igito
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 2,234
bende aynı şeyi üst mesajlarda söyledim ve msi al dedimRam önemli değil en iyi Ryzen işlemci bile (APU hariç) 3800-4000MHz den sonra düzgün çalışmıyor.
bende aynı şeyi üst mesajlarda söyledim ve msi al dedimRam önemli değil en iyi Ryzen işlemci bile (APU hariç) 3800-4000MHz den sonra düzgün çalışmıyor.
İşlemci desteğini bulamadım. Biliğim kadarıyla bu yazılımsal. Ryzen 2600 desteklenmiyor stok hâliyleRam önemli değil en iyi Ryzen işlemci bile (APU hariç) 3800-4000MHz den sonra düzgün çalışmıyor.
Anakartın 2000 serisi destekleyen bir biosu yoksa işlemcini çalıştıramazsın o açıdan dedim.İşlemci desteğini bulamadım. Biliğim kadarıyla bu yazılımsal. Ryzen 2600 desteklenmiyor stok hâliyle
@Mantıklı Kanks Aferim çok düşünmene gerek yok sanırımmsi bios desteği daha güncelmiş sayende onu fark ettim. asus o kadar update vermemiş mesela
takıntı var işte. kaybettiklerimin arasında da düşünmem gerek@Mantıklı Kanks Aferim çok düşünmene gerek yok sanırım
private mesaj baktakıntı var işte. kaybettiklerimin arasında da düşünmem gerek
epey de msi 1 puan daha önde belki düşüncelerine extra bilgi olurtakıntı var işte. kaybettiklerimin arasında da düşünmem gerek
şimdide ben satıcıdan dolayı asus öneriyorum. msi alırsa anakart bozuk çıkarsa elinde patlayabilirepey de msi 1 puan daha önde belki düşüncelerine extra bilgi olur![]()
her markanın şikayeti oluyor. iade aldılarsa takmaya pek gerek yokprivate mesaj bak
Neden ben hâlâ MSI A520M- A Pro diyordum?
- Gerçek dünya kullanımında PCB kalitesi / VRM tasarımı (özellikle PRO seriler) biraz daha sağlam oluyor; güç dağılımı ve uzun vadeli stabilite açısından avantaj sağlar.
- Eğer PSU’n zayıfsa veya ileride daha güçlü bir CPU takmayı düşünüyorsan MSI’ın güç devresi futbolda avantaj sağlar.
Kısa karar tablosu (senin duruma göre)
- Eğer maksat basit, günlük kullanım + garanti/servis güveni istiyorsan → ASUS A520M-R alın.
- Eğer maksat PSU’n sınırlı, undervolt yapıyor veya biraz daha dayanıklı bir güç devresi istiyorsan → MSI A520M-A PRO alın.
Ben olsam ne yapardım?
- Üçü aynı fiyattaysa ve sen şu an ağır yükseltme planlamıyorsan ASUS A520M-R alırdım (kullanımı daha rahat, çevre de bunu önerdiyse servis/işlemler daha kolay olur).
- Ama uzun vadede stabilite/voltage toleransı benim için önemliyse MSI PRO’yu tercih ederdim.