Mouse Pad Markası Kurma Fikri

Midora

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
337
Elimde sadece iş kurmaya ayırabileceğim 300k kadar bir para var. Klasik işlerin aksine biraz daha farklı bir fikir üzerinde duruyorum. Premium bir Mouse Pad markası kurma fikri geldi aklıma. Özel tasarımlar kaliteli malzeme vs. Sizce böyle bir iş tutar mı? Farklı önerilere açığım ve duruma göre sermayeyi 500k ya kadar artırabilirim.

"Al-sat" mantığıyla değil, "Marka yaratma" vizyonuyla girersen tutar. Çünkü oyuncular ben dahil ekipmana para harcamayı severiz ama karşılığında kalite isteriz.
Bence parayı hemen bağlamadan önce Artisan, LGG, X-raypad gibi markaları bir incele. Onlar neyi doğru yapıyor, bizde eksik olan ne? Onu bulursan 500k sermaye ile güzel bir giriş yaparsın.
Yolun açık olsun, numune çıkarsa ilk inceleyenlerden olurum valla :D

Bu mousepad'i ornek alarak konuşacağım:

Şimdi sen bu tarz bir mousepad'e +18 içerikli bir baskı yaparsan bana göre bu iş tutar.Bunun yanı sıra birde 2-3 kişiye forumda kendi mousepad'ini önermesi için para teklif edersende ürün satışın artar,tabi bu üretim baskı işleri nasıl işler bilmeden konuşuyorum ben sadece tavsiye verdim.

"Al-sat" mantığıyla değil, "Marka yaratma" vizyonuyla girersen tutar. Çünkü oyuncular ben dahil ekipmana para harcamayı severiz ama karşılığında kalite isteriz.
Bence parayı hemen bağlamadan önce Artisan, LGG, X-raypad gibi markaları bir incele. Onlar neyi doğru yapıyor, bizde eksik olan ne? Onu bulursan 500k sermaye ile güzel bir giriş yaparsın.
Yolun açık olsun, numune çıkarsa ilk inceleyenlerden olurum valla :D
Hocam al-sat kesinlikle düşünmüyorum. Sıfırdan her noktasında üretimi ve tasarımı üzerime almayı planlıyorum ama açıkçası henüz ham maddeyi nasıl sağlarım ve üretimi nerede yaptırabilirim noktasında ilerleyemedim. Boş olduğum bir gün bunlar üzerine kafa yoracağım. İşten fırsat bulamadım henüz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu mousepad'i ornek alarak konuşacağım:

Şimdi sen bu tarz bir mousepad'e +18 içerikli bir baskı yaparsan bana göre bu iş tutar.Bunun yanı sıra birde 2-3 kişiye forumda kendi mousepad'ini önermesi için para teklif edersende ürün satışın artar,tabi bu üretim baskı işleri nasıl işler bilmeden konuşuyorum ben sadece tavsiye verdim.
Hocam +18 tasarım yüzünden hapislere düşebileceğim bir ülkedeyiz. 2 tane dangalo çıkıp cimere çocuklarımıza onların ahlakını bozacak ürünler satıyor yazsa Silivriye doğru yuvarlana yuvarlana gideriz :D Ama şu olabilir mesela, basmayı düşündüğüm tasarımları forumda oylamaya sunabilirim. En çok oyu alan tasarımlar basılır vs. +18 tasarımları başımızı belaya sokmadan nasıl satabiliriz onu çözebilirsek onları da özel seri olarak çıkartabiliriz :D

Son düzenleme:
300k ile sadece baskı malzemeleri ve makineleri alınabilir diye düşünüyorum. Baskısız şekilde mouse pad alıp baskı yapıp satılır yani. Hiç üretim makinelerinin fiyatlarını araştırdın mı?

Meraktan chatgpt sordum 280 bine orta ölçekli süblimasyon laminasyon cnc makineleri toplanabiliyor diyor.

300k ile sadece baskı malzemeleri ve makineleri alınabilir diye düşünüyorum. Baskısız şekilde mouse pad alıp baskı yapıp satılır yani. Hiç üretim makinelerinin fiyatlarını araştırdın mı?

Meraktan chatgpt sordum 280 bine orta ölçekli süblimasyon laminasyon cnc makineleri toplanabiliyor diyor.
Bir de bu işin sosyal medya kısmi var reklam bütçesi var. En az 200K da bu kısma ayırmalı.

Hocam baskı makinesine yatırımı ilk etaptan yapmak yerine baskıyı yaptırabileceğim bir yerle çalışmak daha mantıklı geliyor. Ürünlerin tutup tutmamasına bağlı olarak ilerleyen dönemde kendi baskımı kendim yapabilirim belki.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de bu işin sosyal medya kısmi var reklam bütçesi var. En az 200K da bu kısma ayırmalı.
Hocam o kısım benim de aklımda yani öyle ya da böyle reklamsız ilerlemek cidden çok zor. Ama en mantıklı şekilde yapmam lazım o reklam yatırımını da.

Geri