Neler Yeni

Mavi Ekran Mavi ekran yiyorum yardım

ZorTİnaYtİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Eyupcan
farklı farklı kodlardan mavi ekran yiyorum daha yeni geldi kasam. Ram işlemci anakart ssd ekran kartı hepsi servise gitti bir sorun yok olarak geri geldi gene montajladım kullanırken mavi ekran alıyorum
formatlıyorum gene alıyorum bios güncel
formatlamıyorum gene alıyor chromede dolaşıyorum gene anlıyorum her şekilde alıyorum hataları şunlar
stop code: system service exeption
stop code: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
STOP CODE: SYSTEM_THREAD_EXCEPTİON_NOT_HANDLED
What failed: ntfs.sys
bu hataları youtubeden bakıp bir kaç ayar yaptım fakat bilgisayarım her açtığımda mavi ekran verdi bu sefer bidaha formatladım şuan en üstteki hatayı veriyor
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

parçalar
i9 14900ks
asus rog strix z790-a gaming wifi ıı
gskill f5-6800j3445g32gx2-tz5rk ram 6800 mhz cl34 2x32
msi 4080 super gaming x trio
990 pro 1tb
990 evo plus 2 tb
1000w psu

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,044
İsim
baba merhaba
Ram tek modül takarak denedin mi bende de memory_management hatası alıyordum ramlar birisi arizaliydi (öyle tahmin ediyorum) garantiye yolladım. Başka ram taktigimda mavi ekran yemiyordum

Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
berhan
hocam memtest86 testi yapin. ramleri tek takip en azindan yarim saat surede hata gozlemleyin. memtest64 de yapabilirsiniz ama test suresince mavi ekran verirse hatayi goremeyebilirsiniz.

ZorTİnaYtİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Eyupcan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam memtest86 testi yapin. ramleri tek takip en azindan yarim saat surede hata gozlemleyin. memtest64 de yapabilirsiniz ama test suresince mavi ekran verirse hatayi goremeyebilirsiniz.
beklemedeyim hocam çift ram takılı

Ekler

• IMG_1776.jpeg
    IMG_1776.jpeg
    2.6 MB · Hit: 12

ZorTİnaYtİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Eyupcan
kanka 3 saat oldu nr zmn bitio bu

Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
berhan
kanka 3 saat oldu nr zmn bitio bu
hocam o kadar zamanda hata tespit etmediyse ramde problem yoktur. temiz kurum dediniz, o yüzden oyunların anticheat tarzı programları yüklü olmadığını varsayıyorum. bazı anticheat uygulamalı çöktürebiliyormuş sistemi.

şöyle bir şey aklıma geldi:

13-14. nesil 9xx işlemcilerde güç ayarlarıyla alakalı bir problem vardı. bunu deneyebilir misiniz?

ZorTİnaYtİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Eyupcan
hocam o kadar zamanda hata tespit etmediyse ramde problem yoktur. temiz kurum dediniz, o yüzden oyunların anticheat tarzı programları yüklü olmadığını varsayıyorum. bazı anticheat uygulamalı çöktürebiliyormuş sistemi.

şöyle bir şey aklıma geldi:

13-14. nesil 9xx işlemcilerde güç ayarlarıyla alakalı bir problem vardı. bunu deneyebilir misiniz?
hocam buda disabled

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    2.2 MB · Hit: 4
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
berhan
İnternetten araştırdığımda sizin yaşadığınıza benzer sıkıntılar yaşayanlar olmuş. Genel olarak bir çözüme ulaşmamış.

XMP kapalıyken bile bu problemi yaşamanız işlemciyle alakalı bir problem olabileceğini işaret ediyor. Son bir test olarak windowsun kurulu olduğu ssdyi değiştirip diğerine kurulum yapabilir misiniz? Youtube'da anakart ram ışığı yakmasına rağmen ssd kaynaklı yaşanan bir problem görmüştüm.

Anakartta sadece bir ssd takılı kalsın, çok küçük bir ihtimal ssd kaynaklı olabilir.

ZorTİnaYtİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Eyupcan
İnternetten araştırdığımda sizin yaşadığınıza benzer sıkıntılar yaşayanlar olmuş. Genel olarak bir çözüme ulaşmamış.

XMP kapalıyken bile bu problemi yaşamanız işlemciyle alakalı bir problem olabileceğini işaret ediyor. Son bir test olarak windowsun kurulu olduğu ssdyi değiştirip diğerine kurulum yapabilir misiniz? Youtube'da anakart ram ışığı yakmasına rağmen ssd kaynaklı yaşanan bir problem görmüştüm.

Anakartta sadece bir ssd takılı kalsın, çok küçük bir ihtimal ssd kaynaklı olabilir.
bakalım hocam teşekkür ettm

ZorTİnaYtİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Eyupcan

hocam selam ssdleri falan değiştirdik gene mavi ekran veriyordu sonra işlemciyi değiştirdik düzeldi gibi gene genel kullanım belli edicek kendini i3 taktık daha performanslıydı işin saçma kısmı biz bu işlemciyi bozuk diye servise zaten göndermiştik servis sıfırını göndermiştti eğerki yarın bir gün gene alma şansım olursa kesinlikle amd tercih edeceğim :)

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
EmreE
hocam selam ssdleri falan değiştirdik gene mavi ekran veriyordu sonra işlemciyi değiştirdik düzeldi gibi gene genel kullanım belli edicek kendini i3 taktık daha performanslıydı işin saçma kısmı biz bu işlemciyi bozuk diye servise zaten göndermiştik servis sıfırını göndermiştti eğerki yarın bir gün gene alma şansım olursa kesinlikle amd tercih edeceğim :)
R7 9800x3d :) direk kalşılığnı söyledim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,553
Üyeler
166,228
Son üye
blackleae
Top Bottom