyu kilitleyebilirsin forumdan bir şey çıkacağını sanmıyorum, teşekkürler.

Top Bottom