tam olarak bunu önerecektim. bunun gibi bir genişletici alın. ethernet size bir ping katmayacağı için sanki modem yanınızda gibi olacakbahsettiğin problem bende de vardı modemim alt katta benım bilgisayarım üst katta olduğundan sorun yaşıyordum Wifi güçlendirici aldım ama ara ara kopmalar ve ping sorunları yaşıyordum . aldığım çoğaltıcıya direk cat ile bağlantı kurunca sorun ortadan kalktı bunu bilgisini de vereyim.Alıntıyı görüntüle
dağıtıcıyı kabloyyla modeme bağlarsan büyük oranda çözülüryani dağıtıcıyla kablo ile bağlansam herhangi bir stabilite ve ping sorununu çözmez mi ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
link atar mısın hocam
ve kısmen çözdü mü ?
evet tamamen çözdü kesinlikle öneririm ama bahsettiğim şekilde kullanman koşulu ileyani dağıtıcıyla kablo ile bağlansam herhangi bir stabilite ve ping sorununu çözmez mi ?
link atar mısın hocam
ve kısmen çözdü mü ?
Merhaba, tam olarak anlayamadığım için soruyorum siz ne sebeple bunu yaptınız, ihtiyacınız veya eksiğiniz neydi? Arkadaş 10 metre kablo çekmek istemiyorum demiş dolayısıyla bilgisayarına kablo çekemeyecek durumdayken dağıtıcı alıp dağıtıcı için mi kablo çekecek?evet tamamen çözdü kesinlikle öneririm ama bahsettiğim şekilde kullanman koşulu ile
arkadaş laptop kullandığı için sabit bir yere ethernet çekemeyeceğini söyledi yani şuanda bir sıkıntı yok. yine odasında rahatça istediği yerde laptop kullanabilecekMerhaba, tam olarak anlayamadığım için soruyorum siz ne sebeple bunu yaptınız, ihtiyacınız veya eksiğiniz neydi? Arkadaş 10 metre kablo çekmek istemiyorum demiş dolayısıyla bilgisayarına kablo çekemeyecek durumdayken dağıtıcı alıp dağıtıcı için mi kablo çekecek?
dağıtıcıyı bilgisayarının yanına koyup dağıtıcıdan direk cat ile bilgisayarına bağlansın diye söyledim. bu sayede odasına kadar kablo çekmemiş olacak ve muhtemelen 50 cm bir cat ile işi çözecek. cat ile bağlanması gerektiğini söylememin sebebi de 2 yıldır kullanıyorum bu ürünü ve cat ile bağlanmadığında ping sorunu yaşıyorsun ayrıca kopmalar da meydana geliyor .Merhaba, tam olarak anlayamadığım için soruyorum siz ne sebeple bunu yaptınız, ihtiyacınız veya eksiğiniz neydi? Arkadaş 10 metre kablo çekmek istemiyorum demiş dolayısıyla bilgisayarına kablo çekemeyecek durumdayken dağıtıcı alıp dağıtıcı için mi kablo çekecek?
teyit için soruyorum ürünü alacağım fişe takacağım ve fişe taktığım ürünü de ethernet ile pc ye bağlayacağım değil mi? bir de ürün linki atar mısın hocam tam olarak almam gereken ürün hangisi olmalı ?dağıtıcıyı bilgisayarının yanına koyup dağıtıcıdan direk cat ile bilgisayarına bağlansın diye söyledim. bu sayede odasına kadar kablo çekmemiş olacak ve muhtemelen 50 cm bir cat ile işi çözecek. cat ile bağlanması gerektiğini söylememin sebebi de 2 yıldır kullanıyorum bu ürünü ve cat ile bağlanmadığında ping sorunu yaşıyorsun ayrıca kopmalar da meydana geliyor .
şimdi baktım da ürüne adı sanı belli değil çekim alanı aktarım hızı falan da belli değil kıbrısta teknolojik imkanlar biraz kısıtlı olduğundan çok seçeneğin olmuyor ondan alıp geçmiştim işim görülsün diyelink atar mısın hocam ihtiyacım var veya şunu alabilirsin fp dediğin varsa
Sizin kullandığınız sistemde dağıtıcı modeme wifi ile bağlanıyor ancak dağıtıcıdan bilgisayara kablo çekiyorsunuz, demek istediğiniz anladım mantıklı bir yöntem.dağıtıcıyı bilgisayarının yanına koyup dağıtıcıdan direk cat ile bilgisayarına bağlansın diye söyledim. bu sayede odasına kadar kablo çekmemiş olacak ve muhtemelen 50 cm bir cat ile işi çözecek. cat ile bağlanması gerektiğini söylememin sebebi de 2 yıldır kullanıyorum bu ürünü ve cat ile bağlanmadığında ping sorunu yaşıyorsun ayrıca kopmalar da meydana geliyor .
Laptop'u sabit bir şekilde kullandığını tahmin ediyorum çünkü monitör, mikrofon dahil setup olduğunu belirtmiş. Ayrıca siz dağıtıcıyı modeme kabloyla bağlamaktan bahsederken yukarıda söylediğim gibi @Zealist adlı arkadaş dağıtıcıyı bilgisayara kabloyla bağlamaktan bahsediyor.arkadaş laptop kullandığı için sabit bir yere ethernet çekemeyeceğini söyledi yani şuanda bir sıkıntı yok. yine odasında rahatça istediği yerde laptop kullanabilecek
aynen öyle ama ayriyetten ben ana modem üzerinden güvenli olsun diye özel port açmıştım ve birkaç ayar yapmıştım çoğaltıcı için tabi yıllar önce yaptığımdan nasıl yaptığımı hatırlamıyorumteyit için soruyorum ürünü alacağım fişe takacağım ve fişe taktığım ürünü de ethernet ile pc ye bağlayacağım değil mi? bir de ürün linki atar mısın hocam tam olarak almam gereken ürün hangisi olmalı ?
Öneri yapabilmemiz için birkaç farklı bilgiye ihtiyacımız var. Misal modeminiz Wi-Fi 6 destekli bir modemse bütçenizde yeterse yine 6 destekli bir güçlendirici ile çok daha iyi bir ping alabilirsiniz. Mümkünse modeminizin modelini öğrenin ki ona göre tavsiye verelim. Yine de ekleme yapayım eğer modeminiz Wi-Fi 5 destekli iken bilgisayarınız da Wi-Fi 5 destekliyorsa ve şu anda sorun yaşıyorsanız Wi-Fi5 destekli bir uzatıcı aldığınızda da kopma sorunlarını çözse de ping konusunda çok fazla yardımcı olmayacak.teyit için soruyorum ürünü alacağım fişe takacağım ve fişe taktığım ürünü de ethernet ile pc ye bağlayacağım değil mi? bir de ürün linki atar mısın hocam tam olarak almam gereken ürün hangisi olmalı ?
evde 30 mbps destekleyen bir router buldum ve şuan ping sabitlendi işimi fazlasıyla gördü upload vs sabit artık işe yaradıÖneri yapabilmemiz için birkaç farklı bilgiye ihtiyacımız var. Misal modeminiz Wi-Fi 6 destekli bir modemse bütçenizde yeterse yine 6 destekli bir güçlendirici ile çok daha iyi bir ping alabilirsiniz. Mümkünse modeminizin modelini öğrenin ki ona göre tavsiye verelim. Yine de ekleme yapayım eğer modeminiz Wi-Fi 5 destekli iken bilgisayarınız da Wi-Fi 5 destekliyorsa ve şu anda sorun yaşıyorsanız Wi-Fi5 destekli bir uzatıcı aldığınızda da kopma sorunlarını çözse de ping konusunda çok fazla yardımcı olmayacak.