Uyuşmazlik tutari yazamiyorum burda ? En fazla 10bin gibi bir rakam koyabilirimDostum e devlet ten başvur. para da almıyorlar. Sen daha hiç arama. dinle beni. ihtar gidince onlar seni arar.
++Uyuşmazlik tutari yazamiyorum burda ? En fazla 10bin gibi bir rakam koyabilirim
Bu alana 1 mi yazsam ?? Zaten faturada yaziyordur ?
Ben öyle yaptım geçen. 15k 'Lık alışveriş yapmıştım.Yardimci olabilicak biri varmi ?
Bende limitin ustunde yaziyor ,Ben öyle yaptım geçen. 15k 'Lık alışveriş yapmıştım.
Thh başvurSelam arkadaşlar , MoleculePC dan bilgisayar aldim. Bugun iade etmek istedim cayma hakki kulanmak istedim 14 iceresinde . Bana diyorlar ki iade gerçekleştiremiyoruz biz uretci degilz biz sadece sistem topliyoruz . Boyle bir şey var midir ya ?
Fiyati 11.300 ustunde oldu için başvuramiyorum ?Thh başvur
Böyle bir durum yok.
Satıcı kendileri olduğu için yapmak zorundalar.
THH'ye başvurun.
THT(tüketici hakları mahkemesine) başvurun ve dava açın ama Türkiye de adalet yok sizi bile suçlu bulurlarsa şaşmayın
Mesaj otomatik birleştirildi:
THT(tüketici hakları mahkemesine) başvurun ve dava açın ama Türkiye de adalet yok sizi bile suçlu bulurlarsa şaşmayın
diğer tüm pc satıcıları malzemeleri kendisimi üretiyormuş bunu git sor bakalım. THT ye direkt dostum
Arkadaşlar adamların o kadar rahat olmasının bir sebebi var sistemin fiyatı tüketici hakem heyetinin kapsama alanı dışında baya avukatlı dava açılması lazımKonuyu nasıl Türkiye de adalet yok a getirdin helal olsun. İnternet üzerinden yapılan alışverişte 14 gün içinde cayma kuralı vardır. Thh basvuruldugunda olumlu sonuç alacaktır.
Aynen oyleArkadaşlar adamların o kadar rahat olmasının bir sebebi var sistemin fiyatı tüketici hakem heyetinin kapsama alanı dışında baya avukatlı dava açılması lazım
Tüketici hakem heyetlerinin görev alanını belirleyen başvuru sınırları tüketici uyuşmazlıklarının değerleri açısından her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ilan edilen yeniden değerleme oranında tekrar belirlenmektedir. Bu kapsamda 2021 yılı için; büyükşehir belediyesi statüsünde olmayan illerde değeri 11.330 Türk Lirası’nın altında bulunan uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine, büyükşehir belediyesi statüsünde bulunan illerde ise 7.550 Türk Lirası ile 11.330 Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine ve değeri 7.550 Türk Lirası’nın altında bulunan uyuşmazlıklar için ilçe tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılması zorunludur.
- Tüketici hakem heyetlerinin görev alanını belirleyen parasal sınırlar nedir?
2021 yılı için, 11.330 Türk Lirası ve üzerindeki uyuşmazlıkların karara bağlanması amacıyla tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılamaz. Söz konusu uyuşmazlıkların çözümü için 6502 sayılı Kanun’un 73/A maddesi kapsamında sırasıyla dava şartı arabuluculuk müessesesine ve tüketici mahkemelerine; tüketici mahkemeleri bulunmayan yerlerde ise asliye hukuk mahkemelerine başvurulması gerekmektedir.
O zaman mahkemeye başvurur çok zor bir şey değil ama süreç çok uzar.Arkadaşlar adamların o kadar rahat olmasının bir sebebi var sistemin fiyatı tüketici hakem heyetinin kapsama alanı dışında baya avukatlı dava açılması lazım
Tüketici hakem heyetlerinin görev alanını belirleyen başvuru sınırları tüketici uyuşmazlıklarının değerleri açısından her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ilan edilen yeniden değerleme oranında tekrar belirlenmektedir. Bu kapsamda 2021 yılı için; büyükşehir belediyesi statüsünde olmayan illerde değeri 11.330 Türk Lirası’nın altında bulunan uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine, büyükşehir belediyesi statüsünde bulunan illerde ise 7.550 Türk Lirası ile 11.330 Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine ve değeri 7.550 Türk Lirası’nın altında bulunan uyuşmazlıklar için ilçe tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılması zorunludur.
- Tüketici hakem heyetlerinin görev alanını belirleyen parasal sınırlar nedir?
2021 yılı için, 11.330 Türk Lirası ve üzerindeki uyuşmazlıkların karara bağlanması amacıyla tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılamaz. Söz konusu uyuşmazlıkların çözümü için 6502 sayılı Kanun’un 73/A maddesi kapsamında sırasıyla dava şartı arabuluculuk müessesesine ve tüketici mahkemelerine; tüketici mahkemeleri bulunmayan yerlerde ise asliye hukuk mahkemelerine başvurulması gerekmektedir.
Ama bana çok saçma geldi o zaman 11.400 tl üstü hiçbir cihazda iade kabul etmesin firmalar ya. Çok üzücü bir durum. Bu kadar kötü firmaların olması...O zaman mahkemeye başvurur çok zor bir şey değil ama süreç çok uzar.