Neler Yeni

MEKATRONİK OKUNUR MU?

priwchu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
789
İsim
ozan canbaşal
Arkadaşlar marmara üniversitesinde bu bölümü okumak istiyorum.sizce okunur mu?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Eren Kurtuluş
sizce iş bulmakta zorlanır mıyım?maaş konusunda falan
Gideceğin üniversite kötü bir üniversite değil kendini geliştirmeye devam edersen girişken olursan kesinlikle iş bulmakta zorluk yaşamazsın. Mekatronik mühendisleri bir çok alanda iş bulabiliyorlar (aşağıda başlıca meslekleri bıraktım)
  • Robotik
  • Otomotiv
  • Üretim Endüstrisi
  • Yazılım
  • Otomasyon
  • Kalite Kontrol
  • Havacılık
  • Elektrik Elektronik ve Enerji
Zaten genel olarak Makine Mühendisliği - Mekatronik Mühendisliği benzer şeyler. Mekatroniğin başlıca farkı yazılım sanırsam. Yani bir Makine Mühendisinin yapabildiği hemen hemen her şeyi yaparsın üstüne yapamadığı yazılım gerektiren işlerde de çalışırsın. Çok geniş bir çalışma alanı var seç beğen al resmen :D. Bölümü belirlediğin için muhtemelen biliyorsundur ama yine de söylemek isterim ki dersleri hiç kolay değildir. Bitirirken ciddi bunalabilirsin bunu aşmanın yolu da işi sevmek.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,275
İsim
Berkecan Ergin
İngilizce kursundan bir arkadaş okuyordu, geleceğin mesleği diye herhalde 8 sene oldu. Hala geleceğin mesleği deniyor :D

He ama okuldan memnundu hocalarda iyi diyordu zorluyorlardı o dönem şuan büyük ihtimal birçok hoca değişmiş olsada marmarada okunur bence.

İş bulurmuyum konusuna gelirsek kendimizi geliştirmediğimiz sürece kimse iş vermez. Size bağlı yani dümdüz mezun olursan işsiz kalrısın

Mert

80+ Silver
Şu kendini geliştirmek mevzusu nedir, biri düzgünce açıklayabilir mi?

SilahsızKuvvet☪

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,073
İsim
Enes
Şu kendini geliştirmek mevzusu nedir, biri düzgünce açıklayabilir mi?
Dil öğrenmek , Yazılımla alakalı olacağı için fazladan araştırma yapıp kendini geliştirmek. Arkadaş 1-0 önde olsun diye kendini geliştir çabala demek istiyorlar.

Mert

80+ Silver
Dil öğrenmek , Yazılımla alakalı olacağı için fazladan araştırma yapıp kendini geliştirmek. Arkadaş 1-0 önde olsun diye kendini geliştir çabala demek istiyorlar.
Dil zaten mühendislik için şart, tartışmaya kapalı. İlgin olan alan için de araştırmanı yaparsın. Bana çok anlamsız geliyor kendini geliştir mevzusu.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Okunur. İş bulman zor değil çünkü çok kapsamlı eğitim veriyorlar ve bir sürü alanda çalışabiliyorsun.

Top Bottom