Evet ısınma sebebi batarya değil zaten. Batarya zaten maksimum 1.5 saat dayanıyor yani bir amacı yok. Prize takılı bir şekildeyken ise %100 olunca akımı kesiyor fakat regülatör görevi yine devam ediyor. Monster böyle bişe belirtse de yüksek performansda oyunlar oynarken batarya kullanmadan prize takmak zarar verecektir.Tavsiye vermedim hocam. Sürekli bataryasız kullanın diye bir şey söylemedim. Eğer batarya olduğunu düşünüyorsan söküp bataryasız dene dedim.
Ayrıca "Monsterın servisi bataryasız kullanın diyor." diye bişey de söylemedim. Bataryasız kullanmanın bir sıkıntı olamyacağını kullanıcının tercihine bağlı olduğunu ve bataryasız kullanım sonucu oluşacak bir sıkıntıda garanti dışı kalmayacağını söyledim.
Ayrıca monsterın ısınma sebebi batarya değildir. işlemci ve gpu o kadar küçük kasaya sıkıştırılırsa haliyle ısınır. Ben 12.4.1 modelini kullandım. batarya ekranın tam altında ve en orta kısımdaydı. Hiç bataryanın ısındığını görmedim. Genelde gpu ve işlemcinin olduğu kısımlar ısınıyordu. Cihazın iç şeması monster sitesinde var. Genelde aynı kasa olduğu için parçaların yerleri de aynı oluyor.
Bahsettiğim kısım da burası. 300-500 TL'lik bir batarya için kim neden 10-15 bin TL'lik laptop'u riske atsın ? Gaming laptoplarda batarya'nın amacı bu zaten.Batarya bozulmasın diye sürekli bataryasız oynayan adamlar var.