Biosdan ramleri 6000mhz e cekince .EZ debug led sirf sari yaniyo.ramlerim expo veya digeri neydi o o.c lari desteklemiyolar model olarak.kendim hizlarini 6000e cektigimdede bilgisayar boyle crash aliyo.sonra bicakla elektrigini almam gerekiyo acilmasi icin suna bi cozum yokmudur ya.ekran siyah ekran bu arada hicbisey yok.
Biosdan ramleri 6000mhz e cekince .EZ debug led sirf sari yaniyo.ramlerim expo veya digeri neydi o o.c lari desteklemiyolar model olarak.kendim hizlarini 6000e cektigimdede bilgisayar boyle crash aliyo.sonra bicakla elektrigini almam gerekiyo acilmasi icin suna bi cozum yokmudur ya.ekran siyah ekran bu arada hicbisey yok.
Evet 4800mhz de calisiyo normalde.hocam bunla ilgili internetde bilgiler cok az ama nadirde olsa bazi ramler gercekten bu o.c yontemlerini desteklemiyo.ha bu arada ikisinden herhsngi birini actigimdada boyle ayni sekil oluyo ekran siyah sari isik anakartda.
4800mhz de davam et 4800 ile 6000 mhz ram arasında maximum yüzde 5 falan fark olur 4800mhz de devam et stabil çalışşın 6000mhz desteklemiyorsa sen bunu açmaya çalışıyosan oyunda falan reset falan atabilir veya kapanabilir bazen stabil ayarında devam et
4800mhz de davam et 4800 ile 6000 mhz ram arasında maximum yüzde 5 falan fark olur 4800mhz de devam et stabil çalışşın 6000mhz desteklemiyorsa sen bunu açmaya çalışıyosan oyunda falan reset falan atabilir veya kapanabilir bazen stabil ayarında devam et
QVL listesinde yok demişsiniz. Typhoon burner programını indirip ramlerin chipsetine bir bakın sk hynix a die ise uyumsuzluktan/QVL listesinde olmamasından dolayı, başka bir chipset ise 6000mhz oc kaldırmadığından dolayı sorun yaşatıyor olabilir.
QVL listesinde yok demişsiniz. Typhoon burner programını indirip ramlerin chipsetine bir bakın sk hynix a die ise uyumsuzluktan/QVL listesinde olmamasından dolayı, başka bir chipset ise 6000mhz oc kaldırmadığından dolayı sorun yaşatıyor olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bana kalırsa Ramlerin iade durumu zaman aşımına uğramadıysa iade edin, QVL listesinde olan veya en azından expo destekleyen bir ram alın.
Bir de Ramlerin (sayılar ve harflerden oluşan) tam model numarasını yazabilir misiniz?
Bana kalırsa Ramlerin iade durumu zaman aşımına uğramadıysa iade edin, QVL listesinde olan veya en azından expo destekleyen bir ram alın.
Bir de Ramlerin (sayılar ve harflerden oluşan) tam model numarasını yazabilir misiniz?
hızı 6000 yapıp bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra burda 6000mhz gösteriyo hızı bu arada ama sonrada pcyi açmaya çalışırken siyah ekran geliyo 5 dk sonra 4800e cekiyohızı tekrardan.
Alıntıyı görüntülehızı 6000 yapıp bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra burda 6000mhz gösteriyo hızı bu arada ama sonrada pcyi açmaya çalışırken siyah ekran geliyo 5 dk sonra 4800e cekiyohızı tekrardan.
Manufacturer kısmında Hynix yazıyor. Ama die kısmı belli değil. Ben a die olduğunu varsayıyorum. Aşağıya birkaç ayar yazacağım ancak öncesinde, ayarları denemeye başlamadan önce zentimings programı açıkken ramler 6000 mhz de iken bi ss atabilir misiniz?
Alıntıyı görüntülehızı 6000 yapıp bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra burda 6000mhz gösteriyo hızı bu arada ama sonrada pcyi açmaya çalışırken siyah ekran geliyo 5 dk sonra 4800e cekiyohızı tekrardan.
Ramleriniz expo destekli vs gözükmese bile 6000mhz olarak satılıyor. Anakartta expo profili vardır, hiç manuel değer girmeden açıp denediniz mi? Denediyseniz yine sorun oldu mu? Expo da birden fazla profil varsa diğer expo profillerinde deneyip sorun yaşadınız mı?
Expo yerine xmp denediniz mi?
Bir de docp olması lazım ama msi anakartlarda var mı bilemiyorum. Varsa onu da bir deneyin.
Bu profilleri açtığınızda biosdan bazı ek ayarlar da yapmak gerekebilir.
Bunları anakartta arama yaparak bulup şu şekilde değiştirip sırayla stabiliteyi test edebilirsiniz. Expo/Xmp/Docp açıkken;
1- "Fast boot" açıksa kapatın.
2- "Memory Context Restore" ayarı ramleri her seferinde eğitmeyi kapatmayı sağlar. Açıksa kapatın, deneyin. Değişiklik olmazsa açık olarak kullanabilirsiniz.
3- Gear down mode açık olsun, kapalı ise açın, auto ise auto kalabilir.
4- Global-C state açıksa kapatıp bir deneyin.
5- UCLK diye aratırsanız UCLK=MEMCLK diye bir ayar olması lazım. Onu 1/2 yapmayın 1-1 olacak şekilde yani "UCLK=MEMCLK" olarak yapın.
6- Infinity Fabric ayarı eğer auto ise 2000mhz olarak elle ayarlayın.
7- Power down açıksa kapatıp deneyin, sonuç değişmezse default neyse öyle bırakın.
Bunlardan birisi çözebileceği gibi hiçbirisi de işe yaramayabilir. Hepsini sırayla test edin. Böylece hangisinin stabilite sağlayacağını anlayabiliriz.