Monitör'ın bağlantısı? Hdmi vb.

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar benim merak ettiğim brn bir hazır sistem alicam ve monitörüm yok. Monitör'un bağlantısını neye göre seçmeliyim? Baktım monitörlere farklı farklı bağlantıları var. Sisteme göre alicagimiz monitör'ün bağlantısı değişiyor mu yoksa hep aynı mı?

Cahilim biraz aydınlatın beni :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar benim merak ettiğim brn bir hazır sistem alicam ve monitörüm yok. Monitör'un bağlantısını neye göre seçmeliyim? Baktım monitörlere farklı farklı bağlantıları var. Sisteme göre alicagimiz monitör'ün bağlantısı değişiyor mu yoksa hep aynı mı?

Cahilim biraz aydınlatın beni :D

Mesela bu sistem ile bu monitörü alsam beraber kullanabilir miyim?

Ekler

• Screenshot_20200501-143653_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20200501-143653_Samsung Internet.webp
    63.9 KB · Hit: 41
  • Screenshot_20200501-143704_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20200501-143704_Samsung Internet.webp
    54.3 KB · Hit: 49
Alabilirsiniz,şöyleki ekran kartı olsaydı sistemde monitörünüzü ona göre seçmeniz gerekecekti. Ancak sisteminizde ekran kartı yok. Bu yüzden işlemcinin grafik birimini kullanacaksınız.Anakartınıza baktığımız zaman HDMI ve VGA girişini desteklediğini görebiliyoruz. Böylece belirttiğiniz monitörü rahatlıkla sistemde kullanabilirsiniz. Ayrıca ilerde bir ekran kartı alırsanız yine rahatlıkla bu monitörü kullanabilirsiniz. Çünkü yeni çıkan ekran kartlarında hep HDMI ve DP girişleri var. Oyüzden sorun yaşamazsınız. Umarım doğru bir şekilde anlatabilmişimdir :D

Geri