Dakika 11:35 aç iyi dinle.
Türkçe meali:
Test ettiğimiz en yavaş monitörler, Samsung tarafından ayarlananlar hariç VA LCD'lerdir. Samsung olmayan VA'lar 8 ila 15 ms aralığında ortalama tepki sürelerine sahip olma eğilimindedir ve en iyi vakalar en yüksek yenileme hızlarında 7 ms'ye ulaşır. Bu VA'lar ortalama olarak 10,8 ms tepki süresine ulaşıyor.
Bir geçişin ideal anlık tepkiye ne kadar yaklaştığını değerlendiren kümülatif sapma metriğimizi kullanan Samsung olmayan VA LCD'ler ortalama 844'tür. VA paneller ayrıca koyu grileri içeren geçişlerin özellikle yavaş olduğu ve belirli durumlarda gözle görülür gölgelenmeye yol açan “karanlık seviye bulaşmasından” muzdariptir.
Forumda bunun rehberi bile yapıldı:
Forumda gördüğüm çok yanlış bilgilerden biri. 'Hikayeli oynayacaksan, film izleyeceksen VA al". Bazı kişiler için doğru olabilir bu öneri ama çoğu zaman yanlıştır. Çünkü VA'nın karanlık renklerdeki yavaş tepki süresi karanlık renklerin olduğu her yerde, hız gerekmeyen yerlerde bile sorun çıkarır. Başka bir arkadaş da bu yanlışa düştüğü için ona yazmıştım. Bari konu yapayım herkes görsün dedim. Bakalım neler yaşayabilirsiniz:
"
Fps hariç hikayeli oyunlar oynayanlar için çok güzel fırsat.
Yeriniz masanız müsaitse alın geçin 6k ya 34" monitör kolay kolay gelmez ha bimden dijitsu 42"...
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle