Neler Yeni

Yardım monster laptop ısınma sorununun kaynağı

Mert099

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Mert
Tavsiye vermedim hocam. Sürekli bataryasız kullanın diye bir şey söylemedim. Eğer batarya olduğunu düşünüyorsan söküp bataryasız dene dedim.

Ayrıca "Monsterın servisi bataryasız kullanın diyor." diye bişey de söylemedim. Bataryasız kullanmanın bir sıkıntı olamyacağını kullanıcının tercihine bağlı olduğunu ve bataryasız kullanım sonucu oluşacak bir sıkıntıda garanti dışı kalmayacağını söyledim.

Ayrıca monsterın ısınma sebebi batarya değildir. işlemci ve gpu o kadar küçük kasaya sıkıştırılırsa haliyle ısınır. Ben 12.4.1 modelini kullandım. batarya ekranın tam altında ve en orta kısımdaydı. Hiç bataryanın ısındığını görmedim. Genelde gpu ve işlemcinin olduğu kısımlar ısınıyordu. Cihazın iç şeması monster sitesinde var. Genelde aynı kasa olduğu için parçaların yerleri de aynı oluyor.
Evet ısınma sebebi batarya değil zaten. Batarya zaten maksimum 1.5 saat dayanıyor yani bir amacı yok. Prize takılı bir şekildeyken ise %100 olunca akımı kesiyor fakat regülatör görevi yine devam ediyor. Monster böyle bişe belirtse de yüksek performansda oyunlar oynarken batarya kullanmadan prize takmak zarar verecektir.
Batarya bozulmasın diye sürekli bataryasız oynayan adamlar var.
Bahsettiğim kısım da burası. 300-500 TL'lik bir batarya için kim neden 10-15 bin TL'lik laptop'u riske atsın ? Gaming laptoplarda batarya'nın amacı bu zaten.

Kızagan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
Batarya bozulmasın diye sürekli bataryasız oynayanlar mı var ? Batarya laptop'tan daha mı önemli ? Batarya bozulmaması uğruna laptop bileşenlerini yakma riskine giren kimseyi görmedim, bilgisiz biri yapar sadece. Ayrıca bilmeden de insanları yanlış yönlendirme yapmayın. Laptop'u batarya'sız prize taktığınız takdirde donanımsal arızalara hazır olun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

+olarak Monster laptop sahibiyim.
Acer laptobu bataryasız kullanıyordum. Hala çalışıyor. Yanlış bilgi vermeyin. Evet anlık oynamalar ve ansızın gitmeler durumunda çok zararlı ancak düzgün bir elektrik şebekesindeyken sadece şarja takılı diye bozmaz sistemi.

ARDELENO

80+ Bronze
Evet ısınma sebebi batarya değil zaten. Batarya zaten maksimum 1.5 saat dayanıyor yani bir amacı yok. Prize takılı bir şekildeyken ise %100 olunca akımı kesiyor fakat regülatör görevi yine devam ediyor. Monster böyle bişe belirtse de yüksek performansda oyunlar oynarken batarya kullanmadan prize takmak zarar verecektir.

Bahsettiğim kısım da burası. 300-500 TL'lik bir batarya için kim neden 10-15 bin TL'lik laptop'u riske atsın ? Gaming laptoplarda batarya'nın amacı bu zaten.
Hocam o zaman masaüstü bilgisayarlar için de batarya takalım :D Sizin bahsettiğiniz o görevi zaten adaptör hallediyor. Akımı dengeliyor :D

Mert099

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Mert
Hocam o zaman masaüstü bilgisayarlar için de batarya takalım :D Sizin bahsettiğiniz o görevi zaten adaptör hallediyor. Akımı dengeliyor :D
Masaüstü ile laptop ne alaka ? Kasada psu var zaten.

Yanlış bilgi vermeyin. Evet anlık oynamalar ve ansızın gitmeler durumunda çok zararlı
Hem zararlı diyorsunuz hem yanlış bilgi vermeyin diyorsunuz. Forumda istediğiniz kişiyi etiketleyip bu konuyu sorabilirsiniz. ''Laptop'u bataryasız bir şekilde prize takmak zararlıdır.'' Bu konuda eminim. 3-4 farklı laptop kullandım.

Kızagan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
Masaüstü ile laptop ne alaka ? Kasada psu var zaten.

Hem zararlı diyorsunuz hem yanlış bilgi vermeyin diyorsunuz. Forumda istediğiniz kişiyi etiketleyip bu konuyu sorabilirsiniz. ''Laptop'u bataryasız bir şekilde prize takmak zararlıdır.'' Bu konuda eminim. 3-4 farklı laptop kullandım.
Hangi durumlarda zararlı olduğunu belirttim, kelimeleri cımbızlamayın. İkinci olarak da bizzat o şekilde kullandığımı söyledim, neyi başaramadık?

Mert099

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Mert
Hangi durumlarda zararlı olduğunu belirttim, kelimeleri cımbızlamayın. İkinci olarak da bizzat o şekilde kullandığımı söyledim, neyi başaramadık?
Bakın şimdi buradaki çelişki şu; Batarya ile birlikte kullanmanın sana bir zararı var mı ? Hayır, neden olsun.
Ee buna rağmen prize takılı kullanıp batarya takmamak nasıl bir mantıksızlıktır ? 300 TL'lik batarya'nın eskimesinden mi korkuyorsun ?
Bataryasız kullanmak gaming laptop'un amacına aykırı bir şey. İstediğiniz kişiyi etiketleyip sorun, bu konu'nun arkasındayım. Bataryasız prize takmak zararlıdır.

Ayrıca bazı gaming laptoplarda bataryalar gömülü şekilde oluyor. Gömülü olmayan laptoplarda ise çıkarmana gerek yok.

Kızagan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
Bakın şimdi buradaki çelişki şu; Batarya ile birlikte kullanmanın sana bir zararı var mı ? Hayır, neden olsun.
Ee buna rağmen prize takılı kullanıp batarya takmamak nasıl bir mantıksızlıktır ? 300 TL'lik batarya'nın eskimesinden mi korkuyorsun ?
Bataryasız kullanmak gaming laptop'un amacına aykırı bir şey. İstediğiniz kişiyi etiketleyip sorun, bu konu'nun arkasındayım. Bataryasız prize takmak zararlıdır.

Ayrıca bazı gaming laptoplarda bataryalar gömülü şekilde oluyor. Gömülü olmayan laptoplarda ise çıkarmana gerek yok.
Batarya öldüğü için olabilir mi hocam? Zaten elektrik gittiği an sistem kapanıyor. Batarya işlevini yitirmiş durumda. Ayrıca sürekli birini etiketleyip doğrulamak amacındasın. Ben kimseye bunu yapmak zararsız demiyorum, sadece elektrik gider ve ansızın kapanırsa ya da kalitesiz bir elektrik hattına sahipseniz sıkıntı yaşarsınız diyorum. Yoksa sadece direkt elektriğe bağladınız diye laptop bozulmaz.

Mert099

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Mert
Batarya öldüğü için olabilir mi hocam? Zaten elektrik gittiği an sistem kapanıyor. Batarya işlevini yitirmiş durumda. Ayrıca sürekli birini etiketleyip doğrulamak amacındasın. Ben kimseye bunu yapmak zararsız demiyorum, sadece elektrik gider ve ansızın kapanırsa ya da kalitesiz bir elektrik hattına sahipseniz sıkıntı yaşarsınız diyorum. Yoksa sadece direkt elektriğe bağladınız diye laptop bozulmaz.
Batarya max 1-2 sene içinde ölür zaten. Ondan sonra gidip yeni batarya alırsınız. Ayrıca elektrik hattı'nın kalitesi ile de alaksı yok. Nasıl bir kalite olursa olsun anlık fazla bir montaj bataryasız kullanımda anakartı yakar. Bu sizin başınıza gelmemiş olabilir veya monster bu durumlarda onarım yapıyor olabilir fakat garanti bittiğinde ve böyle bi durum gerçekleştiğinde laptop fiyatı kadar ücret istiyorlar.
Ben kimseye bunu yapmak zararsız demiyorum
%100 ihtimal bileşenleriniz yanar diye cevap vermedim ben de. Sadece doğru kullanım nasıl onu anlattım. Çok basit bir olay;
1- Batarya full takılı bir şekilde kalıyor.
2- Haftada bir kez prizden çekip batarya'nın sarjını düşürüyorsunuz.
3- Batarya eskidiği zaman alıp yenisini takıyorsunuz.
Bataryam eskimesin diye takmiyim mantığı gereksiz ve saçma bundan bahsediyorum. Her halukarda prize takılıyorsa bataryalı bir şekilde takılmalı.

Kızagan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
Batarya max 1-2 sene içinde ölür zaten. Ondan sonra gidip yeni batarya alırsınız. Ayrıca elektrik hattı'nın kalitesi ile de alaksı yok. Nasıl bir kalite olursa olsun anlık fazla bir montaj bataryasız kullanımda anakartı yakar. Bu sizin başınıza gelmemiş olabilir veya monster bu durumlarda onarım yapıyor olabilir fakat garanti bittiğinde ve böyle bi durum gerçekleştiğinde laptop fiyatı kadar ücret istiyorlar.

%100 ihtimal bileşenleriniz yanar diye cevap vermedim ben de. Sadece doğru kullanım nasıl onu anlattım. Çok basit bir olay;
1- Batarya full takılı bir şekilde kalıyor.
2- Haftada bir kez prizden çekip batarya'nın sarjını düşürüyorsunuz.
3- Batarya eskidiği zaman alıp yenisini takıyorsunuz.
Bataryam eskimesin diye takmiyim mantığı gereksiz ve saçma bundan bahsediyorum. Her halukarda prize takılıyorsa bataryalı bir şekilde takılmalı.
Haklısın

Memoli12345

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
388
İsim
mehmet alp kütük
Siz öyle kullanın ama tavsiye vermeyin. Laptop bataryaları regülatör görevi görüyor, yani yapılma amacı takılı bir şekilde kullanmak. Haftada bir prizden çekip batarya'nın pilini boşaltmak, batarya sağlığı için yeterli. Elbette ki bir zaman sonra batarya gücü düşecektir. Gaming laptop full batarya takılı bir şekilde kullanılmalı. Bunu forumda bilgisi olan istediğiniz kişiye sorabilirsiniz. Ayrıca Monster servisi evet batarya'yı çıkarıp prize takılı bir şekilde kullanın diyorsa onda da sorun var.
Sen şimdi koskoca firmaya çamur mu atıosun yani onlardada sorum var diyerek?

Mert099

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Mert
Sen şimdi koskoca firmaya çamur mu atıosun yani onlardada sorum var diyerek?
Firmaya değil müşteri temsilcilerine atıyorum. Müşteri temsilcileri'nin çoğu bilgisayardan anlamıyor, sadece yönlendirme işlemi için varlar. Yani müşteri temsilcisine sormak gereksiz. Monster mühendislerine laf atmadım sonuçta. Gerçi yaptıkları soğutma sistemi yüzünden onlara da atmam gerekliydi ama neyse.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,760
Üyeler
168,194
Son üye
thetixss_
Top Bottom