Çözüldü✓ MSI A520M A Pro vs Asus A520M-R

Ram önemli değil en iyi Ryzen işlemci bile (APU hariç) 3800-4000MHz den sonra düzgün çalışmıyor.
bende aynı şeyi üst mesajlarda söyledim ve msi al dedim

Ram önemli değil en iyi Ryzen işlemci bile (APU hariç) 3800-4000MHz den sonra düzgün çalışmıyor.
İşlemci desteğini bulamadım. Biliğim kadarıyla bu yazılımsal. Ryzen 2600 desteklenmiyor stok hâliyle

msi bios desteği daha güncelmiş sayende onu fark ettim. asus o kadar update vermemiş mesela

@DonanımFikir aktifken ona da soralım. karar verici olarak atıyorum

epey de msi 1 puan daha önde belki düşüncelerine extra bilgi olur :D
şimdide ben satıcıdan dolayı asus öneriyorum. msi alırsa anakart bozuk çıkarsa elinde patlayabilir

12 dakika içerisine karar veriyorum @DonanımFikir yetişirse artık. @HacıSOFU bana sövmezse iyi :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yapay zekada bunu diyor:

Neden ben hâlâ MSI A520M- A Pro diyordum?

• Gerçek dünya kullanımında PCB kalitesi / VRM tasarımı (özellikle PRO seriler) biraz daha sağlam oluyor; güç dağılımı ve uzun vadeli stabilite açısından avantaj sağlar.
  • Eğer PSU’n zayıfsa veya ileride daha güçlü bir CPU takmayı düşünüyorsan MSI’ın güç devresi futbolda avantaj sağlar.

Kısa karar tablosu (senin duruma göre)

• Eğer maksat basit, günlük kullanım + garanti/servis güveni istiyorsan → ASUS A520M-R alın.
  • Eğer maksat PSU’n sınırlı, undervolt yapıyor veya biraz daha dayanıklı bir güç devresi istiyorsan → MSI A520M-A PRO alın.

Ben olsam ne yapardım?

• Üçü aynı fiyattaysa ve sen şu an ağır yükseltme planlamıyorsan ASUS A520M-R alırdım (kullanımı daha rahat, çevre de bunu önerdiyse servis/işlemler daha kolay olur).
  • Ama uzun vadede stabilite/voltage toleransı benim için önemliyse MSI PRO’yu tercih ederdim.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,132
Üyeler
192,192
Son üye
Olmazsanolmaz
Geri