İşte dediğim gibi büyük ihtimalle ikinci el daha makul oluyordur ama ben ikinci elden anlayamayacağım için mecbur böyle hazır toplama sistemlere bakıyorum
İşte ben'de diyorum ki Anlayacak öyle aman aman bir şey yok belli Başli 3-5 şey var onları kontrol etsen yeter
Mesela İşlemci Aldığında AM5 bir işlemci alırsan önce bir oyunda ve cineBench 'te Test Fotoğrafı isteyeceksin Sıcaklık değerine ve %kaç kullanıyor bakarsın vs. Onun dışında fiziksel olarak'ta Arkasına bakacaksın hiç çizikler veya Siyah yanık izi vs. Var mı diye yoksa sorun yoktur %99
Yada Ekran Kartı Mı Alacaksın Furmark Test'i iste önce Sonra Fiziksel'de de Anakarta taktığın kısım yani en altına Bakıcaksın Sarı Kısıma üstünde çizikler var mı ve dıştan etrafına , aradan içine vs. Bakacaksın Paslanmışmı ve Arkadaki vidalardan birinin Üstünde Küçük bir garanti etiketi olacak Zarar görmüşmü (görmüşse içi açılmış demek) vs.
Geri kalan Ram/Anakart/psu vs. Gibi parçalarda zaten Sorun olmuyor Yani İnsanlar Eğer hasarlıysa belirtiyor Zaten Sorun çıkmaz O tarz parçalarda
Kısaca Çok Basit Zaten Sen Almak istediğin parçaları belirle sonra ilan linklerini vs. Atarsın biz sana söyleriz Ne gerektiğini