Neler Yeni

Çözüldü✓ Molex dönüştürücü ile ekran kartına güç vermek

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
SAMET TEKİN
Arkadaşlar acil yardımcı olabilcek var mı ekran kartı RX 7800xt psu thermaltake 750w 80+ 12cm fanlı psu, güç kaynağında 8 pin güç girişi var ekran kartı 8+8 16 ikinci 8 pini molexden dönüştürücü ile versem ilk 8 pin zaten direk güç kaynağından gelen kablo olacak. Sorun yaşar mıyım yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok uzun süre bu şekilde kullanmıcam ama sistem yüke girecek ac valhalla gibi oyunlar açacağım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Aynı ekran kartını kullanıyoruz sizinle. Bende ASUS Dual model var. Kutusunda ayrı ayrı iki tane güç kablosu takılması tavsiye edilmiş. Yani şu " daisy chain " dedikleri şey pek tavsiye edilmiyor.

" Daisy chain " dedikleri tek kablodan iki tane 8 pin bile tavsiye edilmezken sizin hiç riske girmemeniz gerekir molex kablolar ile. Sonuçta SATA disk bağlamıyorsunuz...

Sizin sorunuza gelecek olursak; güç kaynaklarında özellikle ekran kartı için güç pinleri ayrılmıştır. Eğer sahip olduğunuz güç kaynağında böyle bir imkanınız yoksa en temizi yeni bir güç kaynağı edinip hiç riske girmemek lazım. Çok uzun süreler kullanmayacak olsanızda 7800XT güçlü bir ekran kartı. 10 dakika bile olsa illa ki yüke girecektir yapılacak işe göre.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
SAMET TEKİN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı ekran kartını kullanıyoruz sizinle. Bende ASUS Dual model var. Kutusunda ayrı ayrı iki tane güç kablosu takılması tavsiye edilmiş. Yani şu " daisy chain " dedikleri şey pek tavsiye edilmiyor.

Sizin sorunuza gelecek olursak; güç kaynaklarında özellikle ekran kartı için güç pinleri ayrılmıştır sizin güç kaynağınızda da olduğu gibi. Yani başka bir molex kablo ile çalışırmı çalışabilir belki bilemiyorum. Fakat ben hiç öyle bir riske girmezdim açıkçası.

Çok uzun süreler kullanmayacak olsanızda 7800XT güçlü bir ekran kartı. 10 dakika bile olsa illa ki yüke girecektir yapılacak işe göre.
Benim kurulu bi kasa var onun kablolarını tamamen sökmeyi hiç istemiyorum geçici yapacağım için yani şuan ki kasada bu ekran kartını denemek istiyorum eksik olan 8 pini diğer kasanın güç kaynağından versem ne olur? :D

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,938
İsim
Hacı
O karta da molex den çevirmezsin 2-2.5k ya yeni bir PSU almanı tavsiye ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Molex çok sağlıklı olmuyor yüksek watt çeken kartlarda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Bu işin şakası olmaz. Alın bir tane güvenilir markanın 750W 80+ güç kaynağını olsun, bitsin. 7800XT gibi bir canavar için girilecek riskler değil bunlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
SAMET TEKİN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu işin şakası olmaz. Alın bir tane güvenilir markanın 750W 80+ güç kaynağını olsun, bitsin. 7800XT gibi bir canavar için girilecek riskler değil bunlar.
Hocam kullanacağım kasa bu olsa zaten alırım benim şuan kullandığım kasa ayrı onda sıkıntı yok 8+8 pin 2 ayrı kobloyla güç veriyorum. Bu kasada bi denemek istedim sadece şansıma güç kaynağında tek kablo çıktı ekran kartı için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,329
Üyeler
167,294
Son üye
Tenyacle
Top Bottom