Neler Yeni

Çözüldü✓ Monitör tavsiyesi lazım

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Onur Şerif Selim
Bütçe
13000
Arkadaşlar ben bir süredir GIGABYTE M27Q X model monitörü almak istiyorum. Şu anda fiyatı 13k. Ama benzer özelliklere sahip farklı bir monitör de olabilir. Bu konuda yardımınız lazım. ( Lütfen önerilerinizde fiyatı arttırmayın )
Monitörü incelemek isteyenler için: https://www.gigabyte.com/Monitor/M27Q-X-rev-20#kf
Mağaza sayfası: https://www.amazon.com.tr/dp/B09Q5N...33&creativeASIN=B09Q5NLR96&linkCode=asn&psc=1

Monitörde istediğim özellikler:
2k 27 inç
1ms tepki süresi
ıps panel
g-sync desteği
10 bit renk derinliği
hdr desteği

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Onur Şerif Selim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ASUS VG27AQL3A Modeline tavsiye ederim 2 k ve 180 hz
Çok güzel bir öneriydi teşekkür ederim. Bi an bunu almayı düşündüm sonuçta ss ıps yerine fast ıps de bana yeterliydi, keza 180hz de gayet iyi. Fakat 8 bit renk derinliğinde beni kaybetti ne yazık ki.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Çok güzel bir öneriydi teşekkür ederim. Bi an bunu almayı düşündüm sonuçta ss ıps yerine fast ıps de bana yeterliydi, keza 180hz de gayet iyi. Fakat 8 bit renk derinliğinde beni kaybetti ne yazık ki.
SS IPS ve Fast IPS aynı anlama geliyor ve pazarlama zırvalıklarından ibaret.
Bit de 8 olduğu sürece HDR çok kullanmıyorsanız -ki bunların hiçbiri HDR monitörü değil, dolayısıyla çok kullanamazsınız- hiç önemli değil. Bit canlı renk demek değil. Sıkça karıştırılan bir kavram bu. İsterseniz mantığını açıklayabilirim cok uzamasın diye geçiyorum.

MSI G274QPX, LG 27GR83Q-B, Gigabyte M27Q X, Asus VG27AQML1A hepsi iyi monitörler.
Aralarındaki fark çogu zaman ihmal edilebilecek düzeyde. Olusabilecek panel hataları (ışık sızması, ölü piksel) bu farklardan çok daha önemli. Dolayısıyla içlerinden satıcısı iyi olanı (Varsa Amazon) öneririm.
Bir de G274QPX için ek not: görüntü kalitesi anlamında en iyi model bu. Ama biraz yavaş bir monitör. Biraz ghosting var. Ancak söylemesem anlamayan biri teste girip ozellikle bakmadıkça fark etmeyecektir, o kadar var. Yine de üst düzeyde rekabetci oynuyorsanız ya da ağırlıklı rekabetçi oynuyorsanız diğer modellere yönelmekte fayda var. Aksi halde öncelikle bunu öneririm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Onur Şerif Selim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SS IPS ve Fast IPS aynı anlama geliyor ve pazarlama zırvalıklarından ibaret.
Bit de 8 olduğu sürece HDR çok kullanmıyorsanız -ki bunların hiçbiri HDR monitörü değil, dolayısıyla çok kullanamazsınız- hiç önemli değil. Bit canlı renk demek değil. Sıkça karıştırılan bir kavram bu. İsterseniz mantığını açıklayabilirim cok uzamasın diye geçiyorum.

MSI G274QPX, LG 27GR83Q-B, Gigabyte M27Q X, Asus VG27AQML1A hepsi iyi monitörler.
Aralarındaki fark çogu zaman ihmal edilebilecek düzeyde. Olusabilecek panel hataları (ışık sızması, ölü piksel) bu farklardan çok daha önemli. Dolayısıyla içlerinden satıcısı iyi olanı (Varsa Amazon) öneririm.
Bir de G274QPX için ek not: görüntü kalitesi anlamında en iyi model bu. Ama biraz yavaş bir monitör. Biraz ghosting var. Ancak söylemesem anlamayan biri teste girip ozellikle bakmadıkça fark etmeyecektir, o kadar var. Yine de üst düzeyde rekabetci oynuyorsanız ya da ağırlıklı rekabetçi oynuyorsanız diğer modellere yönelmekte fayda var. Aksi halde öncelikle bunu öneririm.
Hocam teşekkür ederim. Hem chat-gpt hem de kendi araştırmalarım sonucunda MSI G274QPX modelinde karar kıldım. 10 bit değil de 8 bit + FRC sanırım benim için yeterli. Ayrıca SS IPS yerine RAPID IPS de gayet iyi. DCI-P3 Kapsamı ve sRGB Kapsamı konusunda bu model gigabyte modeline göre daha çok hoşuma gitti. HDR performansı da bi tık daha iyi. Çok kullanmayacak olsam da ekranın dönmesi iyi olur ayrıca malzeme kalitesi ve sallanma konusunda msı daha iyi bir performas veriyormuş. Ayrıca parlaklık olarak da 400nit lik parlaklık değeri diğer modelden daha iyi. Ghosting konusuna gelirsek, muhtemelen ben görmem bile :D Aklıma takılan tek şey 10bit değil de 8bit+FRC olması ama profesyonel iş yapmayacağım ve DCI-P3 desteğinin daha iyi olmasından dolayı MSI G274QPX modelini tercih edeceğim. Eğer eklemek istediğin bir şey varsa lütfen ekle aksi taktirde bunu alacağım umarım da yılbaşında zam yerine indirime girer :D

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
10 bit değil de 8 bit + FRC sanırım benim için yeterli.
HDR performansı da bi tık daha iyi.
Aklıma takılan tek şey 10bit değil de 8bit+FRC olması ama profesyonel iş yapmayacağım
Bunu oku tüm soruların cevaplanır hocam. Bunların herhangi biri önemli değil.

DCI-P3 Kapsamı ve sRGB Kapsamı konusunda bu model gigabyte modeline göre daha çok hoşuma gitti.
DCI-P3 konusunda haklısınız da sRGB biraz farklı. Geniş gamutta kullandığımızda monitörün sRGB'sine bakmayız.
G274QPX en iyisi o konuda sonuç olarak.

Top Bottom